Ben Freedos işletim sistemine sahip yeni bir pc aldım. XP kurmak istiyorum fakat Freedos'da bir türlü CD-ROM sürücüsünü bulamadım. CD'i taktım bir türlü görmüyor. Başka alakasız bir CD denedim onu da görmedi. A: için aygıt hazır değil hatası alıyorum(floopy yok pc'de). Sadece C: var yani görebildiğim.
Boot ile yükleme yapayım dedim. Boot olarak bütün seçenekleri CD-ROM tanımladım. Ama "Boot From CD" yazıp bir kaç saniye bekleyip tekrar Freedos'u yüklüyor. CD'de problem var belki, ama Freedos'da neden CD-ROM'u göremiyorum. Bu arada CD-ROM BIOS'da görülüyor ve çalışıyor gibi.
Freedos üzerine kurulum yapan arkadaşlar vardır, siz nasıl yaptınız? Bu konuda bir fikri olan var mı?
gerek dos gerek freedos gibi dos türevi os larda cd romların autoxec.bat ve himem.sys dosyalarına tanıtılması gerekli anladığım kadarıyla sizde be dediğim dosyalara tanıtılmamış..http://files.frashii.com/~bootdisk/newjersey/boot98se.exe buradan cd romu görebileceğiniz bir açılış disketi yapabilir daha sonra bu disketi disket sürücüsü olan başka bir pc kullanarak boot cdrom oluşturabilirsiniz..yada bütün bunları unutun sağlam bir xp cd si bulup windows kurun
Teşekkürler, dediğiniz gibi en temizi bu olsa gerek
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme