Şimdi Ara

FRANSIZ ARAÇLAR (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
294
Cevap
0
Favori
8.508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Fransız araçları zaten bi halta benzemiyor ve kalitesiz,yıllardır söylendi almayın şu dandik arabaları diye ama millet ısrarla o paçavra 106,206,307 vs. araçları alcam diye rezi oldu sanayide çünkü dertleri bitmeyen araçlar.Arkadaşın biri piyasa yaparım diye 206 almıştı bin pişman sanayiden araç çıkmıyor.Teneke alınacağına almana verirsin keyif yaparsın + manita kaparsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oeste

Fransız araçları zaten bi halta benzemiyor ve kalitesiz,yıllardır söylendi almayın şu dandik arabaları diye ama millet ısrarla o paçavra 106,206,307 vs. araçları alcam diye rezi oldu sanayide çünkü dertleri bitmeyen araçlar.Arkadaşın biri piyasa yaparım diye 206 almıştı bin pişman sanayiden araç çıkmıyor.Teneke alınacağına almana verirsin keyif yaparsın + manita kaparsın.

ille alman diyosun yani...
  • bu günlerde fransa nın yaptığı ve tüm avrupanın da yapmakta olduğu tarihsel bir yalan üzerinden yapılan siyasi devşirmeler de aslında son derece basit hesaplar üzerine ucuz bir siyasettir. bu siyaset neticesinde alınan yaptırımlar boykotlar siyasi krizler ve sonuçlar her iki taraf açısından da zararla sonuçlanmakta. üstelik tarihsel bir yalan üzerine kurulu. bu tarihsel yalanı ispat ederek ilişkilerin bozulması ve ülkelerin gördüğü zarar üzerine yoğunlaşılmalıdır bence. yani basınımızda onlar önce kendi tarhilerine baksın diyerek bütün dünyayı (haklı olsak bile) suçlayarak da bir yere varamayız. neticesinde üm dünyayı karşımıza almış oluruz. pek mantıklı bir yöntem değil. aynı şekilde boykot uygulayarak da zaten türkleri sevmeyen fransız kamuoyyunda kin toplayabilriz. bize karşı cephe almaları bize kaybettirir. yapılması gereken avrupa toplumlarını çekmektir sağduyularına seslenmektir. etkilenebilecek sağduyulu hükümetlerine muhalefet bi ton insanlar vardır. avrupayı ve kendi ülkemizi soykırım konusunda bilgilendirmek hükümetlerin ucuz siyasetlerini açığa çıkarmak bu tarihsel yalan üzerinden yapılan ucuz siyasetin ülkelere zarar verdiğini dünyaya anlatmak ispatlama ve kamuoyu kazanmak bence bizi başarıya ulaştırır. yani hükümet desteğinden çok halk desteği üzerine yoğunlaşmak lazım..

• @haluk 23

Emin olun bahsettiğiniz konuları çok iyi biliyorum..

Devlet hele AB ile gümrük birliğine girmiş bir devlet ben boykot düzenliyorum deyip bunu bir devlet politikası haline getiremez..

Ne yapabilir, sadece halkı buna sevk edecek kanaat önderleri kullanır..

Olayın sıcaklığı ile yapılan açıklamalar hoş görülebilir ama bu devam ederse devlet politikası olarak o zaman ulaslararası örgüt ve kurumlarda Türkiye tazminata mahkum olur..

Burda olay sadece bize yani bu ülkenin yurttaşlarına düşüyor..

Yapılanları unutmayacağız ve boykot edeceğiz..

Eğer halk olarak böyle davranmazsak üstte verdiğiniz yazıdaki gibi olur ve anlık tepkiler ve sonrası olayın soğumasıdır..

Bu gazeteci kardeşimiz şimdi yazmış ama normal zamanda bunu yazamazdı da söyleyeyim..

Ülkedeki İsviçreli şirketler ve Türk ortakları (ilerde de Fransa şirketleri ve Türk ortakları) reklam vs baskısıyla bunların medyada çıkmasını engeller..

Bilinçsiz halk, reklamla ayakta duran ve tencere tava, oyuncakla tiraj toplayan medya, günübirlik politikalarla gündem kovalayan siyasetçilerle zaten pek birşeyde yapamayız..

Ama burda az da olsa boykot bilincine katkı sağlamak isteyenler dehşet bir celallenme ile ortalığı kasıp kavuran birkaç kişi yüzünden sessiz kalıyor.. (Burda kastettiğim siz değilsiniz, nazik bir üslubunuz var ama o celalilerle aynı safa düştünüz malesef..)

