Şimdi Ara

Format öncesi veri kurtarma (erişilemeyen siyah ekran w7)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
722
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle selamlar bilgisayarım bugün yarım saatlik bir sleep mode sonrasında mouse veya klavye ile aktif hale gelmedi attığım reset sonrasında karşılaştıgım sorun ise windows yükleme ekranından sonra siyah ekranda sabit şekilde sadece mouse imleciyle kalmasıydı.
    Güvenli modda açmak istedim orda da bu şekilde sabit kalıyor. Windows usbsinden repair atmak istedim ordan da hata almaktan başka bir işe yaramadı.

Sonuç olarak sorunun çözülmesini çok araştırdım bir ümidim yok o yüzden asıl yardım istediğim konuya geliyim.
    Bu kadar ani bir format ihtiyacı yaşadığım için çok önemli olan C üzerinde bir miktar dosyam var bunları taşıyabilirsem D kısmına format atmak için önümde bir engel kalmıyacak bu yüzden, windows u açamadan veya yeni windows kurduktan sonra (hiç mantıklı bir laf olmadı ama) o verileri taşıma (kurtarma) imkanım varmıdır.

Şimdiden ilginiz için çok teşekkür ediyorum yorumlarınıza ve yardımlarınıza göre hareket edeceğim için bu akşam çözebilmemiz ümidiyle.

• RIZA BABA2 kullanıcısına yanıt
    ubuntu ile live cd oluşturup dosya kurtarılabilirsiniz.
    not:denemedim.

http://yazaninsan.com/genel/silinmis-ya-da-hasarli-disk-dosyalarini-ubuntu-ile-kurtarmak-ii/

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • işletim sisteminiz nedir.siyah ekranda görev yöneticisini açmayı bir deneyin.olmassa win7 kullanıyorsanız siyah ekranda windows+U ile erişim merkezini açmayı deneyin.olurda açılırsa c:\windows\explorer.exe yi açmayı deneyin.tüm bunlarda olmassa windows 7 kurtarma menüsündne sistem geri yüklemeyi deneyebilirsiniz.en kötü şartlarda liveCd indirip onunla açabilirsiniz
  • w7 yazdım karakter sınırına takılmasın diye ama sorun işletim sistemi windows 7de

şunları ayrıca belirtiyim ozaman
    windows açıldıgında siyah ekran çıkıyor ctrl-alt-del işlemiyor.
    güvenli modda da aynı durum geçerli.
    windows a erişemediğim için bir şey indiremiyorum malesef şuan farklı bir pc den yazıyorum zaten.

bu arada celibar link için teşekkürler ama ubuntu veya linux hakkında o kadar hakim değilim malesef okudum ama anladıgım kısım çok değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RIZA BABA2 -- 3 Ocak 2014; 22:26:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: RIZA BABA2

w7 yazdım karakter sınırına takılmasın diye ama sorun işletim sistemi windows 7de

şunları ayrıca belirtiyim ozaman
    windows açıldıgında siyah ekran çıkıyor ctrl-alt-del işlemiyor.
    güvenli modda da aynı durum geçerli.
    windows a erişemediğim için bir şey indiremiyorum malesef şuan farklı bir pc den yazıyorum zaten.

bu arada celibar link için teşekkürler ama ubuntu veya linux hakkında o kadar hakim değilim malesef okudum ama anladıgım kısım çok değil

win7 cdsi ile onarımı denedinizmi acaba ???
  • Yeterince yerin varsa FORMAT ATMADAN D sürücüsüne windows kurup, makina açıldıktan sonra C'deki dosyalarını alıp C'ye format atabilirsin. Sonra tersi. C'ye windows kurup D'den windowsu kaldırabilirsin. Biraz uzun iş tabi ona şüphe yok. İşletim sistemi komple ön yükleme belleği ile birlikte uçtuğu için hiçbir şey açmıyor. Bir diğer çaresi de Testdisk programı kullanarak uçmuş olan kısımları tamir etmek. F8 ile açıp komut istemine girdikten sonra CD'ye çektiğin TestDisk programına dos üzerinden erişerek bunu yapabilirsin. Her halükarda iyi bir uğraştıracak seni belli oldu
  • teşekkürler arkdaşlar şuanda ubuntu üstünden sanırım beceriyorum sıkıntı devam ederse yazıcam
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.