arkadaşlar yeni bi pc aldım.İlk başlarda bi problem yoktu.sonra bigün eve geldiğimde pc açmak istediğimde DISK BOOT FAILURE,INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER notu çıktı ve tabi pc yi açamadım.Arkadaşım yaptı format falan attı.ben pc yi kurdum 2 gün normal sorunsuz çalıştı.Sonra gene aynı notu verdi pc.kapattım.1 gün sonra açtım hiç bişiy yokmuş gibi açıldı.sonra tekrar aynı notu verdi.şuan yeni açabildim.bununla ilgili bana yardım edebilecek biri varmı?!?!??!Neden olabilir?!?!?
büyük ihtimalle disk in güç kablosunda ya da veri kablosunda temassızlık var güç kaynağının başka bir ucunu takmayı dene ve ide kablonu değiştir muhtemelen sorunun hallolacaktır
quote:
Orjinalden alıntı: ae_
büyük ihtimalle disk in güç kablosunda ya da veri kablosunda temassızlık var güç kaynağının başka bir ucunu takmayı dene ve ide kablonu değiştir muhtemelen sorunun hallolacaktır
+1 katılıyorum.Birde bende bazen böle oluyodum ama bi baktımki disket yerinde bi disket var hemen çıakrdım açıldı
bunun için bir çok sebeb var. en geçerli olanlardan bazıları.
* ide disk ise eğer diske giden kabloya başka bir aygıt bağlama sadece disk takılı olsun sorun devam ederse kablonu değiştir. sata disk sata kabloları biraz daha hassasdır diski tutan tırnakları falan olmadığı için en ufak sarsılmada diski görmeyebilir bunu engellemek içi sıcak silikon çekebilirsin yada elinle tekrar ittirip açabilirsin.
* sata disk ise biosta System'in altında veya sürümünü bilemediğim için Ide confguration'un altında onboard ıde operatemode diye bir yer var eğer xp kullanıyorsan oradan Enhaneced Mode seçmen gerekli ve onun altındaki ayarda ise diskin Sata ise S-ATA'yı normal ide disk ise P-ATA yı seçmen gerekir.
* gene bios altında boot confguration un altında 1. boot yada First Boot'un diskin seçili olduğuna kontrol et.
bunları bir dene istersen. kolay gelsin.
quote:
Orjinalden alıntı: fbselim
bunun için bir çok sebeb var. en geçerli olanlardan bazıları.
* ide disk ise eğer diske giden kabloya başka bir aygıt bağlama sadece disk takılı olsun sorun devam ederse kablonu değiştir. sata disk sata kabloları biraz daha hassasdır diski tutan tırnakları falan olmadığı için en ufak sarsılmada diski görmeyebilir bunu engellemek içi sıcak silikon çekebilirsin yada elinle tekrar ittirip açabilirsin.
* sata disk ise biosta System'in altında veya sürümünü bilemediğim için Ide confguration'un altında onboard ıde operatemode diye bir yer var eğer xp kullanıyorsan oradan Enhaneced Mode seçmen gerekli ve onun altındaki ayarda ise diskin Sata ise S-ATA'yı normal ide disk ise P-ATA yı seçmen gerekir.
* gene bios altında boot confguration un altında 1. boot yada First Boot'un diskin seçili olduğuna kontrol et.
bunları bir dene istersen. kolay gelsin.
arkadaş gsl açıklamış genelde böle hatalar bilgisayarda sistem olmadığında,harddisk takılı olmadığında ya da disket ya da usb bellek takılı olduğunda verir.
Formattan sonra düzelmediyse donanımsaldır. Farklı kablolarda deneyin, sorun sistem kurulu olan HDD'de.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme