Mrh arkadaşlar şahin s 95 model arabamız var 2 günden beri garip birses duyuyorum frene basınca hava sesi geliyor hani belediye otobüslerinin kapısı kapanırken ses çıkarya aynen onun gibi daha önceden yoktu balataları değiştireli 1 sene olmadı.Sizce önemli bir sorun mu ne yapmam gerekiyor frenler gayet sağlam tutuyor.Yardım eden arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim
Westinghouse'a bi baktır. Patlamış olabilir.
Yardımınız için teşekkür ederim acaba bu yazdığınız şey ne işe yarar araba konusunda sıfır bilgiye sahibimdir bunun türkçe olan bir ismi yokmu değiştirilmese sorun yaratırmı.
Fren merkezi de denilir. Tekerleklere giden fren kuvvetini ayarlar. Bunun içinde basınç uygulamaya yarayan kauçuk bir körük vardır. Her parça gibi zamanla bu körük de yıpranır ve yırtılır. Frene basınca tıs tıs diye ses yapar. Benim unoda başıma gelmişti. Yaptırmazsan bir süre sonra frenlerin kazık gibi olur. Şahinlerde westinghouse'u tamamen değiştirmek yerine içindeki körüğü değiştirebiliyorlar diye biliyorum. Ama tamir ettirirken ucuza kaçma, fren işi şakaya gelmez.
Daha demin şöyle bir bilgiye rastladım westinghouse tipi arabalarda motor çalışmazken fren tutmazmış ama bizim araba çalışmadan rampa aşağıya giderken frenleri tutuyor.Yoksa ben mi yanış anlamışım.
Nereden biliyorsun araba çalışmazken rampa aşağı frenlerin tuttuğunu?
Rampa aşağı giderken yakıt tüketmesin diye kontağı kapatıyorum de de şöyle tüm forum sana uçarak bi kafa atalım
Okuduğun şeyi doğru anlamışsın, motor çalışmazken fren tutmaz. Ama şahinin zaten çalışırken de tutmadığı için farkı anlayamamış olabilirsin. En yakın zamanda düzgün çalışan bir fren ustasına ya da servise gitmeni öneririm.
Bir keresinde arabyı çalıştırdım istop etti sonra rampayı o şekil indim frenlerde çok sağlam birşekilde tutuyordu bazen rampaya park ediyorum el frenini indirip arabayı kaydırınca frene basıyorum tutuyor acaba biyerde yanlışlıkmmı yapıyorum ben.
her arabada olacak diye bi şart yok sizin arabada olmayabilir fakat yeni nesila rabalrın çoğunda var.
BU YORUMA KATILIYORUM... ÇALIŞIRKEN YA DA ÇALIŞMAZKEN BİR FARK YOKSA, WESTİNGHAUS TA KAÇAK VARDIR... BU KAYIP MOTORUN ÇALIŞMASINI DA OLUMSUZ ETKİLER...
quote:
Orjinalden alıntı: avdr
Okuduğun şeyi doğru anlamışsın, motor çalışmazken fren tutmaz. Ama şahinin zaten çalışırken de tutmadığı için farkı anlayamamış olabilirsin. En yakın zamanda düzgün çalışan bir fren ustasına ya da servise gitmeni öneririm.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme