< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
FTTX - FTTB - FTTH Ping Farkları (2. sayfa)
-
-
Türk telekom açık ara en iyi pingi veren firma. Superonline FTTH bağlantım vardı, Türk Telekom ADSL ile aynı pingi alıyordum neredeyse, yine düşüktü ama türk telekomun bağlantıları çok iyi.
Ama FTTB ile (kutu da eskiydi) çok fazla kopma sorunu yaşadım. Superonline FTTH den düşük ping vardı ama birden fırlayıp geri düşüyordu sinir ediyordu. Superonline FTTH gibi sorunsuz bir alternatifim olduğu için çok düşünmeden geri dönmüştüm.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merakla bekliyorum valla. Dediğiniz ani yükselmeler olursa yalnız çok üzer. Dolaptan yeni kablo çekildi, apartmanın içinde ki kutuda bi yenileme yapıldı galiba, en son artık daireye gelen kabloyu ben cat6 ile değiştirtebilirsem pamuk gibi olucam
-
10 yaşında VDSL dolabından aldığım performans, bir çok FTTB-FTTH sisteme taş çıkarır
1.1.1.1 Cloudflare sunucusuna erişimim sadece 4.5 ms
-
Bizdeki gibi 10-15 senelik çalışmaktan bezmiş kutulardan yoksa sorun olacağını sanmam.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bugün internet bağlandı. Kablonet ile 58-70 ms aldığım servera 38 ms ile bağlanıyorum. Beklediğimden daha da düşük ping oldu, süper. Neler çekmişiz kablonetle senelerdir çok yazık.
-
yurtdışı çıkışları zerre fark etmez, vdsl de gpona göre max 3ms ping ekliyor. hat interleaveda düşerse 7ms ekler ama mesafe zaten kısa düşmez o yüzden.
https://forum.donanimhaber.com/vie-valve-net-ping-sonucumuzu-paylasalim--152311117-30 bu konuda vdsl kullananlar ve ftth kullananlar arasında 2. hoptaki pinge (modem ile santral arasındaki ping gibi bir şey sayılır) bakarak mevzuyu çözebilirsiniz az çok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pcislocked -- 20 Kasım 2023; 23:34:21 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X