Şimdi Ara

Fotoğraf kağıdı tavsiyesi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
4
Favori
26.417
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Printax /Ultra Royal , EMS Royal / Profesyonel Parlak (Glossy) Fotoğraf Kağıdı

Maksimum Kalite , Maksimum Gürüntü

Bildiğiniz Diyer Fotoğrar Kağıtlarıya Karşılaştırması

Fotoğraf kağıdı tavsiyesi?

• quote:

Orijinalden alıntı: as_print

Printax /Ultra Royal , EMS Royal / Profesyonel Parlak (Glossy) Fotoğraf Kağıdı

Maksimum Kalite , Maksimum Gürüntü

Bildiğiniz Diyer Fotoğrar Kağıtlarıya Karşılaştırması

Bu karşılaştırmayı neye göre yaptınız? Kullanılan yazıcının modeli, kağıt baskı ayarları, orjinal resim nerede, orjinal resimin taranmış görüntüsü ve diğer kağıtların atarnmış görüntüsü nerede, tarayıcının optik algılayıcısı ccd mi ne? vs...

Böyle fotoğraf kağıdı testi olmaz! diye düşünüyorum?

• Üstad bu karşılaştırma (px720wd) epson yazıcıylan taranmıştır kullandıysanız aşinasınızdır 1200 dp da taranmıştır tabiki püskürtmeli cihazları nezamandan beri kullandığınızı bilmiyorum. Bunun yanısıra yalnış olmasam ev kullanıcısı'sınız. Biz ekip olarak profesyonel fotoğrafçılıktan gelmeyiz (fotoğrafçılık dilinde laboratuvarcıyız) Aynı zamanda bununla alakalı olarak ağırlıklı olarak yurt genelinde fotoğrafçılara hitab etmekteyiz işimiz gereği bir ürün incelendiği zaman fotoğrafçı gözüylen incelenir bu tür kunularda yazıcının kalitesi ve en önemlisi kağıdın dpi'si ve emisyun gücüdür. (Böyle fotoğraf kağıdı testi olmaz! Diye düşünüyorsunuz düşüncenize saygı duyoyorum... Affınıza sığınaraktan. Belki daha kaliteli resim kağıdını görmemenizden dir diye düşünüyorum. Elinizde var olan resim kağıdını kötülemek amacıylan değil bu tür olaylar lan sıksık karşılaşıyoruz. Kullanıcı farklı kalitede ürün görmedigi için elindeki ürünün çok kaliteliteli olduğunu düşünür. Bu test resimini onun için sergileme gereği duydum.umarım yardımcı olabilmişimdir
    Bu arada siznasıl bir fotoğraf kağıdı testi yapmamızı döşünüyosunuz üneriniz varmı.

Teşekkürler
    Ayrıntılı bilgi için iletişime geçebilirsiniz (0412 224 22 28) isterseniz size ücretsiz numune gönderebiliriz.

ASBILISIM LTD. ŞTI.

• Arkadaşlar birkaç gün önce As Bilişim'den sipariş ettiğim fotoğraf kağıtları bugün elime ulaştı. Sağolsunlar yaklaşık 10-12 tane kağıt göndermişler. Bunların bir kısmı EMS dedikleri parlak fotoğraf kağıdı, diğeri de Royal Mat fotoğraf kağıdıydı. Öncelikle 260gr yazmsına rağmen iki kağıdı da biraz ince bulduğumu söylemeliyim. Biraz ışıklı bir ortamda beyaz kağıdın arkasındaki yazılar okunabiliyordu. Ayrıca kağıtların arkasına yazılan yazılarda bazı İngilizce hataları vardı:) Büyük İ harfleri, resulasion, alising gibi kelimeler mevcuttu. Keşke arkasına daha basit şeyler yazsaydınız Ayrıca EMS kağıdının boyu da 10x15'den biraz büyüktü :)

Bu ayrıntıların dışında sonuçları değerlendirecek olursak Epson SX525WD yazıcımla mat kağıdı inanılmaz başarılı buldum. Gerçekten fotoğrafçılardaki gibi sonuç verdi. EMS kağıdında da üç farklı ayarda yazmama rağmen istediğim sonucu alamadım. Fotoğraflar yeterince canlı çıkmadı hiçbirinde, ama yine de benim ayarlarımla ya da printerımla ilgili bir sonuç olabilir tabii ki.

