Şimdi Ara

Fps düşüşü takılma optimizasyon sorunu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
46
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar 1 hafta önce rtx 4070 windforce oc 12gb ekran kartı aldım bilgisayarımdaki eski ekran kartı yazılımını silip bunu kurdum oynadığım oyunda fazlasıyla performans farkı oldu fakat oyunda takılma donma benzeri şeyler oluyor fps birnada düşüyor map yüklenemiyor gibi oluyor mesela ben 2560x1440 çözünürlükte oynuyorum ultra ayarda 55 70 arası gidip geliyor bazen 40lara düşüyor 1920x1080 medium ayarlara alıyorum 10 fps falan farkediyor arada yine düşüyor takılıyor low a da çeksem yine aynı problemi yaşıyorum bu arada oyun ssdde kurulu halde ! sorun neyden kaynaklıdır acaba oynadığım oyun (RUST)

İşlemci : ryzen 5 2600x
    Ram : corsair 8x2 3200mhz 16gb
    Anakart : gigabyte b450m s2h
    V2 ddr4
    Hdd : ssd sandisk 120gb

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Yüksek ihtimal işlemci, ekran kartına darboğaz yapıyor. Msi afterburner kurup RivaTuner ayarları yapıp cpu ve gpu kullanım oranını kontrol et. CPU kullanımı %100 GPU kullanımı %70-80 ise işlemcin ekran kartını besleyemiyordur. Ayrıca ssd %10dan daha az boş hafıza kalırsa fazlaca yavaşlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TimFoster T kullanıcısına yanıt
    Tamam deneyip geri dönüş yapıcam normalde oyun hddye kuruluydu takılma yapıyor diye ssdye çekip denedim bugün hddsentinel indirip ssdnin yüzdesini baktım %85 olmuş sağlık dosya aktarim da 30tb gibi birseydi

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.