Şimdi Ara

free autocad kütüphanesi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
5.180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Free olarak internetten indirebileceğimiz, dwg uzantılı 3d autocad hazır
    çizim dosyaları içeren internet sitesi aramaktayım.

İnternette işime yarayacak free bir site bulamadım. Özellikle dwg uzantılı free
    3d araba çizimleri aramaktayım.

• Merhaba Sayın Forum Üyeleri;

Şu ana kadar 108 defa konu okunmasına rağmen, herhangi free autocad kütüphanesi
    ile ilgili herhangi bir bilgi gelmedi. Anladığım kadar sketchup programının internetteki
    3d warehouse kütüphanesi gibi, bir kütüphane autocad'in yok. Bende bu süre zarfında
    tüm uğraşlarıma rağmen işime yarar bir kütüphane bulamadım.

Fakat forumdan bir arkadaşımızın PM'den alternatif bir çözüm önerisi geldi. Bu öneri
    autocad kullanıcılarının işine yarayacağına inandığımdan sizlerle paylaşmak istiyorum.

Ayrıntıları diğer mesajımda veriyorum.
  • 1- Kullandığınız bilgisayarda Google Sketchup Pro programı yüklü olması gerekmektedir.
    ( Not: Free sketchup programında bu anlatacağım işlem yapılamıyor. Sketchup Pro
    versiyonu olmalı. )

2- İnternetten google sketchup 3d warehouse kütüphanesini açın.

3- Buradan istediğiniz konu ile ilgili 3D çizimleri aratıp, kütüphaneden seçin.

4- Bu seçmiş olduğunuz 3D çizimi bilgisayarınıza indirin.

5- İndirmiş olduğunuz dosyayı açın.

6- Dosya açık iken, File / Export / 3D Model yolunu izleyin.

7- Çıkan menüde dosyanıza bir ad verin ve Export Type kısmını DWG uzantılı dosya olarak seçin.

8 - Export ikonunu tıklayın.

9- Dosya DWG uzantılı olarak, bilgisayarınıza yüklendi.

10 - Artık sketchup kütüphanesindeki 3D çizimi autocad'de kullanabilirsiniz.
  • Ayrıca başka alternatif çözüm önerisi olan arkadaşların, önerilerini ve
    bilgilerini bizlerle paylaşmalarını rica ediyorum. Bu hazır çizim kütüphaneleri
    ile zaman ve emekten baya bir kazanç sağlamış oluyoruz.
  • Hazır model kullanmam gerektiği zaman eğer elimde istediğim gibi bir şey yoksa ilk olarakhttp://cben.net/ adresine bakıyorum ben. Belki daha iyileri vardır ancak işimi görecek kadar büyük bir arşivi var... Ayrıca haır modelleri bu şekilde netten aratmak yerine torrentten indirmeniz daha pratik olacaktır. En azından bana o şekilde daha kolay gelmişti...
  • quote:

Orijinalden alıntı: GiJaL

Hazır model kullanmam gerektiği zaman eğer elimde istediğim gibi bir şey yoksa ilk olarakhttp://cben.net/ adresine bakıyorum ben. Belki daha iyileri vardır ancak işimi görecek kadar büyük bir arşivi var... Ayrıca haır modelleri bu şekilde netten aratmak yerine torrentten indirmeniz daha pratik olacaktır. En azından bana o şekilde daha kolay gelmişti...

Teşekkür ederim, Gijal;

cben.net sitesini inceledim, hazır 3d çizimler için güzel bir site, Fakat sketchup warehouse kadar geniş dosya arşivi yok, buna rağmen bu site autocad kullanıcıları için faydalı olacaktır.

Farklı internet adresleri bilen arkadaşlarında, bilgilerini burda paylaşmaları durumunda, geniş bir 3d hazır
    çizim dosya arşivine sahip oluruz düşüncesindeyim.