Ben yolun yarısını geçmişim.. Kendi işimde gücümde bir insanım.. Bu konularıda gayet iyi bilirim, doktora yaptım bu konularda.. Ama memleketimi çocuklarımıza bana emanet edilenden iyi bırakmak istiyorum, tek kaygım bu..

• şu şekilde yani:

FRANSIZ ARAÇLAR
  • valla umarım sizin fransız araclarını boykotunuz sayesinde umarım fransız araçlarının fiyatları düşer de iyi fiyata bir renault latitude binerim. boykota devam
  • quote:

Orijinalden alıntı: honestboy

Ya su yazıları gordum ya, bizden bir cacık olmaz. Adam Renault aldım diye kendini iyice Fransız zannetmis. Ya almayın kardeşim. Turkiye uretim olsa ne olur olmasa ne olur. Biraz tepki koymasını bilin ya. Bu kadar da geniş olmayın. Adamlar Turkiye dusmanı. O yasa tasarısı ilk çıktıgı zaman " Yasalarca tanınmış soykırımları inkar edene ceza" şeklinde değildi. "1915 olayları ve Ermeni soykırımını inkar edene ceza" şeklinde çıktı. Yani ilk çıktıgında gözü donmus bu herifler, sadece Ermeni soykırımı için yasa tasarısını hazırladılar. Yahudi soykırımı umurlarında bile değildi. Sonradan çok tepki çekeriz diye değiştirdiler. Ben size gidin aracınızı ateşe verin demiyorum. Ama hala gelip, en ateşli Fransız gibi burada savunmaya çalışmayın. Bu kadar da olmaz.....................

Kime ne için tepki koyuyorsun? Üstte bir arkadaş yazmış bizden bir cacık olmaz diye, haklı...
    Sözde ermeni soykırımını avrupada tanımayan devlet neredeyse kalmadı..
    Biz daha kendi aracımızı üretemiyoruz, kısaca bu kadar aciziz.Bu yüzden bizim dostumuz yok, kendimizde birşey yapamıyoruz.Kısaca biz hakediyoruz.Elin adamlarını kendi tarihimizle oynatıyoruz.Demek ki başta bir yanlışlık var, önce bunları bulup düzeltmeliyiz.

Boykot bile fransızca, bizim halkımız hala boykot diyor.Neyi boykot edeceksin ? Adamlarda biliyor işte birşey yapamayacağız, o yüzden bizim üzerimizden kendilerine oy topluyorlar, yandaş topluyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: SerkanYazgan.

quote:

Orijinalden alıntı: honestboy

Ya su yazıları gordum ya, bizden bir cacık olmaz. Adam Renault aldım diye kendini iyice Fransız zannetmis. Ya almayın kardeşim. Turkiye uretim olsa ne olur olmasa ne olur. Biraz tepki koymasını bilin ya. Bu kadar da geniş olmayın. Adamlar Turkiye dusmanı. O yasa tasarısı ilk çıktıgı zaman " Yasalarca tanınmış soykırımları inkar edene ceza" şeklinde değildi. "1915 olayları ve Ermeni soykırımını inkar edene ceza" şeklinde çıktı. Yani ilk çıktıgında gözü donmus bu herifler, sadece Ermeni soykırımı için yasa tasarısını hazırladılar. Yahudi soykırımı umurlarında bile değildi. Sonradan çok tepki çekeriz diye değiştirdiler. Ben size gidin aracınızı ateşe verin demiyorum. Ama hala gelip, en ateşli Fransız gibi burada savunmaya çalışmayın. Bu kadar da olmaz.....................

Kime ne için tepki koyuyorsun? Üstte bir arkadaş yazmış bizden bir cacık olmaz diye, haklı...
    Sözde ermeni soykırımını avrupada tanımayan devlet neredeyse kalmadı..
    Biz daha kendi aracımızı üretemiyoruz, kısaca bu kadar aciziz.Bu yüzden bizim dostumuz yok, kendimizde birşey yapamıyoruz.Kısaca biz hakediyoruz.Elin adamlarını kendi tarihimizle oynatıyoruz.Demek ki başta bir yanlışlık var, önce bunları bulup düzeltmeliyiz.

Boykot bile fransızca, bizim halkımız hala boykot diyor.Neyi boykot edeceksin ? Adamlarda biliyor işte birşey yapamayacağız, o yüzden bizim üzerimizden kendilerine oy topluyorlar, yandaş topluyorlar.

içişmize işlemiş aşağılık kompleksinden kurtulalım. herkesle başederiz yeterki birlik olalım. ayrıca soykırımı tanımak farklı soykırım yok diyene ceza vermek farklı vede densizliğin daniskası. ayırın lütfen. sizin mantığınızla hiçbişeye ses çıkarmayalım kaderimize razı olalım. olurmu arkadaş, millet galeyanda, biraz milliyetçi olun, olamıyosanızda olanın önüne çıkmayın. ben ve birçoğumuz bu tarz tepkilerle en azında içimizdeki öfkeden kurtuluyoruz adammı vuralım ne yapalım. tabiiki tepkimiz olacak en mantıklısıda bu....

• Senin tepkiyi sallayan kim hocam? Milliyetçi olduğum için yazıyorum ben zaten.Gerçekleri görmek lazım, adamlar bizim üstümüzden oyun oynuyor ve baştan gelen yanlışlardan dolayı bu durumdayız.Ses çıkaranların getirdiği adamlar bizi bu duruma getirdi işte.Niye şimdi susuyorlar? Fr askeri uçakları ülkemize inse nolur inmese nolur.Bunlar bir tepki değildir! Sadece halkın gözünü boyuyorlar.Şunları yaptık diyorlar, bizim koyunlarsa uyumaya devam edecek.Ve verdiğimiz tepkileri baştakiler duymadığı sürecede bir anlamı kalmayacak.Genelde onlar duymaz zaten...
  • Dışişleri Politikalarımız hakkında bilindik ama eski(!) bir fıkra...

Yeni Dışişleri Bakanı, bakanlık koltuğuna oturunca, sabahın erken saatlerinde Dışişlerinin üst düzey bürokratlarını çağırmış ve geçmiş hükümetlerin bugüne kadar izlemiş olduğu dış politika anlayışı hakkında kapsamlı bir rapor hazırlamalarını ister. Öğleden sonra, Bakana ince bir dosya getirirler. Yeni Dışişleri Bakanı, dosyayı açıp bakar ve ne görsün ! Dosyanın içinde tek bir kağıt üzerinde bir fıkra yazıyor. Hemen okumaya koyulur.

Dubai’de farklı ülkelerin diplomatik temsilcileri şerefine bir davet verilmiş. Yemekte her şey güzelmiş, ancak ikram edilen kola bardaklarının içinde kocaman bir sinek yüzüyormuş. Bu sinek olayına, değişik diplomatik temsilciler değişik tepkiler vermiş.

İngiliz diplomat, başka bir bardakta yeni bir kola istemiş.
    Alman, sineği bardaktan çıkardıktan sonra kolayı içmiş.
    Arap diplomat, sineği farketmeden kolayı sinekle birlikte hüpletmiş.
    Rus, sineği koladan alıp cebine koymuş ve yardımcısına suikast olabilir şüphesiyle sineği biyolojik tahlile göndermelerini istemiş.
    Çinli diplomat, sineği yemiş, Japon’a sineği karşılığı kolayı vermeyi teklif etmiş, anlaşamamışlar.
    Yahudi, sineği Çinli’ye satmış, kolayı içmiş.
    Yunanlı, kolanın büyük kısmını içtikten sonra itiraz ederek yeni bir kola istemiş.
    Norveçli diplomat, kolayı içtikten sonra bardaktaki sineği balık yemi olarak kullanmış.
    İrlandalı, sineği ezip kolayla karıştırmış ve çaktırmadan İngiliz’in bardağına dökmüş.
    Amerikalı diplomat, 1 milyon dolarlık tazminat dâvâsı açmış. Arabistan hükûmeti, özür dileyerek, Amerikalıya 100 milyon dolar tazminat ödemiş.

Bakan, fıkradan çok hoşlanmış. Hemen bu dosyayı hazırlayan üst düzey bürokratları odaya çağırmış.

- Bu davette Türk diplomat yok muydu, diye sormuş.
    - Bürokratlardan birisi, çekinerek söz almış ve Türk diplomat varmış efendim, diye soruyu cevaplamış.

Bakan yine sormuş: Peki, bizimki ne yapmış?

Bürokratlar birbirlerinin yüzlerine bakmışlar. İçlerinde en tecrübeli olanı, bir adım öne çıkmış ve cevap vermiş:

Türk diplomat, her zaman yaptığımız gibi, “Olayı Şiddetle Kınamış” efendim.

Bizim dış politika tarihimiz, işte budur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 22 Aralık 2011; 21:45:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: CAD34

quote:

Orijinalden alıntı: daturkishulan

quote:

quote:

90 yilinda dolar 2500 lira reno9 85 milyona satiliyormus.

RESMEN ATIP SALLIYORSUN. AMACIN ÇAMUR ATMAK. 1990 YILININ 2 ŞUBATINDA MECİDİYEKÖYDE Kİ TOFAŞ YETKİLİ SATICISI KIRMAK OTO'DAN 1990 MODEL SİYAH RENK MURAT 131 ŞAHİN ARABA ALDIK. VE TAM 23.100.000.- LİRA (YİRMİ ÜÇ MİLYON YÜZ BİN LİRA) ÖDEDİK. RENAULT 9 DA ŞAHİNİN AYNI EMSALİYDİ O DÖNEM. HAYDİ RENAULT 12 TOROSLARDA VARDI EMSALİ O OLSUN. TAŞ ÇATLASIN 25 - 26 MİLYON LİRADIR REANULT 9'DA. NEREDE 85 MİLYONA RENAULT?

cad34 yukardaki degerleri gidip cekmecedeki faturadan bakmadim. internette yapmis oldugum arastirma sonucu bu degerler cikti. ancak 90-91 arasinda dolar tam iki katina cikmis. burada arac fiyatlarini yazan arkadaslar fiyatlari dogru hatirliyo olsalar bile dolar/tl kurunu atliyor olabilirler. ama dedigim gibi arastirma sonucu bu degerler cikiyor. ayrica seni bu kadar uzen konu ne? fransizlara laf geldi ondan mi gocundun?

Beni üzen bir şey yok. Ne gocunacağım? Yazdığın rakam aşırı abartı o kadar. Sanki Almanlar, İtalyanlar, İngilizler çok iyi. O zaman Alman arabaları ve ürünleri de gitsin, İtalyan, İngiliz arabaları ve ürünleri de gitsin.

arkadasim sen hasta misin? ben fransiz almayalim onun yerine italyan alman ingiliz mi alalim dedim. konunun ilk sayfasinda yazdigim gibi yalnizca fransiz degil tum avrupa urunlerini protesto edelim. her turlu urunde yerliyi tercih edelim bulamadiklarimizda japon-kore kardeslerimizin urunlerini tercih edelim. buraya gelip bi daha fransiz arabasi almayalim onun yerine alman alalim daha mi iyi gibi yorumlar yazma.

quote:

Ne yapacağız peki?

Carrefour'u yakalım, boşaltalım içinde ki insanları ateşe verelim.
    Lacoste mağazasını yakalım. Evde ki Lacoste markalı kıyafetlerimizi yakalım.
    Renault fabrikasını yakalım. Hatta arabamız Renault, Citroen ve Peugeot ise anında yakalım.
    Danone yoğurtlarını imha edelim.
    Beyoğlunda ki Fransız sokağını yakıp yıkalım.
    Renault, Citroen ve Peugeot alacakları engelleyelim yok yine alacağız derlerse öldürelim.
    Ermeni tanıdıklarımız, arkadaşlarımız varsa hemen irtibatı keselim.

bu ne yahu? sanki adamin ekmek teknesini dagitiyorlar. bu nasil bi tepki? fransizlara zarar gelecek diye bu kadar ustlerine dusuyorsan git fransasa yasa.
    kimsenin parasi odenmis milli servet haline gelmis urunleri yakip yikip talan etme gibi bi fikri yok senin buraya yazdigin korkulu ruyalar ve kaygilar disinda. dikkat edersen 100den fazla fransizlar hakkinda olumsuz yorum yapilmis ama senin disinda kimsenin agzindan yakalim yikalim diye bi soz cikmamis.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

90 yilinda dolar 2500 lira reno9 85 milyona satiliyormus.

RESMEN ATIP SALLIYORSUN. AMACIN ÇAMUR ATMAK. 1990 YILININ 2 ŞUBATINDA MECİDİYEKÖYDE Kİ TOFAŞ YETKİLİ SATICISI KIRMAK OTO'DAN 1990 MODEL SİYAH RENK MURAT 131 ŞAHİN ARABA ALDIK. VE TAM 23.100.000.- LİRA (YİRMİ ÜÇ MİLYON YÜZ BİN LİRA) ÖDEDİK. RENAULT 9 DA ŞAHİNİN AYNI EMSALİYDİ O DÖNEM. HAYDİ RENAULT 12 TOROSLARDA VARDI EMSALİ O OLSUN. TAŞ ÇATLASIN 25 - 26 MİLYON LİRADIR REANULT 9'DA. NEREDE 85 MİLYONA RENAULT?

cad34 yukardaki degerleri gidip cekmecedeki faturadan bakmadim. internette yapmis oldugum arastirma sonucu bu degerler cikti. ancak 90-91 arasinda dolar tam iki katina cikmis. burada arac fiyatlarini yazan arkadaslar fiyatlari dogru hatirliyo olsalar bile dolar/tl kurunu atliyor olabilirler. ama dedigim gibi arastirma sonucu bu degerler cikiyor. ayrica seni bu kadar uzen konu ne? fransizlara laf geldi ondan mi gocundun?

