Şimdi Ara

FREKANS KONVANTÖR HK. ACİL YARDIM LÜTFEN

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar şu an bir gemide çalışmaktayım. Gemimiz 220 v 60 hz kullanıyor. Çamaşır makinalarımız bozulduğundan almak istedik fakat Türkiye de bildiğiniz üzere 50 hz kullanılıyor. Araştırmalarımda linkteki frekans konvantörleri buldum. Normal makina alıp bunlarla 50 hz e düşüm yapabilirmiyim? Yada bildiğiniz başka bir çözüm varmı? Bir elektrik şirketinden teklif aldık ama 10 kw frekans dönüştürücü güç kaynağı için 2000 dolar istediler. Eğer olursa linkteki alet bayağı ekonomik olacak. Yardımlarınızı bekliyorum.

http://www.aliexpress.com/item/HIGH-QUALITY-3KW-VARIABLE-FREQUENCY-DRIVE-INVERTER-VFD-3HP-13A-NEW-FOR-SPINDLE-MOTOR-SPEED-CONTROL/441192413.html

• Gemideki sisteminiz için 220 volt 60 HZ demişsiniz 110 volt 60 Hz olmasın. böyle ise 110v/220v konverter veya trafo kullanırsınız. Yoksa 220v 60 HZ de istediğiniz ev aletini sorunsuzca kullanabilirsiniz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: kenakord

Gemideki sisteminiz için 220 volt 60 HZ demişsiniz 110 volt 60 Hz olmasın. böyle ise 110v/220v konverter veya trafo kullanırsınız. Yoksa 220v 60 HZ de istediğiniz ev aletini sorunsuzca kullanabilirsiniz...

Aynen dediğim gibi 220 v 60 hz kullanıyoruz. Çoğu alet 50/60 hz çalışıyor ama çamaşır makinası için bir çok firmayla görüşmeme rağmen hepsi 50 hz. Ve sorun çıkabilir diyorlar. Sadece electrolux istenirse özel üretim yapıyor. Onlarda 2 makina için 12000 tl fiyat verdi.
  • Bu linkini verdiğiniz cihaz bildiğimiz 3 faz motor hız kontrol cihazıdır.Asenkron motorlar için kullanılır.Hem çıkış voltajını hen de frekansını kontrol eder.Kısacası bu işinizi görmez.
    Anlam veremediğim bir mevzu var hangi marka makine kullanılıyor acaba,normalde 60 hz lik bir cihaz 50 hz le çalıştırmak daha riskli iken siz 50 hz lik makineleri 60 hz ile çalıştırıyorsunuz normalde arıza yapmaması lazım.Üstelik çoğu makineler 50-60 hz e uygun üretiliyor.Başka marka makine(ikinci elde olur)denemeniz iyi olur kanaatindeyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tecman

Bu linkini verdiğiniz cihaz bildiğimiz 3 faz motor hız kontrol cihazıdır.Asenkron motorlar için kullanılır.Hem çıkış voltajını hen de frekansını kontrol eder.Kısacası bu işinizi görmez.
    Anlam veremediğim bir mevzu var hangi marka makine kullanılıyor acaba,normalde 60 hz lik bir cihaz 50 hz le çalıştırmak daha riskli iken siz 50 hz lik makineleri 60 hz ile çalıştırıyorsunuz normalde arıza yapmaması lazım.Üstelik çoğu makineler 50-60 hz e uygun üretiliyor.Başka marka makine(ikinci elde olur)denemeniz iyi olur kanaatindeyim.

Ben derdimi anlatamadım sanırım:)) Gemimizdeki bozulan makinalar yurtdışından alınma ve 60 hz olan makinalardı. Bozulma nedenleri sadece yaşlılıktandı. Çoğu makina derken hangilerini kastettiniz bilmiyorum ama LG,samsung,arçelik,siemens,whirpool,electrolux, vs. firmaların hepsinin teknik destek kısmını arayıp 50/60 çalışırmı diye sorduğumda hepsindeki cevap sadece 50 hz de çalıştığı yönündeydi. Sizce fazla elektronik olmayan bir makina alınsa 60 hz de sorun çıkartmazmı? Vereceğiniz cevap nemli çünkü bütün umutları bu konvertre bağlamıştık:)

• quote:

Orijinalden alıntı: sea_man1978

quote:

Orijinalden alıntı: tecman

Bu linkini verdiğiniz cihaz bildiğimiz 3 faz motor hız kontrol cihazıdır.Asenkron motorlar için kullanılır.Hem çıkış voltajını hen de frekansını kontrol eder.Kısacası bu işinizi görmez.

Ben derdimi anlatamadım sanırım:)) Gemimizdeki bozulan makinalar yurtdışından alınma ve 60 hz olan makinalardı. Bozulma nedenleri sadece yaşlılıktandı. Çoğu makina derken hangilerini kastettiniz bilmiyorum ama LG,samsung,arçelik,siemens,whirpool,electrolux, vs. firmaların hepsinin teknik destek kısmını arayıp 50/60 çalışırmı diye sorduğumda hepsindeki cevap sadece 50 hz de çalıştığı yönündeydi. Sizce fazla elektronik olmayan bir makina alınsa 60 hz de sorun çıkartmazmı? Vereceğiniz cevap nemli çünkü bütün umutları bu konvertre bağlamıştık:)

Ben bozulma sebebini frekanstan olduğunu zannettim.Neyse şimdi benim ikinci elden de kastım buydu zaten hem daha az elektronik hemde ucuz olmaları.En azından riske atacağınız değer az olur.Ayrıca linkiniz verdiğiniz konverter 1x220v 50-60 Hz giriş ve 3x220v 0-400hz çalışmaktadır.fazlar arası 220v kullanılacağı için fazlardaki ufak bir akım dengesizlikte inverter arızaya geçecektir.Üstelik çıkışına 3 adet eşdeğer cihaz bağlarsanız bile verim alınmayacaktır.

• Üstadım siz kimden ne dinlediyseniz hiç birine kulak asmayın 220 volt 60 Hz bir buzdolabını hiçbir sorun yaşamadan ve gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz... kesinlikle arıza veya başka bir şeye asla sebep olmaz...
  • Makineleriniz yaşlılıktan ölmüş. Alın 50 hz makineyi çatır çatır çalışır.

Hotpoint, Arçelik tavsiye ederim.
  • Yardımlarınız için teşekkürler. Dediğiniz gibi ucuz yollu bir makina alıp kullanmaya başlayıp görücez. Mesela electrolux ün 2 makina için istediği 12000 tl ye 20 tane makina alıp bozabiliriz@umut_baris@kenakord @tecman

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sea_man1978 -- 18 Ekim 2014; 20:07:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sea_man1978

Yardımlarınız için teşekkürler. Dediğiniz gibi ucuz yollu bir makina alıp kullanmaya başlayıp görücez. Mesela electrolux ün 2 makina için istediği 12000 tl ye 20 tane makina alıp bozabiliriz@umut_baris@kenakord @tecman

Rica ederiz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.