Şimdi Ara

Fsx Boeing 737-800 Genel Kokpit Eğitimi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
4.270
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Fsx e yeni başlayanlara yardımcı olacağını umuyorum.En azından neyin nerde ne olduğunu anlarlar Ses baya bi düşük olmuş ama anlıyacağınızı umuyorum.Hatalarım varsa yorumlarını esirgemeyin. İyi Uçuşlar

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=c_SuubEKgp8

• Peki o zaman yapıcı eleştirilere başlıyorum: Otomatik pilot öğrenilecek ve öğretilecek son yerdir. Forumdaki arkadaşların sabırsız olmalarından ve hemen kaptan triplerine girmelerinden ötürü daha kanatları dengelemeyi öğrenmeden aletli seyrüsefer yaptıklarını biliyorum ama doğrusu otopilotu sona bırakmaktır. Bence en sağlıklısı önce kokpiti bölüm bölüm tanıtmaktır. "Bkz şunlar uçuş kolları, bunlar gaz paneli, burası uçuş göstergelerinin olduğu dashboard tabir ettiğimiz yer, vs.." gibi. Eğer otopilot öğretmeyi amaçlıyorsan bunu uçuş sırasında ve inişte yapman ve mesajda 737-800 Otopilot kullanımı ve Aletli İniş gibi bir başlık vermen daha isabetli olurdu. Sıralama bence şöyle olmalıydı:

1) Uçuş kontrolleri (kollar, pedallar, vs..)
    2) Gaz paneli. Soldan sağa: Trim dümeni, Hava freni, Gaz Kolları, Flaplar, vb.
    3) Uçuş göstergeleri! Kesinlikle uçuş göstergeleri!
    4) Elektrik paneli (ışıklar, ısıtıcılar, jeneratörler, batarya, apu, vs, vs...)
    5) Telsiz paneli (ATC penceresinden tek tuşla frekans girmek yok öyle )
    6) GPS ve EICAS
    7) Ancak şimdi otopilot...

Ayrıca kapsamlı bir rehber hazırlamak istersen PARKING alanında ve motorlar (ve tüm diğer sistemler) kapalıyken başlayıp tüm checklist'i takip ettiğin bir video hazırlamanı tavsiye edebilirim. Checklist'ler internette sürüsüne bereket...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.