Şimdi Ara

forum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar sitemin ismini ve alanını turkticaret.net den aldım siteme bir forum kurmak istiyorum yalnız bu lycos la uraşmadan mumkunmu böle bişey birde cute ftp indiriyorum seri numarası istiyo bu nu ücretlimi almamız lazım ki öleyse hiç uğraşmayayım ucretsiz bulabilirmiyiz yardımlarınızı bekliyorum teşekkurler

• Alanınızı turkticaret.net den aldıysanız zaten lycos la işiniz olmaz.
    Buradan da ücretsiz bir ftp programı beğenin
    http://www.inndir.com/kategori.php?id=8
    Dosyalarınızı alanınıza transfer edip forumunuzu kurun.
  • tuti teşekkurler yalnız şu dosyaları transfer işini biraz açarmısın hangi dosyaları ve nereye transfer edecem pek bilgim yok bu konu hakkında köyden yarın geldimde ::)
  • şimdi ilk önce alanını ASP mi yoksa PHP mi destekliyor.

baska bir deyişle Windows Hosting mi Linux Hosting Mi aldınız.
    buna göre kendinize bir hazır script begenmelisiniz.
    PHP (linux) Hosting ise, PhpBB, SMF, ipb hazır forum scriptlerini bulup kullanabilirsiniz.
    ASP hosting'e sahip iseniz ASP Forum scripti diye aratıp asp de çalışan bir hazır forum scripti kullanabilirsiniz.

mesela Donanimhaber ASP PlayGround Forumunu kullanıyor ama bu Lisanslı bir hazır Forum scripti. Bedava değil.
    sonra hostinginizin en az bir tane Veritabanını destekliyor olması lazım.

yine PHP host sahibi iseniz MySQL
    ASP host sahibi iseniz MsSQL destekliyor olması lazım ki foruma yazılan yazılar, üyelerin bilgileri vs. bu veritabanında saklansın.

olmazsa Access veritabanı ile çalışan forum scriptleri de mevcut. bu işleri öğrenene kadar rahatlıkla kullanabilirsiniz.
  • sitem mysql destekliyor ve kurulu durumda daha açık ve net cevaplarsanız sevinirim
  • mesela phpbb.com sitesinden veyawww.canver.net sitesinden
    phpbb forumu indir.
    ftp programı ile sanırım public_html klasörü olacak oraya dosyaları gönder.

sonra yanlış hatırlamıyorsam ilk çalıştırıldıgında senden veritabanı adı, veritabanına baglanmak için kullanıcı adı ve şifresi isteyecek,
    onları bu ilk ekrana girersen sorun düzelecektir.

kurmadan önce canver.net 'te belirtilen beni oku dosyasını oku çünkü bazı klasorlerin ve ya dosyaların CHMOD ayarlını 777 yapman gerekecek.
    bu ayarı FTP programı ile internette ki bir dosyanın ozelliklerine girdiğinde değiştirebilirsin.

şimdilik bu kadar yapmaya çalış, yapamadıgın yerde tekrar yardım istersin..

• sorun şurda butun dosyaları cute den değil direk explorerden ftp nin içindeki httpdocs dosyasının içine attım instal dosyası geldi ordaki yerleri doldurdum yalnız bi hata veriyo hatada şu phpBB : Critical Error

Could not connect to the database bu hatayı verdi sanırım your database name kısmına ne yazacağımı bilemiyorum bi arkadaş
    v,canver.net deki arkadaş ( Bunun için phpMyAdmin ile bir tablo oluşturacağız) demiş bunu nası yapabilirim teşekkurler acil cevap
  • arkadaşlar bu forum işini sabredipde bana adım adım uygulatacak bi baba yiğit varsa (biraz gaz verim:P) msn mi eklesin teşekkurler karadereli@sohbettr.net
  • sanırım sorun su. sen forumu kurmussun ama phpMyadmin den sql veri tabanında bir table olusturman gerekli. onun da kodlarını arastirirsan bulabilirsin...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.