Beni üzen bir şey yok. Ne gocunacağım? Yazdığın rakam aşırı abartı o kadar. Sanki Almanlar, İtalyanlar, İngilizler çok iyi. O zaman Alman arabaları ve ürünleri de gitsin, İtalyan, İngiliz arabaları ve ürünleri de gitsin.

arkadasim sen hasta misin? ben fransiz almayalim onun yerine italyan alman ingiliz mi alalim dedim. konunun ilk sayfasinda yazdigim gibi yalnizca fransiz degil tum avrupa urunlerini protesto edelim. her turlu urunde yerliyi tercih edelim bulamadiklarimizda japon-kore kardeslerimizin urunlerini tercih edelim. buraya gelip bi daha fransiz arabasi almayalim onun yerine alman alalim daha mi iyi gibi yorumlar yazma.

quote:

Ne yapacağız peki?

Carrefour'u yakalım, boşaltalım içinde ki insanları ateşe verelim.
    Lacoste mağazasını yakalım. Evde ki Lacoste markalı kıyafetlerimizi yakalım.
    Renault fabrikasını yakalım. Hatta arabamız Renault, Citroen ve Peugeot ise anında yakalım.
    Danone yoğurtlarını imha edelim.
    Beyoğlunda ki Fransız sokağını yakıp yıkalım.
    Renault, Citroen ve Peugeot alacakları engelleyelim yok yine alacağız derlerse öldürelim.
    Ermeni tanıdıklarımız, arkadaşlarımız varsa hemen irtibatı keselim.

bu ne yahu? sanki adamin ekmek teknesini dagitiyorlar. bu nasil bi tepki? fransizlara zarar gelecek diye bu kadar ustlerine dusuyorsan git fransasa yasa.
    kimsenin parasi odenmis milli servet haline gelmis urunleri yakip yikip talan etme gibi bi fikri yok senin buraya yazdigin korkulu ruyalar ve kaygilar disinda. dikkat edersen 100den fazla fransizlar hakkinda olumsuz yorum yapilmis ama senin disinda kimsenin agzindan yakalim yikalim diye bi soz cikmamis.

Okuduğunu anlama özürlüysen ben ne yapayım????

• quote:

Orijinalden alıntı: alex2017

ben düşmem arabamı da çok seviyorum fransa falan beni ilgilendirmiyor ayağımı yerden kesiyor ucuza götürüp getiriyor bana yeter..

Ne yazık ki sizin gibi vurdum duymaz insanlar anca kendilerini dusunmekte içinde yaşadıkları toplumun aksine.
  • ,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-31C666817 -- 19 Mart 2021; 12:14:9 >
  • Fransız lobisinin gücü millete sirayet etmiş, hayret.
    Fransız ürünü almayın diyenlere amma çok tepki gösterilmiş.

Madem öyle siz alternatif ve etkili bir protesto söyleyin ve o uygulansın...
  • quote:

Orijinalden alıntı: TriNeO

@haluk 23

Emin olun bahsettiğiniz konuları çok iyi biliyorum..

Devlet hele AB ile gümrük birliğine girmiş bir devlet ben boykot düzenliyorum deyip bunu bir devlet politikası haline getiremez..

Ne yapabilir, sadece halkı buna sevk edecek kanaat önderleri kullanır..

Olayın sıcaklığı ile yapılan açıklamalar hoş görülebilir ama bu devam ederse devlet politikası olarak o zaman ulaslararası örgüt ve kurumlarda Türkiye tazminata mahkum olur..

Burda olay sadece bize yani bu ülkenin yurttaşlarına düşüyor..

Yapılanları unutmayacağız ve boykot edeceğiz..

Eğer halk olarak böyle davranmazsak üstte verdiğiniz yazıdaki gibi olur ve anlık tepkiler ve sonrası olayın soğumasıdır..

Bu gazeteci kardeşimiz şimdi yazmış ama normal zamanda bunu yazamazdı da söyleyeyim..

Ülkedeki İsviçreli şirketler ve Türk ortakları (ilerde de Fransa şirketleri ve Türk ortakları) reklam vs baskısıyla bunların medyada çıkmasını engeller..

Bilinçsiz halk, reklamla ayakta duran ve tencere tava, oyuncakla tiraj toplayan medya, günübirlik politikalarla gündem kovalayan siyasetçilerle zaten pek birşeyde yapamayız..

Ama burda az da olsa boykot bilincine katkı sağlamak isteyenler dehşet bir celallenme ile ortalığı kasıp kavuran birkaç kişi yüzünden sessiz kalıyor.. (Burda kastettiğim siz değilsiniz, nazik bir üslubunuz var ama o celalilerle aynı safa düştünüz malesef..)

