Şimdi Ara

Free Shop Yönetmeliği Değişti Kotalar Revize Edildi Alışverişlerinize Dikkat Edin YÖNETMELİK EKLENDİ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
1
Favori
3.457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki duty free mağazalarını işleten şirkette çalışıyorum. Konu hakkında bir sorunuz varsa yanıtlarım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: JaCKiE_BrOwN

İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki duty free mağazalarını işleten şirkette çalışıyorum. Konu hakkında bir sorunuz varsa yanıtlarım

Yurtdışından Türkiye'ye gelen kişiler için
    Gümrük limit azaldı mı,Azalmadi mı?

3 karton sigara

1lt yüksek alkollü

1lt düşük alkollü içki

1kg çikolata

50 puro

geçerli mi değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibo83 -- 30 Eylül 2017; 10:28:11 >
  • ibo83 kullanıcısına yanıt
    Birazdan arrival mağazalarımıza ineceğim. Duvarda asılı limitleri gösteren tabelaları çekip yollayacağım.

• Free Shop Yönetmeliği Değişti Kotalar Revize Edildi Alışverişlerinize Dikkat Edin YÖNETMELİK EKLENDİ

Yani anlayacağınız havalimanlarında durum aynen eskisi gibi devam etmekte. Mevcut değişiklik sadece karayolu sınır kapıları için geçerli. Denizi bilmiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JaCKiE_BrOwN -- 30 Eylül 2017; 11:15:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: winwin35

Adnan Menderes hava limanında yeni uygulama uygulanmakta.

Antalya Hava limanında uygulanmakta

Esenboğa hava limanında uygulanmakta.

Atatürk hava limanında uygulanmakta.

Kuşadası limanında uygulamada

Seferihisar limanında uygulamada

Çeşme limanında uygulamada

Marmaris limanında uygulamada.

Bunlar benim bizzat karşılaştıklarım.

sende hangi hava limanında karşılaşmadığını söyle bir daha dönüş biletini oraya alayım :)

Şimdi gerçekten merak ettim sizi gerçekten adnan menderes, esenboğa ve Atatürk Havalimanı’nda mı indiriyorlardı? 😆😆😆 zira izmir ve ankara dutyfree’leri de bizde ve yukarıda fotoğrafını gönderdiğim limitler oralarda da geçerli.

• Adam (arkadaş) koskoca resim koymuş hala o eskiden deniliyor pes...

• winwin35 yukarıda tabela resim icin fotoshop demeni bekliyorum

Sorun değil, mesaimin bitiminde video çekip yollayacağım 😊

• Alın video

https://drive.google.com/open?id=0B4Uhyr4V26HMa04zTFhmVGZtQjQ

Ben hala konuyu açan arkadaştan hangi havalimanında indirildiğini alamadım 😆😆

• quote:

Orijinalden alıntı: JaCKiE_BrOwN

Sorun değil, mesaimin bitiminde video çekip yollayacağım 😊

Video işi kesin çözüm olmuş..

Resim icin eski resim hatta fotoshop bile diyenler olurdu..

Video en canki yeni kanıt olmuş oldu.

Başta ben olmak üzere herkesin kafasında soru işareti gitmiştir..

Ben sigara Alkol kullanmam ama pasaport geldiğini duyan herkes getiren postacı dahil sipariş vermeye başladı

Telefon

Tablet

Laptop

3 karton sigara

Votka

Puro

Müşteri leri hazır para nakit verecekler

Tekrar sağolun..

Ben 10 yıldır Atatürk Havalimanı’nda bu şirkette çalışıyorum. İşe ilk girdiğimde herkes “Ooo viski getirirsin artık”... “Oooo parfüm var mı?” gibi salak saçma taleplerde bulunuyordu. Adam hayatında ağzına içki sürmemiş, benden viski istiyordu. Şirket de babamındı zaten 😆

• JaCKiE_BrOwN kullanıcısına yanıt
    ibo83 kullanıcısına yanıt
    olana bir şey diyeceğim yok. eğer uygulanıyorsa sıkıntı değil.

Ama İzmir'de yeni yönetmeliği tabi olduğum gibi bana yapılan uygulama o tabela da değişecek zira yönetmelik değişti veremiyoruz şeklinde yapılan uyarıdan sonra sadece 1 karton sigara alabildiğim di. ve bakın burada böyle yazıyor diye söyleyecektim lafım bitmeden, yeni yönetmeliğe göre düzenlenecek diye ağzıma tıktı lafı. polemiğe girmedim.

Esenboğa'da bizzat başıma gelmedi çünkü İzmir'den sonra akıllanmıştım, aynı uçakta uçtuğumuz başka bir yolcu baya bir uğraş verdi ama hatta kavga etme noktasına kadar getirdi işi.

diyeceğim o ki ben yasanın savunucusu değilim. ama hem kendim hemde bir çok yolcum hava limanlarında uygulamanın yeni yönetmeliğe göre olduğuna hem şahit oldum hem işittim. Bu arada çalıştığım firma ile bütün sezon THY ile her cuma 1 uçak dolusu (charter uçuş) turist taşıdık İtalya'ya. özellikle Ağustos'tan sonraki dönüşlerde (ki birisinin dönüşü ile diğer grubun gidişi oluyor, dolayısıyla geçen hafta uğurlandığımıza adamı 1 hafta sonra yenileri uğurlarken o döndüğü için karşılaşmak durumunda kalıyorsun) sanki ben işi çözebilecek mişim gibi, gelen katından giden katına gelip beni bulup yardım isteyen oldu. Sanki benim geçişim mümkün gibi.

• winwin35 kullanıcısına yanıt
    Şirketimin işlettiği tüm duty free mağazalarında uygulama bu şekilde. Havalimanlarında bir değişiklik yok. Yapılan değişiklik karayolları için geçerli, havalimanları için değil. Ben bu sektörde 10 yıldır çalışıyorum ve tüm mevzuata işim gereği hakim olmak zorundayım. İzmir'de bahsettiğiniz şeyin gerçekleşmesi imkansız. "O tabela değişecek" diye birşey de imkansız. Gümrük ve DHMİ bu konuda çok hassas. Havalimanında sürekli dhmi denetmenleri ve gümrük muayene memurları dolaşır. Böyle bir mevzuatın değiştiği günün gecesi gönderdiğim videodaki tabelalar da değişir ya da kaldırılır. Şikayet gelirse şirketimize yüzbinlerce lira ceza gelir çünkü. 10 yıldır duty free işletmeciliğinde çalışan bir yönetici olarak sizin kesinlikle yanlışınız var diyebilirim.
  • JaCKiE_BrOwN kullanıcısına yanıt
    yalan söylüyorum yani...
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.