Şimdi Ara

Fsp hyper m85+ 650w cızırtı sorunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
1
Favori
2.032
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Akım korumadan ziyade topraklama priz olmalı. Eski binaysa büyük ihtimalle yoktur.
    Bizim evde yoktu elektiriciye yaptirtmistik.
    Sadece PC için düşünme, topraklama çok önemli. Özellikle Türkiye gibi bir ülkede.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bina 4-5 senelik, topraklama olup olmadığını bilemiyorum. Başka bir evde deneyeceğim. Teşekkür ederim.

• Önce başka bir evde deneyin. Sorun devam ediyorsa ürünü yine gönderin. Kabul etmezlerse tüketici hakem heyetine başvurun.
  • Önce kasayı arkadaşımın evine götürdüm ve bağladık. Ses sorunu aynı şekilde devam ediyordu.
    Sonra ise kendi psumu arkadaşın sisteme taktık. Sistemi de iyi bu arada 1070 ve i7 işlemci var. En zorlu oyunları açıp denedik. Ses sorunu neredeyse yok gibiydi. Çok az bir cızırtı geliyordu psu kasanın dışında olmasına rağmen.
    Benim sistemimde cızırtı yapan psu diğer sistemde yapmıyor kısacası. Ben hiç bir açıklama bulamadım bu duruma

• Benim arkadaşta da şöyle bir sorun yaşanmıştı. Arkadaş R5 2600 sistemine şu ekran kartını almış.

www.sanalmarketim.com
    Gigabyte GV-RX570GAMING-8GD-MI Radeon RX 570 Gaming 8G MI 8GB GDDR5 256Bit 16x
    https://www.sanalmarketim.com/Urun/Gigabyte-GV-RX570GAMING-8GD-MI-Radeon-RX-570-Gaming-8G-MI-8GB-GDDR5-256Bit-16x/106024

Ekran kartı çok yüksek sesle çalışıyor dedi. Coil Whine nedeniyle iade et dedim. Sanalmarketim'i arayıp durumu belirtmiş. Farklı güç kaynağınla deneyin demişler. Ben uğraşma iade et dedim. Senin pc'de deneyilim mi dedi. Getir kasanı dedim. Gerçekten çok seslii çalışıyor. Sonra ekran kartını benim kasaya taktık. Gayet sessiz ve güzel çalışıyor. Oyun açmadım ama Furmark testinde de rahatsız edici bir ses yoktu.

Arkadaşın güç kaynağı:

TeknoBiyotik.com / Teknoloji sevenlerin ilacı...
    High Power 700W Simplicity 80+ Kırmızı Led Fanlı Güç Kaynağı (HPG-700ST-T12S) - Güç Kaynağı - Bilgisayar Bileşenleri
    https://www.teknobiyotik.com/donanim/psu-guc-kaynagi-power-supply/high-power-700w-80-kirmizi-led-fanli-guc-kaynagi-hpg-700st-h12s.html

Benim güç kaynağım:

TeknoBiyotik.com / Teknoloji sevenlerin ilacı...
    High Power 750W 80+ Gold 14cm Fanlı Tam Modüler Güç Kaynağı (HPS-750GD-F14C) - Güç Kaynağı - Bilgisayar Bileşenleri
    https://www.teknobiyotik.com/donanim/psu-guc-kaynagi-power-supply/high-power-750w-80-gold-14cm-fanli-tam-moduler-guc-kaynagi-hps-750gd-f14c.html

Sonrasında FSP HD600 Hydro 600W 80+ BRONZE alınca sorun ortadan kalktı. Sattığı High Power 700W Simplicity 80+ güç kaynağı ise sattığı kişide(ekran kartı Rx 580 8gb) sorunsuz çalışıyor.

• Demek ki parçalar arası bir uyum-uyumsuzluktan söz etmek mümkün. Benim sistemde hangi parçanın sorunlu olduğunu da bilemiyorum. İşlemci, ekran kartı ya da anakart... Bu durumda başka bir PSU alsam da gene aynı cızırtı yapma riski mevcut sanki.

