Şimdi Ara

Formül ezberlemeden geometri çözmek?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Mümkün müdür? Hiçbir işimize yaramayacak onlarca formülü ezberletip üretken zekanızı köreltmeden anlatan bir youtube kanalı vs var mıdır?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• sınavı 5 saatte çözecekseniz mümkündür

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tetanos

sınavı 5 saatte çözecekseniz mümkündür

Doğru dediniz ispatları yapmak aşırı uzun sürüyor ama bana göre hiçbir mantığı olmayan formülleri ezberlemekten iyidir. Amerika da bile bu denli ağır matematik görülmüyor bu berbat ülkede doğmak büyük hata.

• MY Geometri serisinden veya meb in fen lisesi matematik kitaplarından formülleri ispatlarıyla öğrenebilirsin
  • II.Leopold kullanıcısına yanıt
    Formülden ziyade soru kalıplarını ve soruda verilen bilgilere göre ilk yapman gereken hamleleri ezberlemelisin.Örneğin ikizkenar üçgen varsa %90 dik inmelisin gibi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geometri ezber değil ki zaten. Formüllerin mantığı vardir. Bunlari öğrenirsin ve soru cozdukce daha iyi anlarsin formülün mantığını. Aksi takdirde sınavda zorlanabilirsiniz.

• Hocam formülsüz geometri diye bir şey olmaz ki. Ezberlemek size mantıksız geliyosa ki gelebilir, ispatını öğrenin yoksa olaya çok yanlış yaklaşmış olacağınızı düşünüyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AŞIRI ZOR TRİGONOMETRİ SORUSU
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam formüller kullandıkça akılda kalıyor,zamanla farketmeden ezberlemiş oluyorsun,esen'in konu anlatım kitabında arada formüllerin ispatını yapıyor,sınavda onları kısa sürede hepsini yapmak biraz zor,,açıortay,kenarortayda ki ekstra formüller yerine stewart teoremi ezberledim şahsen,genel teoremler,benzerlik,tales vs bilmek lazım,bazı akılda hiç kalmayacak formülün bir yararı yoksa akılda tutamıyorum ama stewart teoremi gibi işe yarayacağını biliyosam bakarım (tabi teoremlere fazla güvenmek,zamanla köreltiyor,dikme atmayı farketmiyorsun vs)
    NOT:matemantık diye bir youtube kanalı formüllerin çıkış yerlerini gösteriyodu ya da khan academy'nin de ispatları vardı.

https://www.youtube.com/channel/UCMg0FeIQDEzsm_6EvpSOVuA (mantık akademi olarak değişmiş ismi)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ocodale10 -- 1 Eylül 2017; 20:10:48 >

• Zor hocam.Formüller zaten bir şeyleri ispatlayarak bir eşitliğe varıyor sen bunların hepsinin baştan yapmak zorunda kalacaksın çok uzun sürer.
  • Belli başlı formülleri bildikten sonra yardır git aç bak adamlar hiç ayrıntı formül sormuyor zaten ekstra çizim gerektiren sorular soruyor
  • Olumsuz
  • formulden kastınız nedir hojam
  • quote:

Orijinalden alıntı: ocodale10

Hocam formüller kullandıkça akılda kalıyor,zamanla farketmeden ezberlemiş oluyorsun,esen'in konu anlatım kitabında arada formüllerin ispatını yapıyor,sınavda onları kısa sürede hepsini yapmak biraz zor,,açıortay,kenarortayda ki ekstra formüller yerine stewart teoremi ezberledim şahsen,genel teoremler,benzerlik,tales vs bilmek lazım,bazı akılda hiç kalmayacak formülün bir yararı yoksa akılda tutamıyorum ama stewart teoremi gibi işe yarayacağını biliyosam bakarım (tabi teoremlere fazla güvenmek,zamanla köreltiyor,dikme atmayı farketmiyorsun vs)
    NOT:matemantık diye bir youtube kanalı formüllerin çıkış yerlerini gösteriyodu ya da khan academy'nin de ispatları vardı.

https://www.youtube.com/channel/UCMg0FeIQDEzsm_6EvpSOVuA (mantık akademi olarak değişmiş ismi)

Çok Sağolun hocam

• Ezberlemene gerek yok kendin bir kagida 1-2 defa ispatlarsan zaten bir dahaki soruda ispatlamadan cozeceksin.

• https://www.youtube.com/playlist?list=PLrnOjebyrB5ceUW6FZSmNY0BJ3dBVZqkV bu kanalda da baya bir ispat var,yeni gördüm işime de yaradı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.