Şimdi Ara

FORMAT SORUNU 34. DAKIKA . (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
4.859
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: cadence1

35. dakkada windows kurulumunda hata ya bir kaç sefer denk geldim masaüstü pc de .

ram olabilir dedim degilmiş cd cizik olabilir dedim hyr degil hdd olabilir dedim degil. bu 35. dakka hatalarından birinin sebebi cok absürddü . lcd nmonitörün vga kablosunu ekran kartının girişine tam takmamışım . yani vidalamıyorum gelnelde kasayı söktüğüm için sürekli ......ekran acılıyordu ama windows kurarken hep aynı dakkada hata veriyordu .

bir ihtimal eger donanımsal bir arıza yoksa lcd flex kablo tam oturmamış olabilirtam iletkenlik saglamıyor olabilir die düşündüm . geriye anakart ve ekran kartı kalıyor sonucta

kolay gelsin

Kaçıncı dakikaydı bilemiyorum ama benimde yükleme tam tamamlanırken mavi ekran çıkıp resetliyordu.Ekranın gidip geldiği ekran kartının sınandığı ana denk geldiğini düşünüp kartı çıkardım onboard vga ile tekrar setup yapınca canavar gibi yükledi.Yani sorun bence de görüntü biriminden kaynaklanıyor olabilir.

• Bende mavi ekran vermiyor hata kodu vermiyor . yani Hiçbir hata söz konusu degil sadece 34.dk da takılıyor aygıtlar yüklenirken . Donanımsal arıza diye düşünüyorm fakat test ettgmde anormal hiçbir algıya rastlamadım . Usb girişlerinden olablr diye düşündm bios dan devre dısı bıraktm hatta emn olmak için anakart üzerindeki giriş soketlerini cektm fakat yine yüklemedi .
  • sıcaklık ne durumda ?
  • Sıcaklık ile problem yok . yani normalin üstnde ama sorun teşkil etmiyor. Ve sıcaklık olsa aynı yerde takılmaz. 34-35 dk . aygıtlar yüklenirken takılıyor . yani sıcaklık olsa 20 de de yapabilir yda bşka bir dakikada da . Ram olsa yine aynı seklde mavi ekran yada farklı yerlerde hata verir. Hardisk olsa degistrdm sıfır taktım yine aynı . ayrıca bşka pc de kurulm yapyor hardske . Wireless adaptoru olsa anakart uzernden cıkardm yine olmadı. degistrmedgm yada denemedgm işlemci ekran kartı kaldı. onlarda sorn olsa 34.de taklmaz diye düşünyorm ki zaten bios ekranında boot olmaz başlamaz yani pc hata verir eksik donanımdan . Yani anlycgn cozemedm bu sorunu.
  • Büyük ihtimal anakartı sorunlu.
  • ama anakartta sorun olsa bşka pc ye hardski takp format atyorm snra tekrar laptop a takıyorm güvenli modda başlatyorm hatta driverları da yüklüyorm herhangi bir hata vermyor ? ayrıca acronis ile denemedm daha bi arkadaşmz öneride bulundu umarım resmleri ekler ve yardmcı olur. Gerçekten sorunu cozdgmde yardmcı olan arkadaşa bir hediyem olacak . adresine yollayacagm.( bir bilgisayar bileşeni ) Yanlş anlaşılmasın lütfen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yamaha3344 -- 14 Eylül 2011; 14:49:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yamaha3344

ama anakartta sorun olsa bşka pc ye hardski takp format atyorm snra tekrar laptop a takıyorm güvenli modda başlatyorm hatta driverları da yüklüyorm herhangi bir hata vermyor ? ayrıca acronis ile denemedm daha bi arkadaşmz öneride bulundu umarım resmleri ekler ve yardmcı olur. Gerçekten sorunu cozdgmde yardmcı olan arkadaşa bir hediyem olacak . adresine yollayacagm.( bir bilgisayar bileşeni ) Yanlş anlaşılmasın lütfen.

Selam
    Resimler için yeni bir başlık açarak ekledim kardeş.
    Aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz..

Kolay gelsin ve başarılar..

http://forum.donanimhaber.com/m_52709123/mpage_1/f_/key_//tm.htm#52709123

• quote:

Orijinalden alıntı: yamaha3344

4 yıldır donanımla ugrasyorm özel bir şirkette calsyorm bir cok sorun cozdm yaşadım ama böyle bir hatayla karsılaşmadım şuana kadar . elimde toshiba a-300 laptop war. klavye sorunu vardı ve yeni klavye ile degistirdk . bir bska sorun format atamıyorum . xp kurarken aygıtlar yükleniyor bölümüne geliyor 39. dakikadan geriye dogru gelip 34. yada 35. dakikalarda ekranın sag altnda ilerleyen nokta takılı kalıyor . anakartı cıkardım temizledm gerekli yerlere macun sürdüm ısı problemi olabilir düşüncesiyle fakat birşey degismedi . yine anakart üzernde ses , usb touchpad vs.. bir cok donanımın kablosnu cekip denedm yine olmadı . 3 farklı Ram denedm yine olmadı . Usb bellek ile format atmayı denedm yine aynı yerde takıldı. yani acıkcası aklınıza gelebilecek bircok şeyi denedm ama olmadı . windows 7 kurayım dedim ön yüklemeyi yaptı ve windows 4 nokta işareti ekrana gelip birleşirken dondu . ve hep aynı yerde donuyor kitliyor bilgisayarı . yani hata mesajı yok sadece kitleniyor tuşlar calsmyor ilerlemiyor yükleme ekran öyle kalıyor. Yardımlarınızı bekliyorum lütfen denedgm şeyleri tekrar denememi istemeyin . Anakart üzernde değiştirmedigim bir tek ekran kartı işlemci kaldı . Sorun bunlardan ise ki sanmıyorum cünkü başlangıcta pc gerekli aygtları test edip aciliyor , ekran kartı problemi olabilir mi diye düşünüyorum sadece. Bu sorunu yşayan yada bilgisi olan lütfen paylaşsın. bir cok yerde araştırdm cogu ram degistrp sorunu cozmus yada bios tan devre dısı bırakms. bunları denedm olmadı. A300 model olan bir laptop bulursam Hardiski takp onda kurmayı düüşünyorm. Kasaya takıp kurdum tekrar laptop a taktgmda bir kac defa mavi ekran aldm ( ki mavi ekran vermesi normal) dha sonra masaüstü geldi ama yine kitliyor. Bu sorunumu cozen yardmcı olan arkadaşa bir hediyem olacak. Şimdiden Tşk. Ederm.

bu sorunun aynısı bende de oldu harddiski değiştirip kurdum oldu. sende değiştirmişsin aslında ama ne bilim ben yine de %90 ihtimalle harddisk diyiyorum

• Bios'tan HDD moduyla oynadın mı hiç hocam.
  • aklıma bios güncellemek geliyor
  • sorunu çözdünmü
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.