• 3dwarehouse tarzı, kullanıcıların kendi dosyalarını yüklemelerine izin veren yapıdaki başka bir siteye rastlamadım hep. Olan siteler de genelde kendi hazır objelerini kullanıyorlar; bunların büyük bir çoğunluğu da ücret talep ediyor.

Yine en büyük kaynak olarak çeşitli forumların ilgili bölümlerine bakabilirsiniz. Kendi arşivlerini paylaşıma açan kullanıcılardan faydalanabilirsiniz.
  • Arkadaşlar konu güncelliğini korumaktadır, her ne kadar sketchup warehouse arşivinde
    aradıklarımın %90'nını bulsamda, altarnatif çizim kütüphanesi ve autocad kütüphanesi
    bilen arkadaşların burada bilgi vermesini rica ederim.
  • herkeze merhaba, bisey soracagim size sketcup dan autocad e aktarmak icin sketcup programinin hangi versiyonunu indirmem gerekir ? biraz arastirma yaptigimda pro 5 pro 8 gibi surumler gordum ama hangisini indirmem gerektigini bilmiyorum.. ayrica soyleyeceginiz surumu bilgisayarima indirdigim zaman sinirsiz mi olacak yoksa kullanim kisitlamali yada 8 saat kullanilabilir gibi falan mi olacak ? bir ton para verip lisansli cd sini almak istemiyorum.. vereceginiz bilgiler icin simdiden hepinize ayri ayri tesekkur ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dogukan_3002

herkeze merhaba, bisey soracagim size sketcup dan autocad e aktarmak icin sketcup programinin hangi versiyonunu indirmem gerekir ? biraz arastirma yaptigimda pro 5 pro 8 gibi surumler gordum ama hangisini indirmem gerektigini bilmiyorum.. ayrica soyleyeceginiz surumu bilgisayarima indirdigim zaman sinirsiz mi olacak yoksa kullanim kisitlamali yada 8 saat kullanilabilir gibi falan mi olacak ? bir ton para verip lisansli cd sini almak istemiyorum.. vereceginiz bilgiler icin simdiden hepinize ayri ayri tesekkur ederim

Merhaba Doğukan;

Sketchup progmanın pro 7 versiyonunu kullanıyorum,
    muhtemelen bir üst versiyon olan pro 8 versiyonundada
    bir problem yaşamazsın.

Rahatlıkla skechup dosyasını dwg dosyasına dönüştürüp
    autocad programında kullanabilirsin.

Ayrıca bazı bilgileri pm'den mesaj attım, mesaj kutundan bakabilirsin.

• verdigin bilgilerle aydinlattigin icin cok tesekkur ederim hocam.. birsey daha sormak istiyorum, pro 8 versiyonunu internetten indirdigim taktirde dwg dosyasina donusturebilir miyim ? yoksa bunun icin cd almam sart mi ? cunku programi projelerim icin kullanicam mimarlik ogrencisiyim.. bu arada mesaji aldim cok tesekkur ederim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dogukan_3002

verdigin bilgilerle aydinlattigin icin cok tesekkur ederim hocam.. birsey daha sormak istiyorum, pro 8 versiyonunu internetten indirdigim taktirde dwg dosyasina donusturebilir miyim ? yoksa bunun icin cd almam sart mi ? cunku programi projelerim icin kullanicam mimarlik ogrencisiyim.. bu arada mesaji aldim cok tesekkur ederim :)

Doğukan;

İnternetten indirdiğinde, programın tüm dosyaları bilgisayara inerse bir sorun yok, ancak eksik dosya
    ile kurulum olursa belki programın tüm özelliklerini kullanamayabilirsin.

Denemekten bir şey kaybetmezsin, internetten indirdiğin program çalışırsa mesele yok, çalışmaz ise bir bilgisayarcıdan destek isteyip, CD'den yükleme yapabilirsin.

Eğer hiç bir çözüm bulamazsan, durumu bildir, tekrardan yardımcı olmaya çalışırım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.