Şimdi Ara

Fotoğraflarla İran'dan Singapur.. (8 ülke) 2.Kısım (Tayland ,Malezya ,Kamboçya ,Singapur) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
116
Cevap
5
Favori
16.963
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  Fotoğraflarla İran'dan Singapur.. (8 ülke) 2.Kısım (Tayland ,Malezya ,Kamboçya ,Singapur)

yıllar öncesinde 1982 yapımı E.T filmi geldi aklıma ......ne etkilemişti beni o zamanlar.....

Fotoğraflarla İran'dan Singapur.. (8 ülke) 2.Kısım (Tayland ,Malezya ,Kamboçya ,Singapur)

akıcı, kısa özbilgiler ve izlenimlerini bizler ile paylaştığın için teşekkürler......

• sevgili mboyaci
    gençliğimi gördüm sende..
    çok iddialı bir rotayı başarıyla bitirmenden ötürü en içten dileklerimle kutluyorum.
    bizim insanımız yurtdısı deyince hep batıya dogru gider nedense, halbuki doğu çok daha çekicidir..
    1995-1999 yılları arasında 30-40 günlük periodlar halinde daha kısa ama kapsamlı rotalar yapmıstım.
    anladığım kadarıyla hindistan ve pakistan tam hayal kırıklığı olmus, tecrube oldu diyelim.
    üstünden uçakla geçerken bile sıkıcı bir yer olan hindistanda birde 26 saat tren yolculuğu yapman
    sabır konusunda sana çok şeyler katmıştır eminim. keşke senin gibi iyi bir fotoğrafçı olabilseydim.

sana önerim; endonezya olabilir bir daha gidersen o tarafa, ayrıca singapurun hakkını yemişsin biraz.
    backpacker moodunda olmana bağlıyorum. singapore ve hongkong tecrubeli kaşiflere bile zor belli eder ruhunu.
    ancak mrt den bir hat tutturup, mesela yeşil, adını beğendiğin bir istasyonda inip, başlasaydın keşife eminim sevecektin.
    jakartadaki kadar otantik olmasada singapurun chinese town u çok güzeldir. kısaca orchard road merkezli singapuru tanıyorsanız,
    gerçekten pahalıdır ve orada 10 dolar olan bir hesap makinesi , mesela bugis junctionda 2 dolardır enfazla.

akşamları orchard road ın sonundaki 7/11 dan, seafoodlu noddles alıp oradaki sıcak sudan (bedava) doldurup ustunu, birde soğuk cola-jack daniels alıp
    hemen yanındaki müzenin merdivenlerindeki backpack gruplarına katılıp süper bir muhabbet ortamı bulabilirsin. heryer tertemizken nedense orası
    kurtarılmış bölge gibidir.

butun hatıralarımı depreştirdin dostum tesekkur ederim,gevezelik ettim kusura bakma.. hayatımdaki en güzel gunlerimdi sanırım. gideceklerede iyi rotalar dilerim.

• mustafa07 ve ogoManner ben teşekkür ederim.
    DM Precious güzel benzetmen için ben teşekkür ederim.

sasmalco Hindistan ve Pakistan'ın açıkcasi az cok tahmin ediyordum.Fakat görünce tahminleriminde cok ötesinde olduğunu gördüm.Fakat Pakistan her açıdan biraz daha iyi diyebilirim..İyi bir fotoğrafçi oldumuda pek düşünmüyorum ,zaten birinci önceliğim fotoğraf çekmek değldi gezimde.Bu rotaya gerçekten iyi fotoğrafçılar gitse eminim harika fotoğraflar çekerler..

Endonezya'ya bende gitmek istiyordum ,umarim imkan olurda bir dahaki sefere giderim Singapur'da pek kalmadiğimdan da hakkini yiyor olabilirim. Ayrica dediğiniz gibi backpacker için pek uygun bir ülke değildi Gerçi 2 gün hiç durmadan sabahtan akşama kadar yürümüştüm ama China townu hiç görmedim mesela.İndian ve Müslim Town'da kalmiştim. Keşke gitmeden önce sizinle konuşma fırsatim olsaydi. Fakat akşamlari sokaklarda noodle ,pat thai yemek en güzel Tayland'da oluyor sanirim.Gece 3'de bile felaket kalabalik olan Bangkok'taki Pettaling streette pat thai veya noodle alip yolun en işlek kısmında kaldirimlara oturup yerken geçen insanlari izlemek çok kefiyli oluyor.
    sasmalco ben teşekkür ederim..

