Şimdi Ara

Ft (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
1.933
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Öncelikle statü ve itibar için seçiliyor diyorsan buna katılabilirim lakin para için ise seçen olacağını artık düşünmüyorum. Gerçekten iyi bir para kazanabilmek için 6 sene tıp + tus + 4 sene uzmanlık yapmanız gerek. 10 yıllık emeği neye koyarsanız zaten iyi para kazanırsınız bu tıptan alakasız. Para için bölüm seçenlerin tercihi şu an bilgisayar mühendisliği. Para isteyen oraya gidiyor, son 2-3 yıldaki inanılmaz artışından da bunu anlayabiliriz.

Son olarak da mühendislik seçenlerin büyük bir kısmı da sadece 'mühendis' olmak istiyor. Puanına denk en yüksek ne gelirse onu yazıp gidiyorlar. Tercih dönemi sınav forumuna bak örneklerini göreceksin, inşaat ile elektronik arasında kalan mı dersin, odtüde metalürji vs marmarada bilgisayar diyen mi dersin...

17-18 yaşlarında hayat tecrübesi olmamış gençlerden bu kararı almasını beklemeyezsin zaten bunları görmemiz gayet normal, gidersin bölüme ve sana göre olmadığına kanaat getirirsen Ek-madde 1 ile geçiş yaparsın olur biter.

Anlamadığım şey ise neredeyse her bölüm bu durumdayken neden tıp seni bu kadar rahatsız etti? Benim hiçbir arkadaşım tamam ben bu iş için biçilmiş kaftanım, bu meslek tamamen beni anlatıyor diyerek bir tercihte bulunmadı. Herkesin kendine göre bazı fikirleri vardı, kazandığı puana bakıp yazdı bir şeyler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xakler -- 16 Aralık 2020; 23:28:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: arsızdentist

bana attığın videoları herkese atma hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dişhekimi06 D kullanıcısına yanıt

garanti tek iş o

• Severek seçtim, severek okuyorum ancak bu kadar ders yoğunluğu içinde geleceğimi düşününce biraz pişman oluyorum. Yardımcı olmaya çalıştığın kişiler tarafından şiddete uğruyorsun, en az zam alan mesleklerden birinde çalışıyorsun, uzun nöbet saatleri ile yıpranıyorsun, üstüne insanlar senin çok para kazandığını ve bu işi para için yaptığını, onun vergisiyle maaş aldığını söyleyip bir ton laf ediyor. Ülkesini seven ve burada çalışıp bir şeyleri değiştirme umudu olan ben bile yurtdışına gitme planları yapıyorum. Avrupa da en azından doktorlar insan yerine konuyor.

• ne yapalım birader mat fiziğe yatkınlığım yok el becerisi az (olsa diş tercih ederdim) geriye başka bir meslek kalıyor mu sayısalda ? babamızın hayrına tabi ki gelmiyoruz. yok çocukluğumdan beri hayalim yok bu meslek için doğmuşum geçsinler bu ayakları. iş garantisi olmasın bakayım kaç tanesi gelicek bu bölüme. ama çalışma saatine göre az maaş aldıkları da bir gerçek.

• Usta şöyle bir şey aslında;
    Sokaktan geçen herhangi bir kişi 4000, 5000 alanları görünce gözü açıldığı için bu TIPÇI maaşları onlara hayli hayli fazla geliyor.
  • El kadar çocuğun meslek hakkında doğru düzgün bir bilgisi olamaz zaten.
    Ama küçük yaşta hayalleri olabilir bunda kötü bir şey yok hatta olması gereken bir şey.
  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    Hocam anlayın şunu ceng tıpı yener
  • 1-Konu sahibi gibi düşünseydi herkes bu ülkede bir tane bile doktor kalmazdı; çünkü bu ülkedeki doktorların önemli bir kısmı tıp fakültesi denilen ve totodan kan akmadan bitirilemeyen okulda harcadığı emeğe değecek para kazanmıyor.

Demem o ki doktorların zengin olduğu mevzusu tamamiyle bir şehir efsanesidir. O açıdan "maaşı güzel olmazsa kimse tıp okumaz" argümanı deli saçmasıdır.

Eğer konu sahibi haklı olduğunu iddia ediyorsa zengin bir doktorun maaş bordrosunu atsın buraya, biz de inananalım. Eğer atamazsa, bana göre sadece klavye delikanlılığı yapıyor demektir.

2-Açılan bu konunun diğer saçma bir tarafı ise ülkemizdeki okulların çoğunun kaliteli olduğu algısının yaratılmaya çalışılmasıdır.

Yani demek istediğim, madem ki tıp bir toplum dayatmasıdır, ne okusaydı bu insanlar? Hakkari Üniversitesi - İşletme Fakültesi falan mı? Güldürmeyin Allah aşkına!

3-Bu konu, başka bir zaman açılsaydı yine anlardım. Ama bana göre şu pandemi döneminde ailesini günlerce göremeden üç buçuk atarak çalışan hekimleri gördüğü halde bu adamlara "Bu işi parası için yapıyorlar." demek, af edersiniz; ama haysiyetsizliktir.

Çünkü emin olun ki filyasyondaki hiçbir insan parayı ailesinin önüne koymuyordur.

O çalışanların içinde çok küçük çocuğu olan anneler de var emin olun ve bana sorarsanız hiçbir anne, sırf bu maaş için çocuklarından ayrı kalmayı tercih etmez.

Uzun lafın kısası, aptalca düşüncelerinizi kendinize saklayın!

• Bosver olsunlar zaten doktor kitligi var

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.