Şimdi Ara

Front hoparlörleri iki ayrı amfiye bağlasak sorun olur mu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.563
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    A'yı kapat derken B açık kalsın demek istemiştir belkide. Bir de bu şekilde deneyeceğim. Gerçi Onkyo'da preout bağlıyken A/B kapalıyken de önlerden ses geliyor ama bakalım. İlgine, yardımlara teşekkürler.
  • Memali kullanıcısına yanıt
    Birşey değil, umarım çözersiniz sorunu. Sonucu ve yaptıklarınızı da buraya yazın lütfen, başka arkadaşlara örnek olur, çünkü ne yazık ki forumumuzda çok fazla bilgiye sahip arkadaşlar zahmet edip cevap yazmıyorlar pek gördüğünüz üzere...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • X-GeN X kullanıcısına yanıt
    Tekrar selam, A açıkken deneme yaptım ve 5.1 ses aldım. Sanırım dün sesi fazla açmamışım, biraz da çekindiğimden. Tek neden o olabilir. Ne var ki sesten, fazla deneme yapmamakla beraber pek memnun kalmadım. Merkez biraz önde gibi. Belki de daha ince ayar yapmak gerekli. Daha ayrıntılı dinleyip bir yorum yazarım. Teşekkürler, Mehmet
  • Memali kullanıcısına yanıt
    Son bir hatırlatma daha, bu kullanım modunda stereo amfinizin ses ayarı duruma bağlı olarak %60 ile %90 arasına ayarlamanız lazım. Yoksa frontlardan düzgün ses seviyesi gelmeye başlayana kadar, center ve surroundlardan çok yüksek derecede ses alırsınız.

Iyi dinlemeler...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Haklısın ben de öyle denemeyi düşünüyordum. Umarım stereo amfiyi yormaz
    Konu başlığına alternatif bir çözüm olarak @x-gen ve @zek'in önerileri ile RCA kablo ile AVR preout / stereo amfi AUX bağlantısı yaptım. Ses ayarlamasında biraz problem yaşamakla birlikte en azından kablo tak çıkar derdinden kurtuldum. Ses ayar problemi önleri giden sesin amfiden, diğer kanallara için AVR'den kontrol edilmesinden kaynaklanıyor. Yüksek sesli bir sahnede ya da tam tersi, sesi açmak/kapamak gerekirse işlemi, genel ses ayarını korumak için her iki cihazdan da yapmak gerekiyor.

Switch konusunda bilgili değilim. Düşüncem, araya ne kadar bileşen girerse ses kalite kaybı olacağı yönünde. 5.1'de çok önemsemiyorum ama stereoda beni rahatsız edebilir.

Sanırım en sağlıklı yol, AVR, stereo amfi ve hoparlörler destekliyorsa banana giriş kullanmak. Kullandığım hoparlör (Polk Audio 550T) ve stereo da (Magnat MA600) banana giriş kullanıyorum. Ancak Onkyo TX-DS676 AVR'da bananaları kullanamadım.

Umarım yardımcı olur.

• Bu yöntemde 1 çift frontun iki farklı amfide nasıl çaldığını deneyemiyoruz di mi doğru anladım ? iki amfi ve iki farklı front kolonlar ile aynı kaynak yada radyoyu dinleyebiliyoruz
  • ikara1981 İ kullanıcısına yanıt
    Preout bağlantısını soruyorsanız, hoparlörler stereo amfiye bağlı. Sinemada önler için sesi AVR yolu ile stereo amfiden alıyorsunuz ya da AVR'den radyo dinlerken yine aynı şekilde. Ancak stereo amfiyi ayrı bir kaynakla besliyorsanız, CD oynatıcı gibi, o zaman AVR'yi boşuna açmaya gerek yok.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.