Öncelikle merhaba. Bilgisayarımda oluşan bazı sıkıntılardan dolayı format attım. Format sonrası elimden geldiğince driverları kurmaya çalıştım fakat ne zaman AMD driveri kurmaya çalışsam kurulum sırasında bilgisayar donuyor ve tek çarem pcyi kapatmak oluyor. Bilgisayarı geri açtığım zaman ise bilgisayar yükleme ekranında donuyor ve açılmıyor. Güvenli modda ddu ile amd driverini silince bilgisayarım sorunsuz açılıyordu. Bazı araştırmalarım sonucunda önce AMD Catalysti kurmam gerektiğini daha sonra amdnin en son sürümünü kurmam gerektiğini öğrendim. Catalysti sıkıntısız bir şekilde kurdum ve eskiden kasan bütün oyunlarımı sorunsuz bir şekilde akıcı bir şekilde oynamaya başladım. Hiçbir sorun olmadığını hatta bilgisayarımın daha iyi hale geldiğini düşünüyordum. Daha sonra başka bir oyun daha yükledim format öncesi hiç sıkıntısız oynarken şuan oyuna sürekli droplar giriyodu ve bende amd driverinin en son sürümünü yüklemeye karar verdim. AMD driverini kurarken yine aynı sıkıntı oldu ddu ile bu sefer hem intel hemde amd driverlarını silip amd driverini böyle kurmayı denedim ve başarıyla amd driverinin son sürümünü yükleyebildim (AMD driverini kurduktan sonra intel driverini da kurdum). Yükledikten sonra pcde hafif bir yavaşlık olduğunu farkettim. Drop yediğim oyun düzelirken akıcı oynadığım oyun kasmaya başladı. Bende sıkıntı olmaz sanırım en son sürüm daha iyidir derken bilgisayarda sıcaklık sorunun başladığını gördüm. Catalyst yüklüyken hem akıcı hemde maks 80 dereceyi gördüğüm oyunda hem droplar başladı hemde daha oyunu açalı 2-3 dk olmasına rağmen 95 dereceyi gördü. Bende Catalyst yüklüyken geri yükleme noktası oluşturduğum yere geri yükleme yapıp geri döndüm. Oyunu tekrar akıcı olarak oynamaya devam ederken sıcaklık sorunun hala aynı kaldığını farkettim. Ne yapacağımı bilmiyorum bilgisayarcıya götürmek istiyorum fakat sorunumu ben bile anlamış değilim lütfen yardımcı olunuz. Şimdiden teşekkürler. Sistem özelliklerim İşlemci: Intel(R) Core i7-4700MQ CPU @ 2.40GHz RAM: 8 GB 1600MHz Ekran kartları: AMD Radeon R7 M265 , Intel(R) HD Graphics 4600 İşletim sistemi: Windows 10 64 bit |
Format sonrası oluşan sıkıntılar
-
-
Sorunun kaynağı uyumsuz driver olabilir. Ekran kartına uyumlu eski sürümlerden bir driver kurun.
WHQL olmasına dikkat edin...
Windows 10 - 64-Bit Edition altındaki aşağıdaki sürümleri indirip deneyebilirsiniz.
Adrenalin 2020 Edition 20.9.1 Recommended (WHQL)
Adrenalin 2020 Edition 20.11.2 Recommended (WHQL)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadobay -- 13 Nisan 2021; 22:5:48 >
-
Merhaba, öncelikle tekrardan format attım ve bilgisayara sadece windowsun kurduğu intel driverını ve sizin önerdiğiniz amd driveri 20.9.1'i yükledim. Bilgisayarda herhangi bir kasma sorunu yok oynadığım oyunda da herhangi bir sorun yok fakat sıcaklık sorunu devam ediyor yaptığım en basit şey bilgisayarın ısınmasına yol açıyor örneğin operayı açıyorum bilgisayardaki fanlar hızlanmaya başlıyor core temp ve hwmonitörden sıcaklıklara baktığımda 80 dereceye kadar çıkıyor opera açıldıktan sonra ise fanlar yavaşlıyor ve sıcaklık düşüyor. Youtubeyi açtığımda fanlar hızlanıyor sıcaklık 80 dereceye kadar çıkıyor Youtube açıldıktan sonra tekrar fanlar yavaşlayıp soğuyor. Oyuna girdiğimde 5-6 dk içinde 95 derecelere çıkıyor ve yükselmeye devam ediyor yanmasından korktuğum için anında kapatıyorum. Eskiden 2-3 saat oynasam bile maks 80-90 derece görüyordu.
-
Eski nesil intel işlemciler amd işlemcilere göre daha düşük ısı üretirdi.
Ben halen core2 duo kullandığımdan i7 lerin çalışma ısısını bilemiyorum ama yine de oldukça yüksek gibi.
Sorun işlemcinin soğutulamamasından da kaynaklanıyor olabilir.
Bi zorluğu yoktur aslında, şayet elinizden geliyorsa iyisinden bi termal macun satın alıp, bilgisayar kasasını açıp hem kasa içinin ve fanların temizliğini yapın hem de işlemci soğutucusunu söküp işlemcinin termal macununu yenileyin.
-
anladığım kadarıyla laptop kullanıyorsunuz garantisi bittiyse sıcaklık için fan temizliği ve macun değişimi yapmanızı öneririm ve extra soğutucu kullanın
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X