Şimdi Ara

Frontend Gelişim Günlüğüm (Web Tabanlı Sipariş Takip Programı) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
1.098
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Direktiflerin güzelliği ve getirdiği kolaylık. Eskiden olsa string şekilde tablo oluşturmaya çalışıp table içerisine vermekle uğraşırdık. Biz firma içerisinde vue geçiktikten sonrs profesyonrl olarak kullsnmsya başladığımızda geliştirme süresinden kâr ettik, 40% gibi yüksek bir oran hemde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • javacıı kullanıcısına yanıt
    Bir ayrıntıyı unuttum:

Baktığım bu projeler Avrupa'dan. Nitekim standart web uygulaması için brüt asgari x 5 ücret Türkiye'de veren cıkmaz. Burada tabi ki "şurda Turkcell var o verir, Ankara'da savunma sanayine iş yapan xyz firması verir" gibi sanal örnekler değil gerçekten x5 ücret verilmesinden bahsediyorum.

Nitekim Avrupa'da 2-3 günlük "ufak destek" projeleri dahil Remote Job seklinde birçok Angular projesi var ve günlük ücret olarak ise €90 talep ettiğinizde Avrupa'daki geliştiricilerin yarısından bile az istemiş oluyorsunuz. Avrupa'daki geliştirici ile aynı kalitede iş yapabildiğiniz takdirde Avrupa'daki proje sahibi sizi tercih eder. Denklem bu. Fakat bu tür işler en başta bahsettiğim gibi counlukla Front End işlerinden çıkıyor. Sadece son 2 haftada 3 tane Remote Job formatında Angular işi gördüm, örnek ikisi:

Angular Server Side Rendering implementasyonu. Proje süresi: Tahmini 1-3 gün
    Server Side Rendering 'i implemente ederken bize Angular Universal alanında destek verecek bir uzman arıyoruz.

Mevcut bir Angular projesi için birkaç eklenti için destek arıyoruz. Proje süresi: N.A. Geliştirilecek şeyler örneğin: Konfigüre edilebilir arama butonu ile arama seçeneklerini kaydedip ilerde seçenekleri yükleyip hızlı arama yapabilmek, gibi.

Bu ilanları görünce Angular'ı öğrenmeye karar verdim zaten. İlk ilandaki "Server Side Rendering 'in tam ne old bilmiyordum; yukardaki yorumlarda SSR geçince de bilmiyordum. Ve Angular Remote Job işleri sayıca cok yüksek. İşte bu sebeplerden dolayı da Angular'ı öncelikle öğrenmeyi planlıyorum :)

@JSDeveloper Rails kitabını aldığım dönemde (2010) O'Reilly'nin Ruby kitabını da almıştım (yazarlarından birisi Ruby tasarımcısı Yukihiro Matsumoto) onda ECMA 6 / ES6 olayında geçen forEach, map, filter, reduce gibi üst düzeyli fonksiyonları bayağı bir iyi anlatıyor . Ruby'de reduce ile aynı işlevde inject ve map ile aynı işlevde collect adında yedek isimler de var; oldukça ilginç ve dolu bir dil. O yüzden ES6 'daki o konulara kolaylıkla ısınırım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Son mesajımdan sonra "silinen veritabanını geri yükleme" üzerine ufak bir iş aldım, o yüzden konuya geri dönemedim. Ufak iş dediğim hafta sonuyla birlikte 7 günümü aldı. Front end konusunda en son yazdığım mesajdaki düzeydeyim :)

Bugün kaldığım yerden konuları çalışmaya başladım ve Avrupa'da yeni front end remote-job işlerine de baktım, geçen 2 haftada şu 3 proje yayınlanmış:

2 ay - Vue.js işi

3 ay - React JS development (backbone, marionetteJS, CoffeeScript deneyimi artı)

Proje tanımı:
    CoffeeScript ile yazılmış büyük bir MarionetteJS uygulamasını ES6 kullanaak ReactJS uygulamasına dönüştürmek (migrasyon)

10 ay - Angular veya React veya Vue 'den biri ile geliştirme

Projeler Avrupa'da olduğu için saat ücretini €15 olarak belirtseniz dahi ücret açısından bir sorun olmaz. Günde 8 saat üzerinden €120/gün veya haftada 40 saat mesai üzerinden 174 x €15 = €2610 / ay Avrupa'daki bir proje sahibi için oldukça uygun rakamlar.

• Son mesajımdan sonraki 10 günde jQuery ve Ajax konusunda kapsamlı bir çalışma yaptım ve bu esnada Javascript bilgim tamamen yerine oturdu. Ajax'ı PHP üzerinden uyguladım, yani sunucudan tarayıcıya verileri hazırlarken PHP kullandım. Ajax kelimesini 10-12 senedir duyuyordum fakat hiçbir Ajax uygulaması yapmamıştım. Yaparken gördüm ki, tek başına bir Ajax uygulaması yapmak dahi front end alanında ciddi bir deneyim kazandırdı, deneyimi oluşturan ayrıntılar uzun olacağı için onları yazamıyorum fakat Angular.js'e yeniden başlayacağım şu günde iyi ki bir Ajax uygulaması yapmışım dedim. Geçen 10 günün yarıya yakınını jQuery olmadan Browser / DOM / Javascript API denilen HTML elemanlarına erişim ve elemanları yönetme üzerine harcadım ve o esnada fark ettim ki DOM API, Java'daki "Swing Component" lara erişmek ve yönetmek gibi. Son cümlede dikkat ettiyseniz "jQuery olmadan" ifadesi var. Çünkü DOM API'yi öğrenmek için jQuery olmadan çalışmanın cok daha etkili olduğunu fark ettim.

Bu temel çalışma, brüt 10 günümü aldı fakat değdi. Yarından itibaren Angular.js'e kaldığım yerden devam ederken bu temel çalışma cok şeyi fark ettirecek.

Son 10 günde Avrupa'da yayınlanan Freelance Remote-Job işler:

Son 10 günde Remote-Job frontend işi sadece bir tane yayınlandı. temel çalışması yaptığım için 10 tane yayınlansa da zaten başvuramayacaktım o yüzden sorun değil :) fakat şaşırtıcı olan başka bir şey vardı. Bu 10 günde SAP, ABAP, Java-JMS-Camel-Elastic, Kafka-Talend-Splunk ve Tableu gibi normalde kurumsal olan işler ardı ardına Remote-Job olarak yayınlandı ki bu durum bir ara dikkatimi dağıtmadı değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 27 Şubat 2019; 0:27:5 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.