• Çok enteresan gerçekten, sorunun kaynağına az çok yaklaştınız en azından bu da iyi bir şey.
    Yukarıdaki mesaja istinaden, ekran kartını iade etme şansınız varsa deneyin.
    Bir süre daha uğraşacaksınız sanırım, geçmiş olsun diyeyim
  • aschil kullanıcısına yanıt
    Eyvallah dostum.. Ekran kartım gayet sessiz çalışıyor aslında. Bu durumda hangi parçanın PSUda cızırtıya sebep olduğunu kestiremiyorum doğal olarak. Sistemi toptan satmak çözüm olabilir.

• Arkadaşın yanına bir kere daha ugrama şansınız varsa, ekran kartını sizin sisteme takın. Oda olmazsa işlemci kalıyor geriye.
    Şimdi fanları komple çıkarıp deneyin.
    Komple sistemi satmak zor hocam, parça parça gider.
    Kötü bir sistem olsa bir şey demem de. Ortalamanın üstü bir sistem.
    Garantileriniz var ? Kendinizi strese sokmayın, ben olsam gece rüyalarıma girer. Bu tarz şeylere takıntılıyım
    Arkadaşın güç kaynağı ile deneyeceğiz birde. Onunki 1000 watt. Daha güçlü bir PSU alsam çözülür mü acaba..

• Besleyememe gibi bir sorun olacağını sanmıyorum.
  • Topraklama hattı olan evde kaliteli psu ile zerre cw sorunu yaşamazsınız. İş tamamen tesisatta ve komponentlerde bitiyor.
  • Kendi evimde topraklama hattı var kontrol ettik. İlginç olan kasayı alıp başka eve götürdüğümde olan cızırtı, başka bir sisteme takınca psuyu kayboldu. Güç kaynağı aynı güç kaynağı. Sistem parçaları da neredeyse aynı. Neden böyle bir şey var anlamadım..

• Ben de sizin psudan almayı düşünüyorum. High power Super gd. Önerir misiniz ? Coil whine sorunu var mı ?

• Yüzde 25 yüke kadar 0 ses özelliği var. Yani fan yüzde 25 yükten sonra çalışıyor. Ben oyun oynamadığımdan dolayı pc yüke de girmiyor. Dolayısıyla fan hiç dönmüyor. Çok sessiz.

Şurada 630 TL
    Bilisimport.com
    High Power 750W 80+ Gold 14cm Fanlı Tam Modüler Güç Kaynağı HPS-750GD-F14C
    https://www.bilisimport.com/urun/high-power-750w-80-gold-14cm-fanli-tam-moduler-guc-kaynagi-hps-750gd-f14c

Bütçe bu kadar yükselmişken Cybenetics sertifikası da olan SEASONIC Focus 650W Gold alabilirsiniz.

Bilisimport.com
    SEASONIC Gold Güç Kaynağı Focus Plus Serisi 650W 80Plus SEA-SSR-650FX
    https://www.bilisimport.com/urun/seasonic-gold-guc-kaynagi-focus-plus-serisi-650w-80plus-sea-ssr-650fx

https://forum.donanimhaber.com/guc-kaynaklarina-yeni-sertifika-cybenetics--125280890?

teknobiyotikyoutube
    SeaSonic Focus Plus Serisi 80+ Gold Yeni Güç Kaynakları !
    https://www.youtube.com/watch?v=5IoPoL-ZbVI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0FDA1336A -- 8 Temmuz 2019; 13:6:7 >

• O ikisi arasında kalmıştım zaten
    Aslında cooler master mwe 650w daha hesaplı ama onun stoğu hiç bir yerde kalmamış.
    Son olarak arkadaşımın güç kaynağını benim sisteme takıp test edeceğim. Cızırtı sorunu olmazsa bunlardan birini seçip alırım. Teşekkür ederim.

Şimdi ekran kartını devreden çıkartıp işlemcinin kendi sürücüsü ile test yaptım. Cızırtı yoktu. Ancak bu bir ölçüt müdür ? Onboard sürücü ne kadar voltaj çekecek ki cızırtı yapsın ? FPS yok gibi bir şeydi zaten.

• dahili grafik kartı pek bir şey kullanmaz.
    ekran kartınız kaç voltaj çekiyor, after vs. gibi bir yazılımla kontrol edin bakayım.
    garantisi varsa direkt gönderin gitsin.
    Ekran kartını mı ?

• dahili grafik karıyla problem yok yazdınız ? ben mi yanlış anladım
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.