Ben yolun yarısını geçmişim.. Kendi işimde gücümde bir insanım.. Bu konularıda gayet iyi bilirim, doktora yaptım bu konularda.. Ama memleketimi çocuklarımıza bana emanet edilenden iyi bırakmak istiyorum, tek kaygım bu..

Arkadaşım Fransa Libertadores Kupasında mı oynuyor?

Biz AB ile gümrük birliğine girmiş isek Fransa da AB üyesi.

AB üyesi olan Fransa devlet politikası olarak AB aday adayı olan ve AB ile gümrük birliğine girmiş olan ülkemiz için Ermeni diasporası ile işbirliği içinde bunları yapabiliyorsa bizim devletimizin de yapabileceği birşeyler vardır mutlak:

Al sana öneri:

quote:

“Ermeni soykırımı demek yasaktır”
    22 Aralık 2011
    Siz bu yazıyı okurken, Fransız Meclisi karar vermiş olabilir. Umurumuzda bile değil!
    Ne diyecekler?
    Bu kanun çıktıktan sonra, Birinci Cihan Savaşı’nda Türklerin, Ermenilere soykırım yapmadıklarını yazıp söylemek yasaktır.
    Yani, Türklerin Ermenileri sürdükleri, öldürdükleri yazılabilir, ama aksi asla...
    Demokrasinin beşiği, Cezayir katliamının sorumlusu Fransa’ya uygun bir karar.
    Bu durumda ne yapacağız?
    Ne yapmalıyız?
    * * *
    Fransa, “soykırım olmadı” demeyi yasakladı mı?
    O halde Türkiye de “soykırım yapıldı” demeyi yasaklar.
    Bakalım o zaman ne yapacaklar?
    Devlet ilişkilerinde karşılıklı davranış “mütekabiliyet” esas değil mi?
    Sen “soykırım yapılmadı” demeyi yasaklarsan, buyurun biz de “soykırım yapıldı” demeyi yasakladık...
    Diyecek miyiz?
    Yerli malı demokrasi bülbülleri şakımaya başlar, arkadan Avrupa kargaları coşar:
    “Türkiye’de demokrasinin gereği, Türkiye yapınca demokrasinin katli...”
    * * *
    1915’ten sonra askere gittikleri için erkeksiz kalan Türk köylerine bazı Ermenilerin saldırdığı kesindir.
    Osmanlı devletinin de, bunların bazılarını “tehcire” tabi tutup zorunlu göçle yurtlarından, evlerinden sürdürdüğü de kesindir.
    Olanlar olmuş, katliama kadar varan cinayetler işlenmiştir.
    Ziya Gökalp buna “mukalete” der, yani karşılıklı katliam.
    Kimdir bunun sorumlusu?
    Elbette hükümettir, gerekli önlemleri alamadığı için...
    Peki başkaları.
    * * *
    1915’teki olayın hesabını, 2011’de Meclis kürsüsünden soran Kürt asıllı milletvekili Sırrı Sakık Türkleri suçlarken, kendi tarihine bir baksa ya!
    Kimdi tehcir sırasında “Gâvurlar” diye Ermenilere saldıranlar?
    * * *
    Biz bu filmi kaç kere gördük.
    İsviçre de “Ermeni soykırımı olmamıştır” demeyi yasakladı, Doğu Perinçek de İsviçre’ye gitti, “Ermeni soykırımı yalandır” dedi.
    İsviçre dava açtı, Doğu Perinçek mahkûm oldu, şimdi Silivri’de “Ergenekon” davasından tutuklu.
    * * *
    Geçen gün Prof. Dr. Ergün Aybars, Ahmet Hakan’ın televizyon programında anlattı.
    Cezayir, bağımsız devlet olduktan sonra Fransa’dan katliamın araştırılmasını istemiş, Fransızların cevabı:
    “Tarihçiler araştırsın!”
    Öyle ya adamların elleri tertemiz, katliamı ne bilsinler!!!
    Bugün, Cumhurbaşkanı olan Sarkozy, o tarihte İçişleri Bakanı, onun yaklaşımı daha da ilginç:
    “Dedelerimin yaptıklarının hesabını bana sormayın!”
    * * *
    Şimdi lafın kısası, Fransa “soykırım yoktur” demeyi yasaklarsa, Türkiye de “soykırım olmuştur” demeyi yasaklasın, görelim televizyon bülbüllerinin halini...
    Olmaz, yapamayız, demokrasiye sığmaz değil mi?
    Senin demokrasin buysa, al başına çal!

http://www.milliyet.com.tr/Yazar.aspx?aType=YazarDetay&ArticleID=1478694&Date=22.12.2011&Kategori=gundem&b=%E2%80%9CErmeni%20soykirimi%20demek%20yasaktir%E2%80%9D

Devletimiz tabii ki kanaat önderleri kullanır.