Sonuç olarak As Bilişim'e bu kağıtları kargo ücretini de karşılayıp gönderdiği için çok teşekkür ederim. Bir dahaki fotoğraf kağıdı ihtiyacımda onların mat kağıdını alacağım sanırım.

• Beğendiğinize sevindim daha öncede belirttiğim gibi biz profosyonel fotoğrafçı olduğumuz için fotoğrafçılık sektöründe her türlü ürün kimyasından anlıyoruz.

Yazım hatasından bahsetmişsiniz. Bu üretici firmanın kendisinin yapmış olduğu bir markadır. Dilersinizki Büyük İ diye bahsettiğiniz harf (II) roma rakamında 2 anlamına gelmektedir. Daha önceki ürettikleri ürün serisinin 2. si anlamına gelmektedir.

Bildiğiniz üzere püskürtmeli yazıcılarda solma olayı olduğu için Ems fotoğraf kağıdının üretici firma yüzyıl ömür biçmektedir. Diğer fotoğraf kağıtlarına nazaran solma ömrü daha uzundur. Test edebilirsiniz.

Ems kağıdının 10X15 'ten büyük olmasının sebebi fotoğrafçılar bu fotoğraf kağıdına optik (passaport resmi) bastıkları için özel olarak kullandıkları için o boyutu tercih ediliyor.

Ems kağıdından kağıt seçeneği photo paper plus glossy II seçeneğinden yazdırmanız durumunda istediğiniz sonucu alacağınıza inanıyoruz.

Saygılarımızla

ASBILISIM FOTOĞRAFÇILIK LTD. ŞTİ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi as_print -- 6 Mart 2011; 1:31:23 >

• Öncelikle büyük İ diye belirttiğim harf DIGITAL kelimesinin DİGİTAL şeklinde yazılmasıydı yani 2. seri falan gibi bir ayrım değil, hatalı yazım.

Son EMS kağıtla da farklı bir ayarda yazdırdım ama dediğim gibi mat kağıtta yakaladığım başarıyı yakalayamadım. Umarım benden daha iyi sonuçlar alan arkadaşlar çıkacaktır, dediğim gibi kağıtlar gayet kaliteli görünüyor ama Epson yazıcılarla bir uyum sorunu olabilir.

İlginize bir kez daha teşekkürler.
  • piyasada bu aralar hp everday fotograf kağıtları çokça var ve bayada ucuz ..kullanan arkadaş varmı acaba memnun olan yada eleştiren
  • Bahsettiüiniz (everday ) fotoğraf kağıdı en kalitesiz fotoğraf kağıdıdır tırnağınızlan kazıdığınız zaman üzerindeki mürekkep gider onun için hiç tavsiye etmem sizewww.asbilisim.com.tr adresini ziyaret etmenizi üneririm.
  • cescesor marka pro kağıt alıp denedim. gayet güzel çıkardı.

bastığım foto kağıdını tamamen suya koydum en küçük bi değişiklik olmadı.
    tavsiye ederim. aradan aylar geçti en küçük bi renk solması olmadı.
  • asprint arkadaşa ve as bilişim yetkililerine öncelikle teşekkür ederin numune fotograf kapıdı isteğimi dikkate alarak kargo ile numune göndermişler.öncelikle teşekkür ederi.Fotograf kağıdının her çeşidinden göndermiş arkadaşlar ...akşam canon mp280 ciss sisteminde deneyecem ve ayrı ayrı burada sizinle paylaşacağım ...