• Bu fotoğraflar ve bu anlatımı bir dergide görmüş olsam kesinlikle sırıttığını düşünmezdim, bence çok çok başarılı, ellerine sağlık.
  • Hocam resimler ülkeler çok çok çok güzel.İnsan bunları görünce türkiyede 5 dk dahi durmayı istemiyor ama bazı şeyler sizi ister istemez bu ülkeye istanbula bağlamayı başarıyor.Tv'ler bangır bangır türkiye malezya olurmu diye soruyorlar keşke olsa diyesi geliyor insanın Ellerinize ayaklarınıza sağlık gerçekten çok güzel bi çalışma olmuş.....
  • hayallerimde yapmayı planladığım gezileri yapmışsınız daha da yapacaksınız sanırım şimdiden tebrikler
  • sunthewhich,miraculous teşekkür ederim.Beğenmenize sevindim..
    N-0NE valla Türkiye benim gözümde bambaşka. İstanbul'u hiç biryere değişmem şahsen. Ama tatil amaçli gerçekten güzel olur. Keşke 6 ay çalişip 6 ay gezsek
  • quote:

Orjinalden alıntı: mboyaci

sunthewhich,miraculous teşekkür ederim.Beğenmenize sevindim..
    N-0NE valla Türkiye benim gözümde bambaşka. İstanbul'u hiç biryere değişmem şahsen. Ama tatil amaçli gerçekten güzel olur. Keşke 6 ay çalişip 6 ay gezsek

sanırım insanlar 2 ye ayrılıyor...birinci grup gezmekten inanılmaz bir keyif alıyor ki gezmek o kişinin hayellerini süslüyor ,diğer grup ise -nedense tüm arkadaşlarım öyle benim- yerinden kımıldamak istemiyor bırakın başka ülkeye gitmeyi başka ilçeye dahi gitmek ona zor geliyor .üstelik bu 2. gruptaki insanlar 1. gruptakileri hiç anlamıyor ve yaptıkları gezme ,dolaşma ,yeni yer görme eylemlerini biraz üstten bakan bir alaycılıkla cok gereksiz bir aptallık (sözümüz meclisten dışarı tabi) boşuna yorulma gibi görüyor.. tabi yanınızda gezmek istemeyen birini sürüklemek sizin gezinizide berbat edecek durumlara yol acması kaçınılmaz ...birde işin kötüsü tek başınıza gezmekte zor oluyor . 2 veya daha fazla kişinin yarattığı sinerji bir gezide cok faydalı ve üst seviyede oluyor kanımca...

• Çok güzel bir konu olmuş.Tebrikler.
  • müthiş...
  • ne yalan söyliim 2. kısım bence daha göz alıcı..
    sırt çantamı alıp gidiyorum..
    tşkler mboyaci
  • Eline emeğine deklanşöre basan parmağına sağlık fotoğraflar o kadar güzel ki.
    Bir Dslr makine ve sırt çantanızı alıp gezmek sürekli fotoğraf çekmek,ahh gerçekten beni çok etkiledi.Belgeseller de güzel ama fotoğraflarla anlatmanın tadı bambaşka.

Tebrikler inşallah günün birinde biz de böyle geziler yapabiliriz.
  • cetvel ,linkin_park20, awallabilla ve eyupsultan teşekkür ederim..
    awallabilla 2.kısımdaki ülkeler daha güzel oldugundan daha hoşuna gitmiştir
    eyupsultan İnşallah yaparsiniz ,belki beraber yapariz ,bellimi olur Dediğin gibi belgesellerde güzel oluyor ,fakat fotoğraf farkli bencede..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mboyaci -- 11 Ocak 2009; 2:14:20 >
  • ne diyebilirim ki!
    Mükemmel diyebilirim mesela :D
    Allah isteyenlere nasip eder inş. böyle bir gezi ...
    Tebrikler hocam fotoğraflarınızda harika.
  • bu da harika diğer konuların gibi.hayat bu bence ya bizim yaşadığımız da hayat mı:D .okulda son senem artık.insallah bitince bize de nasip olur.
  • @m.boyacı ,
    bu topiğe yorum yapan arkadaşlar söylenecek nekadar güzel şey varsa hepsini söylemişler,hepsinin dileklerine aynen katılıyorum.

bencede ,fotoğraflar ,anlatımın , alçak gönüllülüğün ,cesaretin ,kısaca herşey tek kelimeyle MUHTEŞEM..

ELine yüreğine sağlık.
    böyle güzel bir konuyuda bu kadar geç farkeddiğim bayağı üzüldüm.
    bu tarz çalışmalarının devamı dileğiyle...
  • mstfsercan saol hocam..
    Alperen benimde okulda 2 yıldır son senem Son sene diye kısıtlama kendini ,belli olmuyor bu okul işleri Bittikten sonra acikcasi bence daha zor olur gibi geliyor.

burkon teşekkür ederim ,beğenmene sevindim.. Fırsat bulabilirsem bende bu tarz gezilere ,çalişmalara devam etmek isterim :)
  • tek kelıme ıle harıka! Mukkemmel bır gezı elınıze ayagınıza saglık
  • günün birinde yapacağım şu interrail olayını
  • Çok güzel bi tur olmuş sizin için teşekkürler
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.