Şimdi Ara

Frame Yüksekliği?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

sitemde frame kullanıyorum ve scroll bar ın çıkmasını istemiyorum. Acaba freme içerisine yüklenen dosyanın yüksekliği kadar frame boyutunu ayarlamamız mümkün mü yani, içerisine giren sayfaya göre frame yüksekliği değişebilir mi?

• frame ayırdığın sayfa ne kadar uzun olursa olsun ana sayfada scroll çıkmaz
  • yaa tam ifade edemedim sanırım. istediğim şu, frame içerisinde açılan sayfanın yüksekliğine göre frame yüksekliği ayarlansın yani frame de bu şekilde scroll çıkmasın, sayfanın tamamı sorun değil. örnek olarak frame a a.htm diye bir sayfa atıyorum, a.htm içindede height 500 olan bir tablo ve içinde bilgiler var, ama frame 300 yükseklikte, otomatik olarak bunun 500 olmasını istiyorum bunun gibi birşey, yani içindeki sayfaya göre boyutu belirlensin, mümkünmüdür?
  • quote:

Orjinalden alıntı: hamster

yaa tam ifade edemedim sanırım. istediğim şu, frame içerisinde açılan sayfanın yüksekliğine göre frame yüksekliği ayarlansın yani frame de bu şekilde scroll çıkmasın, sayfanın tamamı sorun değil. örnek olarak frame a a.htm diye bir sayfa atıyorum, a.htm içindede height 500 olan bir tablo ve içinde bilgiler var, ama frame 300 yükseklikte, otomatik olarak bunun 500 olmasını istiyorum bunun gibi birşey, yani içindeki sayfaya göre boyutu belirlensin, mümkünmüdür?

anlamadım umarım yardım eden çıkar
  • dün akşam 3 saat aynı problemle ugraştım. barı kapatıyorum ama bu sefer sayfanın altını göremiyorsun. mouse ile tıklayarak sayfayı kaydırıyorsun.
    ana sayfa için bi scroll bar olsa istediğim olacak. scroll bar tüm frameleri aşağıya yukarı hareket ettireisn ama nettede bu konu ile ilgili hiç bir bilgi bulamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DHBeşiktaş -- 24 Şubat 2006 11:21:12 >
  • Selamlar;

Sayfayı Dreamwaver gibi bir editör ile yapıyorsan sayfanın source kısmında en üstte "<html>" tagının üzerindeki :

""<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN"
    "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">""

gibi saçmalıkları silmeni öneriyorum.

İyi çalışmalar...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.