bios güncellememi yaparak bios ayarlarında acc bölümünden ilk olarak auto ile 4 çekirdeğe aşırttım windows açıldı sorunsuz işlemci ismi değişti x4 oldu ancak çekirdek sayısı 2 olarak gösteriyordu bende maual olarak 3 ve 4. çekirdekleri ayrı ayrı açıp tekrar tekrar denedim fakat 3 çekirdek bile olmadı sürekli 2 çekirdek gösteriyordu çekirdek çarpanlarını yükseltip yaptım yine sonuç alamadım bu yaşadığım olay açtığım 2 çekirdeğin bozuk oldugumu gösterir? bozuk olsa pc açılmazdı diye düşünüyorum 4 çekirdek olarak gözüküyor işlemci ama çekirdek sayısına baktığımda 2 çekirdeğe sahip olarak gözüküyor bu arada çekirdek sayılarına cpu-z ve speccy ile baktım ayrıca çekirdek aşırttığımda speccy sıcaklığı göstermiyor
4 çekirdek ve 2 çekirdek olarak işlemciye asal sayı testi yaptım iki şekildede 39 saniyede tamamladı yani performansta ne düşüş var nede artış
lütfen bu konu hakkında geniş bilgiye sahip olanlar yorum yazsın tahmini yorumlardan uzak duralim gelecek cevaplar için şimdiden teşekkürler :)
O anakartınızın ne kadar da ACC özelliği olsada benim bildiğim kadarıyla çekirdek açmıyor. Zamanında tüm firmalar çekirdek açma özelliğini bios update ile yaparken foxconn yapmamıştı.O yüzden tuhaf şeyler oluyordur.
bende öyle düşünmüştüm ilk olarak ancak bu anakart ile açan bi kaç kişide var diye duydum yılan hikayesi gibi bu anakartında hikayesi arkadaş anlamadım gitti :))
2009 da kullandım o anakarttan. F6 gibi bir biosu ile açılıyordu diye yabancı forumlardan okumuştum.Sitesinde biosu hemen kaldırmışlar. Sonra da bulamadım hiçbiryerden. Sattım gitti.
bilgilendirdiğin için teşekkür ederim anakart gayet güzel hiç bi sorun yaşamıyorum bu kadar ucuz bi anakartın bu kadar kaliteli olması bence az rastlanan olaylardan biridir varsın çekirdek açmasın bizde açık olanından alırız ilerde :) başka önerisi olan arkadaşlar varsa buradayım
quote:
Orijinalden alıntı: savastonguc
bilgilendirdiğin için teşekkür ederim anakart gayet güzel hiç bi sorun yaşamıyorum bu kadar ucuz bi anakartın bu kadar kaliteli olması bence az rastlanan olaylardan biridir varsın çekirdek açmasın bizde açık olanından alırız ilerde :) başka önerisi olan arkadaşlar varsa buradayım
Anakartın kalitesine diyecek lafım yok .o fiyata o performansı başka firma veremez. Kullanmana bak.