Şimdi Ara

[Fotoğraflarla İnceleme]JJRC H11WH WiFi FPV Drone

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar geçtiğimiz günlerde aldığım JJRC H11WH ürünümün artı ve eksilerini inceleyeceğim.

Öncelikle cihazın özellikleri:

-Headless Mode: Drone'un da bizler gibi bir önü arkası, sağı solu var. Kırmızı ışığın olduğu kısım ön kısım oluyor. Buna göre uçurmak biraz zor. Bu yüzden headless mode adlı seçenek ile drone'un önü arkasından bağımsız şekilde kumandaya göre olan pozisyonuna göre kontrol edebileceğiniz mod.
    -Yüksekliği koruma.
    -Kamera, takılabilir veya çıkarılabilir.
    -Kamera açısı kumandadan kontrol edilebilir.
    -Andorid veya IOS cihazlara yükleyeceğiniz uygulamayla kameranın canlı akışını görebilirsiniz.
    -Tek tuşla kumanda konumuna geri dönme komutu (denenmedi).
    -Karanlıkta rahat kontrol edebilmeniz için led ışıkları var, isteğe göre kapatılabilir veya açılabilir.
    -Size üç adet hareket hızı sunar, bunları kumandadan ayarlayabilirsiniz.
    -360 derece seçtiğiniz yönde takla atabilir.
    -Resim ve video fonksiyonlarına sahip.

-Öncelikle cihazı Gearbest adlı siteden satın aldım. --> (Ürünün Linki) İsteyen dostlarımın başka birkaç sitede daha bulabilir (banggood tavsiye ederim) .

Ürün şöyle bir kutu içerisinde geliyor:

Ürünü alırken biraz korktum acaba 1 kilogramı geçiyor mu diye, gümrüğe takılmasından korktum. Fakat kutusuyla toplam ağırlığı 0.870 kg olarak not düşmüşler. Bende aldım sorunsuz geldi.

Yaklaşık 16 gün civarında elime ulaştı (Ankara'da oturuyorum).

1100mAh 3.7V Lipo batarya ile çalışıyor. Uçuş süresi kamera kullanılmadığı zaman --> [Fotoğraflarla İnceleme]JJRC H11WH WiFi FPV Drone
    Yaklaşık 30 saniyeyi başlatma ve kapatma süresi sayarsak, net 9 dakika 10 saniye yüksek performansta uçuyor, ortalama 2 saatte şarj oluyor.

Ürünün kendi ağırlığı 0.132 kg bu yüzden rügarda savrulabiliyor. Fakat bir o kadarda rüzgara dayanıklı. Rüzgar yokken trim ayarlarını yaptığınızda mükemmel bir stabil uçuş sağlıyor. Rüzgara göre trim ayarını yapıp o an içinde bunu sağlayabilirsiniz, ancak rüzgarın yönünün değişmesi işleride değiştirecektir. Pervanesi ve pervane koruyucuları esnek maddeden yapılmış, denerken çok hasar vermeme rağmen birkaç çizik dışında önemli bir hasarları yok.

Ürünün görsellerini göstermek istiyorum:
    Batarya kapağını bu resimde görebilirsiniz. --> [Fotoğraflarla İnceleme]JJRC H11WH WiFi FPV Drone

Ürün bana geldiğinde resimlerde gördüğünüz kırmızı kısımlarında küçük ama gözümü rahatsız eden kabarcıklar vardı. Dokunmamla dağıldı ve silikon gibi birşey, ince bir tabaka. Boyayı korumak için olduğunu tahmin ediyorum. Ben biraz soyduğum için simetrik olmasını isteyip hepsini soydum eheh. Siz bu konuda daha dikkatli olun bırakın kalsın, güzel bir önlem.

Kamera ve ürünün kameralı görselleri:
    Bu görselde çektiğim yer her köşede var. Ayakları buraya takıyorsunuz. -->[Fotoğraflarla İnceleme]JJRC H11WH WiFi FPV Drone

Kamerası beklediğimden iyi. Kamera açısı kumandadaki düğmelerle kontrol edilebiliyor. Kamera batarya kapağına takılıyor. Açma kapama düğmesinin yakınlarında bir girişi var oraya kabloyu takıyorsunuz.

