Şimdi Ara

Format atamıyoruz, HDD bulunamadı diyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayara format atıp yeniden XP kurmak istiyoruz ancak XP cd'sinden boot edip kur dediğimizde (F3) bilgisayarınız hard disk bulunamadı diye hata veriyor. Bende biosdan baktım, gerçekten hard diski görmüyor. Sonra açılışta tab ile girilen asus anakartın bir bios bölümü var. açılışta tab ile buraya girince hdd ile RAİD kurulamadı gibi bir hata ile karşılaşıyoruz ve menüde dolaşılmasına izin vermiyor.

Sonuç olarak bilgisayarı formatlamakta başarılı olamadık. Sistem disketi ile denedik. Ancak o da olmadı (98 sistem disketi). Norton sistem works cdsi ile açtım. Dos ve diğer seçenekler ile. Ancak c ve d'nin içini görebilmeme rağmen format c: yazınca network sürücüleri formatlanamaz diye bir hata verdi.

Ancak bir cd'den boot yaparsanız sonra bilgisayar açılıyor ve bir süre normal çalışıyor yani windowsu kullanabiliyorsunuz. Normal açmaya kalkarsanız hard disk bulunamadı diyor. Bios'daki boot sırası ile ilgisi yok her seferinde doğru sürücüler seçilerek başlatıldı.

Konu ile ilgili bilgisi olan varsa yardımınları için şimdiden teşekkürler.

• dostum daha aydınlatı olmalısın hdd sata mi ide mi?
    eger ki hdd sata destekli ise anakartın soyledigine gore asus anakart cd sinini tak ve boot et fdd disket tak o anda diskete dosyalar atıcak oda olmadı normal bir sistemde asus cd sini tak ve raid klasoru icerisinde bir dosya var tam hatırlamıyorum ama programı calıstırdıgında diskete dosya atar sonra normal xp kurulumuna gel ve mavi ekran cıktıgında F6 tusuna bak disket takılı olsu gelen ekran sa windows xp goster "S"tusuna bas bu işleimi yaptıkdan sonra devam et ve yuklemeyi baslat ama dedigim gibi harddisk in sata ise ?
  • Senin hdd sata oldugu için diyorarkadasın dediği gibi disket olması gerek..
  • Yada Partition Magic ile dene.Eğer hdd partitionlar uçtuysa normaldir.
    NTFS olarak yeni partition oluşturmalısın.
    Yada arkadaşların dediği gibi sata disketi oluşturup yüklemelisin.
  • Disk sata ve partitionlarda bir sorun görünmüyor. Açılışta F6'ya basarak windowsun raid sürücülerini yükledim ama olmadı.

Dediğiniz gibi diskete bu sürücüleri atarsak çözüm olabilir.

Peki bios da diskin görünmemesi normalmi ?
  • anakartın modelini soyle LGA anakartlarda asuslarda birde hdd baska bir sata slotuna tak derim sata1 de olması en iyisi ama ama orda olupda gormuyorsa sata2 ye tak derim ve LGA anakartlarda acılıs ekranını gectikden sonra Hdd gosteriyor dikkat et
  • HDD sata madem F6 ile sata sürücülerini yüklemen gerekiyor. Anakarta ait SATA disketten driverleri yükleyebilirsin. disket içinde birden fazla sürücü olabilir. bazen bir diskete birden fazla sata driveri koyuyorlar. onların içinden uygun olanı bulmak denemeye kalıyor. olmazsa anakartın sitesine gidip en son sata driverlarını indir. olmazsa anakartın markasını yaz ben bulup adresi veriyim.
  • bir disket vermiş olmaları lazım sana. disketle satayı tanıtacaksın
  • Sata disketini yüklemezsen HDD in hiç bir işlem yapamazsın.
    Yani diğer donanımlar gibi HDD yüklemen gerekiyor.
  • SAta disketin yoksa daçözebilirsin.. RAid sürücüsü yüklemek istiyorsanız dexiğinde F6 ya basarsın.. sana iki seçenek sunar. sen disket yoksa
    enter diye geçersin..
  • biosta hdd yi görmemesi normal onu kafana takma ama açılışta muhakkak görmesi lazım ona dikkat et diğer arkadaslarında dediği gibi sana anakart ile verilen disketteki driveri yükleyip windows unu kurabilirsin eğer bulamıyorsan da gene diğer arkadasların da dediği gibi anakart ın sitesinden bulup sata driver ini indirip diskete yazdıktan sonra tekrar aynı işlemi uygulayabilirsin kolaygelsin saygılar...
  • Disket vermemişler ama internetten driver indirebilirim.

Cevaplar için herkese teşekkürler. Böylece hdd tanıtmak diye birşey olduğunu öğrenmiş oldum.
  • SATA'ların girişi de değişik olduğu için tanıtmak gerekiyor. USB gibi yani. Bide aklında bulunsun windows 120 GB dan fazlasını görmeyecektir. HDD daha büyükse service pack2 yi yüklemen gerekecek
  • quote:

Orjinalden alıntı: Skyl

Senin hdd sata oldugu için diyorarkadasın dediği gibi disket olması gerek..

kesinlikle sata dıskı lazım sana. aynı sorunla karsılasmıstım atacaktım dıskı. ayrıca 120 gb denılmıs gormez dıye ama 250 gb satayı goruyor hocam benım sıstemde
  • quote:

Orjinalden alıntı: 1906nedir

quote:

kesinlikle sata dıskı lazım sana. aynı sorunla karsılasmıstım atacaktım dıskı. ayrıca 120 gb denılmıs gormez dıye ama 250 gb satayı goruyor hocam benım sıstemde

service pack yüklü di mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: cloisterer

quote:

quote:

windows kurulmamış bi makinaya service pack de yüklenemez

• quote:

Orjinalden alıntı: syrinx

quote:

Orjinalden alıntı: cloisterer

quote:

quote:

windows kurulmamış bi makinaya service pack de yüklenemez

yüklenmez ama zaten biostan vede açılırken post screen den görünür o şeyler.

• mrb hdd gürmüyorsa yapman gereken ilk campıl ayarlarını değiştirmek olmasa hdd kablosunu değiştir bütün sorun hdd kablosundan olma itimali yüksek
  • Biostan sata modu raid değilde ide olarak yap.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.