Tabii ki toplum olarak buna karşı çıkacağız.

Ama bu yapılanlar Fransa bu konuda geri adım atıncaya kadar, gerekli platformlarda ve en üst düzeyde tepki göstermeden , birkaç göstermelik hareket ile sadece gün kurtarılacak şekilde olursa yukarıdaki ilk alıntımda olduğu gibi İsviçre'nin bunu yaptıktan birkaç yıl sonra ülkemize davet edilip el üstünde tutulduğu gibi Fransa da birkaç yıl sonra el üstünde tutulur.

Hatta birkaç yılı da bulmaz.

Bu arada yolun yarısını geçen sadece sen değilsin arkadaşım.

Nazik uslübünden dolayı ben de teşekkür ederim.

Son cümlene de sonuna kadar katılıyorum.

Ama bu kaygımıza başımızdakilerin de bizim kadar katılmasını istiyorum.

Sen katıldıklarını düşünüyorsan ve dış politikamızı başarılı buluyorsun bir sorun yok.

Dış politika ile ilgili bilgi kaynaklarını bir daha gözden geçirmeni dilemekten başka birşey gelmez elimden.

Selamlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Prof.Matematik

Fransız lobisinin gücü millete sirayet etmiş, hayret.
    Fransız ürünü almayın diyenlere amma çok tepki gösterilmiş.

Madem öyle siz alternatif ve etkili bir protesto söyleyin ve o uygulansın...

Avrupa'dan, Amerika'dan ve Rusya'dan tek bir parça çöp almayalım, kendi üretemediğimiz hiçbir şeyi kullanmayalım, Japonya, Kore gibi ülkelerden teknoloji tedariği yapılabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: crazyarif

Dışişleri Politikalarımız hakkında bilindik ama eski(!) bir fıkra...

Yeni Dışişleri Bakanı, bakanlık koltuğuna oturunca, sabahın erken saatlerinde Dışişlerinin üst düzey bürokratlarını çağırmış ve geçmiş hükümetlerin bugüne kadar izlemiş olduğu dış politika anlayışı hakkında kapsamlı bir rapor hazırlamalarını ister. Öğleden sonra, Bakana ince bir dosya getirirler. Yeni Dışişleri Bakanı, dosyayı açıp bakar ve ne görsün ! Dosyanın içinde tek bir kağıt üzerinde bir fıkra yazıyor. Hemen okumaya koyulur.

Dubai’de farklı ülkelerin diplomatik temsilcileri şerefine bir davet verilmiş. Yemekte her şey güzelmiş, ancak ikram edilen kola bardaklarının içinde kocaman bir sinek yüzüyormuş. Bu sinek olayına, değişik diplomatik temsilciler değişik tepkiler vermiş.

İngiliz diplomat, başka bir bardakta yeni bir kola istemiş.
    Alman, sineği bardaktan çıkardıktan sonra kolayı içmiş.
    Arap diplomat, sineği farketmeden kolayı sinekle birlikte hüpletmiş.
    Rus, sineği koladan alıp cebine koymuş ve yardımcısına suikast olabilir şüphesiyle sineği biyolojik tahlile göndermelerini istemiş.
    Çinli diplomat, sineği yemiş, Japon’a sineği karşılığı kolayı vermeyi teklif etmiş, anlaşamamışlar.
    Yahudi, sineği Çinli’ye satmış, kolayı içmiş.
    Yunanlı, kolanın büyük kısmını içtikten sonra itiraz ederek yeni bir kola istemiş.
    Norveçli diplomat, kolayı içtikten sonra bardaktaki sineği balık yemi olarak kullanmış.
    İrlandalı, sineği ezip kolayla karıştırmış ve çaktırmadan İngiliz’in bardağına dökmüş.
    Amerikalı diplomat, 1 milyon dolarlık tazminat dâvâsı açmış. Arabistan hükûmeti, özür dileyerek, Amerikalıya 100 milyon dolar tazminat ödemiş.

Bakan, fıkradan çok hoşlanmış. Hemen bu dosyayı hazırlayan üst düzey bürokratları odaya çağırmış.

- Bu davette Türk diplomat yok muydu, diye sormuş.
    - Bürokratlardan birisi, çekinerek söz almış ve Türk diplomat varmış efendim, diye soruyu cevaplamış.