Ben uçurmaya doyamadığım için yanında fazladan batarya almak istedim. Aldığım sitede 1000mAh'lık batarya olduğu için bende Aliexpress'e bakayım dedim ve bu ürünü satın aldım. Ürünü 16 Ekim öğle saatlerinde aldım. Hala yolda. Ancak güzel bir ürün ve cihazla uyumluluğu konusunda satıcıyla konuştum onayını aldım. Kargo ile 25$'a geldi.
    Bunun yanı sıra aldığım sitede birlikte alırsanız biraz daha ucuzlayan yedek parçalar vardı. Aptallık ettim birlikte almadım, çok para değil 3-4 lira daha ucuza gelirdi. Ama gelirdi. Ürünü alırken altta çıkacaktır oraya bir göz atmanızı tavsiye ediyorum. [Fotoğraflarla İnceleme]JJRC H11WH WiFi FPV Drone

Ürünün kamerasını merak eden dostlarım için daha önce böyle bir drone kullandıysanız tahmin edebiliyorsunuzdur. Eğer kullanmadıysanız size oradaki yazılara çok aldırmamanızı rica ediyorum. 720p HD diye geçiyor. Ama öyle bir 720p değil. Buraya da kameradan birkaç görüntü bırakayım:
    Bu fotoğraf hariç hepsi videodan kaydetmedir. Bu resim biraz soluk fakat güneşe doğruydu tahminim o yüzden. Diğer resimlerin alt ve üsltlerdeki siliklikleri video kaydetmesi oldukları içindir. Düzgün fotoğrafı en yakın zamanda paylaşacağım.[Fotoğraflarla İnceleme]JJRC H11WH WiFi FPV Drone
    Gece çekilmiştir (düşük ışıkta) --> [Fotoğraflarla İnceleme]JJRC H11WH WiFi FPV Drone
    Gece çekilmiştir (düşük ışıkta) --> [Fotoğraflarla İnceleme]JJRC H11WH WiFi FPV Drone

Çektiğim videoları ve fotoğrafları en kısa zamanda paylaşacağım.

Kutu içeriği:
    JJRC H11WH.
    4 adet yedek pervane.
    4 adet pervane koruyucu.
    Cihazın bataryası ve USB şarj eklentisi.
    FPV kameramız.
    Ve bir adet küçük bir kitapçık, kitapçığın üstünde QR kodları var, Android ve IOS için uygulamaya yönendiriyor. Okutup, marketinizden indirebilirsiniz.
    Uygulamanın adı Flyeye, birkaç ekran görüntüsü (IOS):
    Dili değiştirme seçeneğimiz varmı bilmiyorum çok kurcalamadım pratik ve hoş.
    Çektiğiniz videoları bitirmeyi unutmayın, yoksa kaydolmuyor (beyaz bozuk bir görüntü kalıyor ve açılmıyor).

Kumandadan bahsedeyim, 2.4 GHZ ve 3 adet AAA 1.5v kalem pille çalışıyor (küçük olandan). Kullanışlı, ele oturuyor. Üstünde telefonunuzu sabitleyeceğiniz bir alan var. HTC ile temsili birkaç resmini çektim. iPhone 6S rahat sığıyor. Araba tutacakları gibi. İki açıda sabit kalıyor birisi 90 derece gibi diğeri 14 derece gibi tahminen. Ben genelde 140 gibi olan yeri tercih ediyorum. Telefonunuzun çekim kalitesi azaldıkça görüntü titriyor. Kontrol mesafesi 50~60m olarak belirtilmiş.

Indoor flying için çok uygun olduğunu düşünmüyorum. Güçlü bir drone.
    Outdoor flying için ağaçsız alanları tavsiye ediyorum, pişman olursunuz eheh.

Cihazın artıları:
    Stabilize uçuş.
    9 dakika uçuş süresi.
    Harici batarya olduğu için küçük drone'larda olduğu gibi direk drone'u USB'ye bağlamıyor, bataryayı çıkarıp bağlıyorsunuz.
    Fiyatı arasında en kaliteli ürün olduğunu temin ediyorum.

Tanıtım videosu:
    https://youtu.be/TxU7b0drLqM
    Not: Videoda drone'un bir bölümünün suya sokulması bana suya dayanıklı imajı verdi. Fakat yorumlardaki diyalog şu şekilde:
    Burdan suya dayanıklı olmadığı sonucunu çıkartıyoruz.

Not: Konuyu Yurt Dışı Alışveriş fırsatlarına da açıyorum.
    Eksiklerimi belirtmekten, istek ve sorularınızdan çekinmeyin lütfen. Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lark Blue -- 6 Kasım 2016; 17:58:43 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.