Şimdi Ara

Fotoğrafı masaüstü arkaplanı olarak ayarlamak??

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
18.314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Telefonla çektiğim bir fotoğrafı arkaplan yapmak istiyorum. ancak boyutları büyük olduğundan uzat seçeneği veya ortala seçeneğinde fotoğrafın orjinal halinden eser kalmıyor. bu fotoğrafı orjinal halinde nasıl arkaplan olarak ayarlayabilirim?

ek: win xp kullanıyorum, fotoğrafın boyutu 1536X2048, bilgisayar ekranı 15,4'', ekran çözünürlüğünü 1280X800 olarak kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reactor1111 -- 13 Nisan 2010; 19:33:51 >

• Çeşitli programlar var fotoğraf düzenleyici.

Örneğin photoscape de resize butonuna basarak çözünürlüğü istediğin gibi ayarlayabilirsin.

hiç olmadı upload et ben senin için 1280*800 çözünürlüğüne dönüştürebilirim
  • fotoğraf özel.
    office picture manager de bir türlü ayarlayamadım istediğim çözünürlüğü nasıl ayarlayabilirim?
  • yukarıda resimleri düzenle seçeneğini tıkla.
    sol tarafta bi bölme açılcak orda yeniden boyutlandır seçeneğini tıkla
    genişik * yükseklik sayılarını kutucuğa yaz
    eğer özel genişlik * yükseklik i seçmezsen fotograf orjinalindeki oranla değişecektir mesela 1280*800 orjinali olan bi fotoyu genişiliği 640 yaptığında yüksekliği otomatik olarak 400 olcaktır. Orantı yani.

özel genişlik * yükseklik i seçersen istediğin gibi çözünürlük verebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fîrzen -- 13 Nisan 2010; 21:13:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fîrzen

yukarıda resimleri düzenle seçeneğini tıkla.
    sol tarafta bi bölme açılcak orda yeniden boyutlandır seçeneğini tıkla
    genişik * yükseklik sayılarını kutucuğa yaz
    eğer özel genişlik * yükseklik i seçmezsen fotograf orjinalindeki oranla değişecektir mesela 1280*800 orjinali olan bi fotoyu genişiliği 640 yaptığında yüksekliği otomatik olarak 400 olcaktır. Orantı yani.

özel genişlik * yükseklik i seçersen istediğin gibi çözünürlük verebilirsin.

ilginiz için teşekkür ederim.
    ama malesef istediğim gibi dönüştüremedim. fotoğrafı ekranın çözünürlüğünü birebir uyguladığım zaman fotoğraf orjinal görüntüsünden uzaklaşıyor bir garip oluyor... photoscape programınıda denedim

• yani ne yaparsan yap orjinal ölçülerinin dışına çıkarsan fotoda bozukluk olucaktır bu kaçınılmaz.

en yakın ölçüyü yakalamaya çalış. orjinal ölçülerinde 1280 yap mesela yüksekliği o ayarlasın. sonra fazlalık kısmını crop layabilirsin biraz veya tam tersi yüksekliği 800 yap genişiliği otomatik ayarlandığında arta kalan kısmı cropla.
  • paint ile küçültebilirsin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.