Şimdi Ara

forumun bu bölümünde hep bi aşağılama çabası var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • herkes yaptığı işi, eğitimini genel hatlarıyla açıklasın da kim adam yerine konulmalı öğrenelim o zaman bunu mu istiyorsunuz anlamadım ki? herkeste anasının karnından ileri düzey C bilerek çıkmış havası var hep bi aşağılama hep bi ezme

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Hayat böyle.

Büyük çocuklar küçük çocukları döver ve elinden oyuncağını alır.

Büyük devletler küçük devletleri yağmalar.

Askere gittiğinde, senden 3 ay önce giden er, "gel bakalım Restrop, bana da böyle yapmışlardı, al şu botlarımı da boyayıver, şimdi sen de benim alt tertibimsin" der.

Oturup ağlayacağına, kimseye muhtaç olmamayı öğren. Daha az dayak yersin.
  • K110 kullanıcısına yanıt
    “Askere gittiğinde, senden 3 ay önce giden er, "gel bakalım Restrop, bana da böyle yapmışlardı, al şu botlarımı da boyayıver, şimdi sen de benim alt tertibimsin" der.”

bu dediğini yurtta kaldığım süre boyunca lisede gördüm kendim de yaptım (yararlı olduğunu düşünmesem yapmazdım) fakat bu durumda şöyle bir sıkıntı var aşağı yukarı herkesin seviyesi belliydi okulda, adam asgari ücrete mühendislik yapıyor dhde sabah akşam millete ileri geri “şunu öyle yapamazsın çünkü ben böyle yapmıştım; bunu yapamıyorsun daha” tarzı konuşmalar yapıyor

• Senden başka takan var mı?
  • K110 kullanıcısına yanıt
    kimse takmasa forum boş olmazdı

• Forum boş, çünkü konular hep aynı "C ödevim var...". Aynı soruyu 10 kez yanıtlarsan, bir sonrakinde miden bulanır.
  • 10 sorudan 9'u ödev. Soru soranların öğrenme amacı yok. Böylelerine cevap vermek zaman kaybından başka bişey değil.
  • Genel olarak böyle bir durumla karşılaşmadım hatta çok saygılı ve fikir belirtirken iğneleme yapmayan forum kullanıcıları gördüm birkaç tane var o ayrı mesele forumun trolleri de var Genellikle onları taşlıyorlar.

• Sen de Trollük yapma.
  • Jet Fadıl XXL kullanıcısına yanıt
    Covid bitince adminlerin çoğu evine ekmek dahi götüremeyecektir kısmını biraz açar mısınız.Nasıl olacak o.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fadıl mesajını alıp gitmiş.
  • Buraya takılan bilgili, eğitimli kişilere soruyorum: size ne geri dönüş var? Sana da faydası olan bir exchange oldu mu hiç? Olmadığı için mi öfkeleniyorsun? Öyleyse niye dönüp dolaşıp tekrar ziyaret ediyorsun? yoksa aslında yapman gereken birşeyleri mi erteliyorsun? (procrastination)

Bir zamanlar "bilgi paylaştıkça çoğalır"dı, çünkü bilgiye erişmek zordu, çoğumuzda bilgisayar bile yoktu, broadband internet yoktu. Artık bilgi her yerde, cebimizde 8 çekirdekli bilgisayar, broadband bırak mobil internet, artık paylaşma değil "yapma" devrindeyiz, o insanların hepsi işine gücüne bakıyor, sen de biliyorsan yap koy Play markete veya MS Store'a veya Github'a, çok imkan var. Peki kimler hala takılıyor forumlara, defalarca aynı soruları soruyor? Profil çok düşük, lowliest of the lows: ödev yaptırmak isteyen tembel tenekeler ve psikolojik sorunları olan bir kitle. İkinci gruba özellikle dikkat, çünkü bunlar genuine görünüyor, aslında değiller, bunların derdi bir konu açayım cevaplar altında biriksin bana özel ilgi gösterilsin... açtığı konu aşağılara düşerse canı sıkılır, gelir "Up" yapar, cevap gelmezse sinirlenir "o kadar ziyaret edilmiş ama niye tek bir cevap yok?" diye sorar (Konudışı forumu çok kalabalık olduğu için arzu ettikleri ilgiyi göremiyorlarlar, kalabalıkta kayboluyorlar, tatmin olamıyorlar, o nedenle buraları tercih ediyorlar, bilgisayarcılar da biraz avanak, çabuk kanıyor, tam istedikleri gibi burası). Biraz sorgucu şüpheci bir gözle takip ederseniz siz de tespit edersiniz. Veya çok daha basit bir sebep göstereyim: bu işi samimi olarak yapacaksan ingilizce öğreneceksin, ondan sonra da burada işin olmaz zaten, 2 kere 2 eşittir 4 kadar açık, sarih bir gerçek bu. Peki sizce niye bunlar bunu yapmıyor, da yerinde sayıyor hep? Çünkü derdi başka. Bunların çoğu kafadan rahatsız kişiler, daha geçende bir örnek verdim ekşisözlük'e kadar girmiş 15-20 yıldır bilinen bir deli. DH yönetimini de tebrik ediyorum, bu "müşteri" kitlesini tespit edip monetize edebildikleri için, belli ki bunlar sebil ve hiç sonu gelmez.

Bu kadar eğitimli, bilgili iseniz niye sizlere akıl vermeye kalkıyorum? Çünkü tüm gün bilgisayar ekranı karşısındasınız, çok yalnız kalıp sosyalleşme ihtiyacı duyuyorsunuz, ve bazı çok basit gerçekleri gözden kaçırmanız normaldir, o nedenle. Söyleyeceklerim bu kadar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 10 sorudan 11 odevken sen ne ara acagılama gordun
  • seyfi84 S kullanıcısına yanıt
    Çok haklısın...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.