Bakan yine sormuş: Peki, bizimki ne yapmış?

Bürokratlar birbirlerinin yüzlerine bakmışlar. İçlerinde en tecrübeli olanı, bir adım öne çıkmış ve cevap vermiş:

Türk diplomat, her zaman yaptığımız gibi, “Olayı Şiddetle Kınamış” efendim.

Bizim dış politika tarihimiz, işte budur.

Fıkra olarak anlattıysanız iyi..

Yok bu gerçeğin tezahürü diyorsanız dış politika hele Türk dış politikası hakkında hiçbirşey bilmiyorsunuz..

O çok methetdiğiniz ABD için cephede savaş kaybetmeyen ama masada galibiyet görmeyen ülke derler..

Beğenmediğin Türk diplomasisi ise dünya da İngiltereden sonra en iyi diplomasilerden biridir..

50 yılda ülkelerini yeni baştan yaratan Alman ve Japonları koy Türkiye'nin coğrafyasına Türkiye'nin aldığı yolun çeyreğini alabiliyorlar mı bak..

Türkiye'nin dış politikası partilere görede değişmez.. Usul değişiklikleri olur ama dış politika devlet politikasıdır ve her iktidar döneminde üç aşağı beş yukarı aynı kalmıştır..

Eskilerin tabiriyle yoğurt yeme usulleri farklıdır sadece..

Konunun amacından sapmaması için kısa kesiyorum ama isterseniz size bu coğrafya da yaşamanın ne kadar zor olduğunu güzel güzel anlatırım..

Konuya dönersek eğer birşey başaracaksak bilinçli ve ısrarcı olacağız.. Fil gibi hafızamız olacak.. Ne unutacağız ne de affedeceğiz.. 2 milyon ermeninin yaptığını biz 80 milyonla yapamıyorsak kabahati halk olarak kendimizde arayacağız..

• Ermeni Yasa Tasarısını Kabul Eden Fransanın Ürün Listesi

Benzin: Total, Elf

Süpermarket: Carrefour, Gima, Dia Endi, ChampionSA

İnşaat: Ondulin Avrasya (Onduline -Bituline-Isoline), Lafarge, Chryso, Weber Markem

Seyahat: Air France, Club Med, Fransa'da tatil, Fransız Kültür Merkezi

Tıraş Bıçağı: BIC

Çakmak: BIC, Cartier

Kırtasiye: BIC, Sheaffer

Yoğurt: Danone, Yoplait

Şişe Suyu: Perrier, Danone, Evian

Mutfak ve diğer ev eşyalar: Tefal

Oto Lastiği: Michelin, Uniroyal, Recamic

Oto Yedek Parça: Valeo

Otomobil: Renault, Peugeot, Citroen

Spor Ekipmani: Le coq sportif

Motosiklet, Bisiklet: Peugeot

Giyim: Lacoste , Givenchy, Pierre Cardin, Yves Saint Laurent, Etam, René Derby, Sonia Rykiel, Cacharel, Daniel Hechter

Çanta: Longchamps, Lancel, Louis Vuitton

Şampuan: L'Oreal, Studio Line, Lancome

Saç ürünleri: L'Oreal, Studio Line, Garnier, Kerastase

Cilt Bakım ürünleri: Clarins, Guerlain, Avon, Avene

Bebek giyim, mama, oyuncak: Bledina, Mellin, Majorette, DPAM, Petit Bateau

Kozmetik: L'Oreal, La Roche Posay, Biotherm, Christian Dior, Clarins, Vichy

Parfüm: Chanel, Christian Dior, Clarins, Drakkar Noir, Fahrenheit, Lancome,Lavendar Harvest

Dergi: Marie Claire, Elle

Telekom: Alcatel

Sigorta: AXA, Günes Sigorta, Basak Sigorta, Basak Emeklilik (Groupama International)

Finans: Societe General Bankasi, TEB (Türk Ekonomi Bankasi)

İlaç firmaları Sanofi (Aventis&Synthelabo&Pasteur ortakligi): Servier, Fournier, Guerbet, Pierre

alıntıdır.

• Hasan Pulur'a katılıyorum. Biz de Ermenilere soykırım yapılmıştır demeyi yasaklayalım...
    Ek olarak cezayir ve hocalıda'da soykırım yapıldığını kabul edelim...
    Kimse demokrasi vs. numaraları yapmasın, bu vatan kimsenin oyuncağı değil.

http://gundem.milliyet.com.tr/-ermeni-soykirimi-demek-yasaktir-/gundem/gundemyazardetay/22.12.2011/1478694/default.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prof.Matematik -- 22 Aralık 2011; 22:07:14 >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.