Not:As bilişimin kargo bedelini karşılamasıda ayrı bir incelik....[

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serguzest25 -- 29 Mart 2011; 13:55:16 >
  • evet as bilişimden gelen numune kağıtlarına baskı yaptım.. ultra royal kağıtlardan özellikle mat olanlardan harika sonuç elde ettim. ve mutlaka sipar,ş verecem glossy kağıtlarıda gayet güzel sonuçlar veriyor ama mat kağıt bir harika... kullanmak isteyen arkadaşlara öneririm...
  • Arkadaşlar, evde fotoğraf baskısı için aldığım 10x15 boyutunda fotoğraf kağıtlarım var. Bayağı oldu bunları alalı. Ortalama 1,5 - 2 sene kadar.Bu süre zarfında kapalı bir dolapta durdular. Bugün baskı almayı denedim ama renkler bayağı bir acayip çıkıyor. Orjinaliyle alakası yok. Sorum şu olacak, fotoğraf kağıdı bozulur mu? Ya da nasıl muhafaza etmek gerekir. Cevabınıza göre yeni kağıt alayım ya da problemi yazıcımda arayayım? Teşekkürler.
  • Problemi yazıcınızda arayın bence.En kalitesiz fotoğraf kağıdında bilene renkler çok acayip çıkmaz...
  • As bilisim web adresine erişim yapamıyorum!!!
    İnternette kullanıcılarının pek yorumlarını bulamadığım Epson R1400 A3+ 6 kartuşlu alıp bunu sürekli besleme sistemiyle kullanmak niyetindeyim.Fakat baskı kalitesi için hangi marka veya üreticinin mürekkebini tercih edeceğimi bilmiyorum.Yazıcı Epson Claria Photographic mürekkep sistemi kullanıyor.Orjinal kartuşları ortlama kdv dahil 45TL/adet.Bence makul fiyatlar ama fotoraf çıktı sayıları nedeniyle tercih etmek istemiyorum.
    Bana önerebileceğiniz ama özellikle denemiş veya sürekli kullacısı olduğunuz mürekkeb ne olurdu.Bu yazıcıyı almakta kararlıyım aklıma en çok yatan ve benım için lazım/yeterli olan özelliklere sahip bir yazıcı.A3 olmasındaki tercihim teknik projelerim için, fotoğraf baskı kalitesinide aile ve bitmiş projelerimin resimlerden çıktı almak için.
    Bildiklerim; yazıcıyı ilk kullanımda kullandığınız mürekkep ne ise onunla devam etmenin daha temiz olduğu, kağıt seçimi konusunda yazıcıya uygun kağıt olması baskı kalitesini artırdığı gibi şeyler yanlış biliyorsam düzeltebilirsiniz.
    Sizden yardımcı bilgilerinizi bekliyorum. Teşekkürler.

• www.izmirfx.com Playstation 3 çekilişi varmış kardeşş :D,
  • Herkese merhaba buradaki yorumlara bakarak kullandıgım yazıcım için goprintten kolaydolum kartuş ve ultraviole mürekkep sipariş verdim. Ayrıca cescesordede farklı 3-4 çeşit kagıt sipariş verdim gelsin yorumları yazarım.Goprint e telefonumu bıraktım sağolsunlar ardılar ve bilgi verdiler aldım bende hatta saat 6 da aradım ödemeyi yaptım kargoyu yetiştireceklerini söylediler. Cescosorden siperişlerimden ses yok hazırlanıyormuş dün vermiştim. Şuan yazıcım canon ip480 org kartuşlarını kullanıyorum org kartuşlarla canonun kagıdına yaptıgım baskı ile karşılaştırıp buraya yazarım.
  • http://atakkagit.com/skills-view/fotograf-studyolari-icin-fotograf-kagitlari

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atak Grup -- 30 Nisan 2014; 16:25:34 >
  • Üstte link verdiğimiz mesajı düzenleyemediğimiz için yeni mesaj olarak fotoğraf kağıtlarının fiyatlarını yazmak istedik;

10x15 fotoğraf kağıdı 275 gr wp (waterproof) 200 yaprak: 27.50 TL
    13X18 fotoğraf kağıdı 275 gr wp 100 yaprak: 27.50 TL
    15X21 fotoğraf kağıdı 275 gr wp 100 yaprak: 27.50 TL
    A4 fotoğraf kağıdı 275 gr wp 100 yaprak: 55 TL
    A3 fotoğraf kağıdı 275 gr wp 100 yaprak: 110 TL

Japonya'dan kendi ithalatımızdır. Arkası Pe kaplama (kaygan yüzey +rayol baskılı) olduğuiçin resmi kurumlarda geçerliliği vardır.

İrtibat numaramız: 0312 475 3441

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atak Grup -- 2 Mayıs 2014; 12:12:00 >

• Arkadaşlar burada da bir inceleme var. İsterseniz okuyabilirsiniz

http://www.bilgesite.com/fotograf-kagidi-inceleme-ve-tavsiyesi/
  • barbar55 B kullanıcısına yanıt
    Güzelmiş..
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.