Şimdi Ara

Fransa ve Yunanistan'i olası çatışmada alt edebilirmiyiz? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
284
Cevap
0
Favori
13.641
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Vatan millet Sakaryalı bir kenara bırakıyorum.
    Uçak gemisi demek, yanında genişçe de bir filo geliyor demek. Bu gemi hiç bi Zaman tek başına gezmez. Fransız ordu envanteri bizimkine göre çok geniş. Savunma sanayiisi daha gelişmiş. Yani kısaca, olası bir sıcak çatışmada zayiat çok olur.
    Bu işi iktidarın masada çözmesi lazım. Yazarken bile inanmadım buna o ayrı konu :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Türkiye'nin etnik yapısı bozuldu. Savaş durumunda ülkedeki Suriyeliler, Afganlar ve diğer kaçak gelen mülteciler ortalığı savaş alanına çevirecek. Bu iç karışıklıkla uğraşırken üstelik 2 ülkeyle savaşacak gücümüz yok. Fransa nükleer güce sahip sayılı ülkelerden.

• Jeopol kullanıcısına yanıt

Senin gibi benim gibi enayiler savaşmazsa ballı tayfa nasıl sefa sürecek. Tövbe et hemen bize cennette arsa verecekler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkes tek :)

• Amip misin anlamdım. 1912 yılında Osmanlı’nın kaybettiği 12 adadan başka birşey bilmiyormusunuz siz!

18 ada ve 2004 sonrası kaybedildi diyorum, paralı trol, gelip burada laf kalabalığı kasma! Senle mi uğraşacam, blok...

• bir sabah son seladan sonra bambam sesleriyle uyandiginda imkansiz kimin icindir ve nedir goruruz.

• Yorumları okudukça forumun hayal gücüne hayran oluyorum. 2023 te bizi yok edip paylaşacaklarmis, Fransa tek başına bizi yenermiş, nukleer atarmiş vs.. arkadaşlar bunları bi geçin. Benim sorum akdenizde hava ve deniz üstünlüğü kimdedir? Bunun cevabini da birkac mantikli yorumda buldum. Fransa denizaşiri yerden geldiğini için tedarikleri sınırlı, o yüzden bir sure direnip sonrasinda evlerine kacacaklardir. Tabi öncelikle çatışmayı göze alırlarsa. Yunanistan ise olası savaşta elindeki adaları ve Kıbrıs'ı unutur, o yüzden onlarında yemez. Kısaca eninde sonunda biz bu dogalgazin sahibiyiz .Konu kapanmıştır :))

• quote:

Orijinalden alıntı: ÖzgünK

2023 yılında, 100 yıl önceki gibi ABD, Rusya ve Nato bize saldıracak. Rusya İstanbul'u alacak, Yunanistan Ege'yi. Ülkeyi işgal edecekler. Türkiye nüfusu belki de 5 milyon altına düşecek. Sınırlar küçülecek.

2-3 yıllık ömrümüz kaldı.

Ben demiyorum, bunlar Koray Kaplan'ın tespitleri.

https://twitter.com/kaplan1881/status/1300462428388552705

https://twitter.com/kaplan1881/status/1300174298775158784

Alıntıları Göster

15 Temmuz akşamı televizyon kanalına biri çıkmıştı, bu millet korkak tank görünce kaçar bir şey yapamaz vs vs diye konuşuyordu, sonra millet Allah Allah diyerek tankların altına yatıp çatılardan uçaklara kafa atmaya girişince suratının halini görecektin..

Sen böyle şu kadar ömrümüz kaldı deyince nedense o aklıma geldi..

Batı'nın zaten bu ülkeyi beter etmek istediğini bilmemek için dünyadan bî haber olmak lazım..

• Karman121 K kullanıcısına yanıt
    hocam ben Fransa'dan bahsediyorum. Elinde çok iyi teçhizat var eğer onlar olmasaydı Yunanistan bile onlara çok rahat kafa tutardı.

bizim ise Fransa ile olası birebir karşılaşmamızda yine bizim kazanacağımızı düşünüyorum. Savaş aynı zamanda strarejidir ve Fransızlarda bulunmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: MyDrama

bizim 16 fırketeyn (8 i modern sistemlere mevcut) + 4 modern korvetimiz olmak üzere toplam 20 büyük gemimiz.

yunanistanın 13 fırkateynden 5-6 ı iyi durumda gerisi eski

fransanın 23 gemisinden 15-16 sı modern iyi durumda

ilaveten savunma uzmanlarının deniz kuvvetlerinden emekli komutaların videolarını izledim akdenizde deniz kuvvetlerinde italya ve fransa bizden üstün durumdaymış onlardan sonra üçüncü sıradaymışız

ingiltere 20 yıllık 13 adet fırkateyni elden çıkarıp çok ucuza yunanistana satacağını açıkladı.

ekonomik nedenlerden ötürü istif sınıfı 4 adet fırkateyn ve tf2000 destroyerlerinin üretiminde ciddi gecikmeler yaşanacak korona ve deprem için kampanya yapılıp bağış toplanıyorsa bence bu projelerimizin gecikmeden bir an önce tamamlanması için yılda 3 feda 10 liradan zorunlu bağış toplansın, ulusal çıkar ve güvenliğimizi ilgilendiren bu projeler benim gözümde yoldan,köprüden,sosyal tesisten daha önemlidir bir an önce tamamlanmaya çalışılmalıdır.

Su üstü platformlarda

Fransa

İtalya

İspanya

Türkiye

Denizaltılarda

Fransa

İsrail

Yunanistan

Türkiye

• Jeopol kullanıcısına yanıt
    Sen çekirdek yerken ,kapını tekmeleyip fransızın pici yanına gelince çekirdek ikram edersin artık yerse ,yemez ise artık ikram edecek başka şeyler bulursun.

