Bir yerden sonra forumun bu ortamı insanı gerçekten geliştiriyor. Zira fikri olup aklı olmayan ciddi sayıda insan var forumda. Herkesin fikrinin ciddiye alınmaması gerektiğini anlıyorsun falan. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Forumda bütün bölüm ve üniversiteler neden eleştiriliyor? (2. sayfa)

-
-
Sosyal medyaya göre hukuk öldü.
Ama bi yakınım Konya Selçuk mezunu, bir bankanın avukatlığını yapıyor. Çok ciddi maaşları var.
Kim haklı bilmiyorum.
Galiba iş insanın kendisinde bitiyor. Biraz da şans.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hiçbir üniversite reklam için makul meblağlar onermedigi için hepsini gömüyorum artık
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Forumda neredeyse bütün bölüm ve üniversitelerin olumsuz eleştirilmesinin üç sebebi var.
Birinci sebep, fazla değer vermedir. Ortaokulda "Eğer iyi bir liseye kapağı atarsanız hayatınız kurtulur." sözü üzerine öğrenciler, liseye giriş sınavlarına çalışıyorlar, en iyi liselere girmeye çalışıyorlar fakat bitmiyor, lisede de "Eğer iyi bir üniversiteye giderseniz hayatınız kurtulur." sözü üzerine aynı proses devam ediyor. Bu prosesin son basamağı olan YKS (YGS-LYS ya da ÖSS-ÖYS, her neyse), bu süreçte rol oynayan herkes tarafından büyütülüyor ve büyütülüyor.
X net yapmak için günde Y saat çalışmalısınız diyenler, ben günde Z * 10^2 soru çözüyorum diyenler, bu sınavla hayatımız belirleniyor diyenler, ilk 20 bine girmeyen benimle muhatap olmasın diyenler... Kısacası, millet bu sınavı ahiret sınavı gibi görüyor. Sınav sonucunda sıralamalara giriliyor, derece yapanlar övülüyor, sıralamasını beğenen yerleşiyor, beğenmeyen tekrar sınava giriyor derken yükseköğretim safhası başlıyor. Burada, "kapağı attık, rahatız" diyen öğrenciler, okulun işleyişini görünce büyük hayal kırıklığıyla karşılaşabiliyor. Umduklarını bulamıyorlar. Ortaokul ve lisede söylenenler onlar için yalanlanabiliyor.
İkinci sebep ise yanlış yönlendirme. Tercih döneminde internet hem iyi bir kaynak, hem de kötü bir kaynak. İyi bir kaynak çünkü yorumları değerlendirebiliyorsunuz, kötü bir kaynak, çünkü yorumların kimin yazdığını bilemiyorsunuz. Kolayca roleplay yapılabiliyor ve kimse kolay kolay fark edemiyor. Liseden yeni mezun olmuş biri, burada Hacettepe Üniversitesi rektörüymüş gibi konuşabiliyor ya da üniversitede okuyan biri, Forbes İlk 500'deki bir şirketin CEO'suymuş gibi sorulara cevap verebiliyor. E haliyle, sınavdan yeni çıkmış, stresle boğuşan bünyeler, bu palavralara inanabiliyor. Bu hengamede yapılan tercihler de sağlıklı olmayabiliyor.
Üçüncü sebep ise ekonomidir. Genç işsizlik oranının %24.4[1], istihdam oranının %33.1[2] olduğu, beyaz yakalıların mesleklerinin değersizleştiği, üniversite mezunu işsizlerin bir milyonu aştığı bir yerde, üniversite mezunları, üniversite okumanın pek bir değerinin kalmadığını söylüyorlar.
Sonuç olarak, bu eleştiriler yersiz değildir ancak dikkatli incelenmesi gereken eleştirilerdir.
Kaynak:
[1] ve [2]: https://www.indyturk.com/tags/gen%C3%A7-istihdam-orani
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi personalcomputer -- 11 Ekim 2020; 19:26:48 >
-
Nisan Başı: BeYLeR ApOTEmi MatTaN 39.25 YaPtıM NaSıl 40 YAbARım Hüüüüü
(sonuç dönemi ortadan kayboldu)
Bu her sene istisnasız yaşanıyor, bu sene de vardı bunlardan kayboldular şimdi
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Sen burda tıkanıp kalırken biz Silikon Vadisi'ne gideceğiz.
Ne var bunda anlamadım açıkcası?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NickYokkiBeAbi -- 26 Ekim 2020; 9:6:24 >
inşalah gidip iyi yerlere gelirsiniz
-
Bu sene kafaya koydum hepsini teker teker not alıp sınavdan sonra takip edeceğim. Bakalım ne yapmışlar ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yuzyirmi -- 26 Ekim 2020; 9:26:55 > -
Adamın biri gerçekten AYT Mat denemesi sonucuna 38.25 demişti sonra da başkaları durumu söyleyince ironi yaptığını falan söyleyip kaçınmaya çalışmıştı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NickYokkiBeAbi -- 26 Ekim 2020; 9:30:53 >
Ama sen iyi yerlere gelemeyeceksin ki hiçbir zaman.
Yakında sizlerin de işini elinden alacağız ki biz mühendisler. Yapay zeka tıbbın sonu olacak.
hocam o kadar forumda takılıok artık ilerde bizi de görürsün değil mi
-
Tabi hocam, senin üstün tıp bilginle zaten yapay tıp robotu yapacağız, sen olmassan nasıl tıbbı bitiririz?
-
Bence Üniversitelerimizin hiçbirinin Dünya Çapında ilk 300' de olmaması ile alakalı.Çünkü insanlar 7/24 ders çalışıyor ve çalıştıklarının karşılığında gidebileceği en iyi üniversitenin bile dünya çapında ilk 300 olmadığını görünce morali bozuluyor,ben bunun içinmi gece gündüz çalıştım diyor ve böylece tüm üniversitelere karşı bi nefret besliyor kendi içinde.Bu nefretin sonucuda Donanım Haber de Üniversite kötülemek oluyor.
-
Çok basit çünkü "yanlış bilgi çağı" içerisindeyiz. İnsanlar fark etmeden birbirlerine kasti olarak olmasa bile yanlış bilgi aktarıyorlar. Her yerde bu yaşanıyor fakat sizin için gündem TYT/AYT, tercihler ve meslekler olduğundan siz bu kısımdaki kaosu görüyorsunuz..
-
trollükleri işin içine katmazsak gerçekten tek sebebi var bence yukarıda da belirtilmiş beklentinin yüksek tutulması
adam bütün sene boyunca hayalindeki (kafasında kurduğu) üni için çalışıyor belki de başarıyor ve başardıktan sonra karşılaştığı manzara onun için tam bir hayal kırıklığı
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X