Şimdi Ara

FPS SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba iyi günler kısa bir zaman önce başlayan sıkıntımdan bahsetmek istiyorum.

Sistemim:
    AMD APU A10-7890K Soket FM2+ Wraith Soğutucu 4.1 GHz 4MB Önbellek 95W 28nm İşlemci
    MSI GeForce GTX1050 Ti 4GB OC GDDR5 128Bit NVidia DX12 Ekran Kartı
    GSKILL 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 2400MHz CL11 1.65V Dual Kit Ram
    GIGABYTE F2A99X-D3HP A88X Soket FM2+ DDR3 2400MHz(O.C.) HDMI&DVI Anakart
    COOLER MASTER RC-K350 600W Mid7 ATX PENCERELİ SİYAH KASA
    WD 250GB Blue SATA 3.0 SSD (540MB Okuma/500MB Yazma)

AMD APU işletim sistemi kullanıcısıyım bilgisayarı yeni topladım sayılır yaklaşık 4 ay oldu. 2 hafta önce de GTX 1050 Ti ekran kartı alıp bilgisayarıma taktım ve ara sıra oluşan FPS droplar yüzünden çok sıkıntı çekiyorum.
    Öncelikle sürücü çakışması sandım, ekran kartını taktıktan sonra format attım ancak bir değişiklik olmadı.
    Bilgisayarı Vatan Bilgisayar teknik servisine götürdüm yaklaşık 5-6 gün serviste kaldı BIOS güncellemesi yapıldı ve FPS sorunu çözüldü dendi.
    Her şey çok güzel ve hoştu bir kaç gün boyunca yine FPS sorunu yaşamadım ancak bugün FPS sorunum tekrar başladı. Bugün bir şey farkettim, masaüstü ekranında boş bir yere sağ tıkladığımda menü anında açılması gerekirken 1-2 saniye gecikmeli açılıyor işlemci kullanımında bir aksaklık var gibi düşündüm ve aşağıda da AIDA 64 programından bu verilere bakarak fotoğrafını çektim. Tamamen hareketsiz bir şekilde dururken işlemci kullanımı yaklaşık %10 civarında iken mouse hareket ettiği anda işlemci kullanımı %50-60' lara fırlamaya başlıyor. Sadece tek bir oyunda değil birden çok oyunda (Fallout 4, PUBG, Overwatch, ...) denedim hani belki oyun ayarlarından kaynaklı bir problem olabilir diye ama sorunu yaşamaya devam ettiğimi farkettim. Bir bilgisi olan varsa ve bana yardımcı olabilirse çok mutlu olurum.

FPS SORUNU
    Mouse hareket halinde iken CPU kullanım yüzdeleri.

• Klişe olacak ama format atıp test edin hatta isletim sistemi win 10 ise sıfırlama özelliginde yararlanın.. ...yazılım kaynaklı bir sorun oldugunu dusunuyorum..sonra windows guncellemelerinide yapmadan test edin...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • awaqado kullanıcısına yanıt
    Bende yazılım kaynaklı bir sıkıntı olduğunu düşünüyordum ancak ilk denediğim yollardan birisi format atıp sorunu çözmeyi denemekti ancak FPS sorunum formattan sonra da devam etti...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.