• Rusya boşuna beraber çıkarabiliriz demedi. Bence Rus bloğuna yaklaşılması böyle bir durum karşısında yapilabilecek bir hareket ancak Fransa'nın tutumu zaten İngiltere'yi kaybeden AB'deki Almanya'nın diplomatik algısının düşeceğine ve NATO'nun kan kaybedeceğine işaret ediyor. Virüs neticesinde illaki bir sürtüşme çıkacaktır diyorum. Umarım askerlerimize veya donanmalarımıza zarar gelmez, geri adım atmayız.

• quote:

Orijinalden alıntı: hsnksy92

Yorumları okudukça forumun hayal gücüne hayran oluyorum. 2023 te bizi yok edip paylaşacaklarmis, Fransa tek başına bizi yenermiş, nukleer atarmiş vs.. arkadaşlar bunları bi geçin. Benim sorum akdenizde hava ve deniz üstünlüğü kimdedir? Bunun cevabini da birkac mantikli yorumda buldum. Fransa denizaşiri yerden geldiğini için tedarikleri sınırlı, o yüzden bir sure direnip sonrasinda evlerine kacacaklardir. Tabi öncelikle çatışmayı göze alırlarsa. Yunanistan ise olası savaşta elindeki adaları ve Kıbrıs'ı unutur, o yüzden onlarında yemez. Kısaca eninde sonunda biz bu dogalgazin sahibiyiz .Konu kapanmıştır :))

İşte pozitif bir mesaj, inşallah :)

• Swonz kullanıcısına yanıt

Attıktan sonra fark edip sildim hocam kusura bakmayın

• quote:

Orijinalden alıntı: Türkçü Kayı

Bu arada bir ekleme yapayım bir kaç kaynakta görmüştüm savaş gemisi açısından İtalya ve Fransa'nın gerisinde olabiliriz ancak Türkiye Akdeniz'in en güçlü denizaltı filosuna sahip.

Ki bence denizaltı savaş gemisinden daha stratejik bir silah.

Heralde kahvehaneden falan bildiriyorsun ? Yoksa ironi mi anlamadım ama Fransa dediğin ülkenin 4'ü SSBN olmak üzere 10 adet nükleer denizaltısı var. Ve 1 adet Triomphant sınıfı SSBN neredeyse tüm Türk Deniz Kuvvetleri denizaltı filosundan daha pahalı ve toplam tonajından fazla.

Diğer tarafta Yunanistan'da 4 adet Tip 214HN (2022'den itibaren teslim alacağımız Reis sınıfı) ve AIP tip 209 var.

İsrail'de 6 adet Dolphin I/II, bu gemiler SLCM kabiliyetli.

Hayal aleminde yaşamayalım. Sadece şunu söylüyorum Fransa'nın hiç denizaltısı olmasa bile envanterindeki ATL-2 MPA'lar ile bıraktığı binlerce sonoboy + MAD ile senin bölgedeki filonu tespit birkaç saat içinde tespit edebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: blackgolden

hadi okumuyosun toplumun buyuk kismi gibi de bari dinle biraz...

Diğerine gerçekler acı geldi beni bloklamış, senden alıntı yapayım:

1912'de İtalya'nın Trablusgarp, On iki ada meselesine Osmanlı kaybetti demek ayıptır.

Bundan evvel ülkede darbe olmuş, ne Osmanlı'sı. Zaten darbe olduktan sonra birkaç yılda darbeciler imparatorluğu bölücülük yaparak ve bizi acemice savaşa sokarak bitirdiler...

İttihat ve Terakki Cemiyeti A takımı imparatorluğu bitirdi, adalar madalar gitti, B takımı da yani CHP sonrasında tapu bizde olmasına rağmen adaları madaları terk etti.

Hadi burayı geç, olan oldu, sayısız ihanet geçilmez de biz yine de geçelim.

Sonra ikinci dünya savaşı Mussolini İtalyası adaları aldı, çekilirken sordu, size bırakalım mı diye, biz yine dava etmedik, Yunan'a bıraktık..

Yahu biraz tarih okuyun. Bunları Ankara meclisinde bağıra bağıra dillendirdiler, Lozan ihanettir diye, Misakı Milli peşkeş çekilemez diye. CHP yaptı ama yapacağını. Zaten bunları söyleyen Trabzon Milletvekili Ali Şükrü Bey de öldürüldü. Ardından bir darbe daha oldu, Lozan'a karşı çıkan bütün milletvekilleri tasfiye edildi, sadece CHP'lilerden ibaret bir meclis kuruldu. Meşhur ikinci meclis.

Şunu görmek lazım. Orta Doğu haritalarını İngilizler çizdi. Biz bundan muaf değiliz. CHP de gerekeni yaptı. Kendine verilen rol icabı.

Şu anda çıldırıyorlar. Çünkü Lozan'ın bir ihanet olduğunu Türkiye olarak yüzlerine vuruyoruz.

Bu olay aklıma Versay Antlaşmasını getiriyor. Onun gibi bir ihanettir.

Türkiye şu anda haklı davasının peşinde.

Adaların tapusu bizde. Ve Mavi Vatan bizim deniz sınırlarımızdır. Burada petrollerimizi almak hakkımızdır.

• Karman121 K kullanıcısına yanıt
    sorun değil hocam, iyi geceler

• Fransa ve Yunanistan'la savaş demek natonun fiilen sona ermesi demektir, ABD buna kesinlikle izin vermez böyle bir şey olursa Rusya zil takıp oynar.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.