Şimdi Ara

Fujifilm X-M1 + 16-50mm OIS lens kit 2349 TL'dan 1249 TL'ya düşmüş! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
1
Favori
1.896
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Bloodin

A5100 daha teknolojik bir oyuncak işin açıkçası, işte panaromalardır, dokunmatik ekrandır, çok yüksek megapikseldir vs... daha küçük ve hafif olması da cabası.

Yalnız gövde kalitesi ve fotoğraf kalitesi konusunda X-M1 bariz öndedir. Yanında gelen lens de tartışılmaz çok daha yüksek kalitededir.

Mesela yanında gelen lensler ile birlikte aynı şartlarda çekilmiş iki foto:

Sony A5100 - 200 ISO:http://img.photographyblog.com/reviews/sony_a5100/photos/sony_a5100_02.jpg

Fujifilm X-M1 - 200 ISO:http://img.photographyblog.com/reviews/fujifilm_x_m1/photos/fujifilm_x_m1_01.jpg

Fotoğrafları yakınlaştırıp bakın, özellikle köşelerdeki bozulmalara bakın çünkü makinenin ve lensin kalitesi orada ortaya çıkar, gerçi bu fotoların ortasından bile belli :)

Eğer Sony'ye yatırım yapıp lens almadıysanız X-M1'e geçin derim, fakat yatırım yaptıysanız, yani lensler, aksesuarlar vs... aldıysanız, biraz para biriktirip Sony A6000'e geçin...

Hocam a6000'le bunu karşılaştırsak ne dersiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• @Nevi şahsına münhasır Dolar 2.3 TL iken 1600'lerdeydi evet :) Amerika'da bu kit en ucuz 650 dolar civarında, bu da 650*3 = 1950, 1950 * %18 (Gümrük Vergisi) = 2301 TL Türkiye garantili fiyatı demektir. Yani şu an yurtdışı fiyatından bile 700 TL aşağıda makine. Elindeki stoğu tüketiyor Fujifilm Türkiye...

@kod adı çökertme Makineler arasında sadece uzaktan bakıldığı zaman fark yok, fotoğraf kalitesi ve yüksek isoda kumlama açısından dağlar kadar fark var, X-A1'de olmayan, X-M1'de olan X-Trans sensörü biraz daha araştırın derim.

@Mr. Loney A6000'in rakibi X-M1 değil, X-E1 veya X-E2'dir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloodin -- 6 Ekim 2015; 10:54:12 >
  • Xt10 2600 küsürken 2300 liraya XM satılmaz. Bu yüzden indirim oranını tartışmak yerine şu anki fiyata bakıp yorum yapmak gerekiyor. 1250TL çok güzel ve alınası. Ayrıca XA1 ile arasında dağlar kadar fark yok, hatta yüksek isoda A1 jpeg görüntüsü daha iyi. Ama şu anda alacak olsam XM1 terch ederdim.

PHI
    Ben olsam kaçırmam Fatih. İkinci el fiyatına sıfır makine.
  • http://www.amazon.com/Fujifilm-Compact-System-Digital-16-50mm/dp/B00DCM0DVE

Ayni makine degil mi acaba? Ayniysa fuji genel bir stok eritme yapiyor olabilir.Bi ara d7000 alacaktım abd den tabi dolar falan firlayinca kursagimda kaldi. Almayi dusunuyorum gidip bi elden görüp kullanip karar verecegim

• quote:

Orijinalden alıntı: Nevi şahsına münhasır

PHI Ben olsam kaçırmam Fatih. İkinci el fiyatına sıfır makine.

Pekiiii XM1 mi XE2 mi?

https://www.fujifilmshop.com/katalog/urun/x-e2_gumus__16-50mm_basic_kit_1

• Gittigidiyor bu çekler konusunda beni hiç sevmiyor. Şöyle güzel bir çek verse bir makinede ben patlatırdım. Bir süredir compact'a döndüm ama sıkıldım artık emeğinin karşılığını alamıyormuşsun gibi geliyor.
  • Bloodin kullanıcısına yanıt
    Hocam oly em5 kullanıyorum apsc denemek istiyorum. 600 tl ye nex f3+18-55 mi yoksa xm1 mi? Ya da sadece govde 1300 sony a6000 var. Ama lens ne olur bilmiyorum. Sizin tercihiniz ne olurdu

• quote:

Orijinalden alıntı: yus49

http://www.amazon.com/Fujifilm-Compact-System-Digital-16-50mm/dp/B00DCM0DVE

Ayni makine degil mi acaba? Ayniysa fuji genel bir stok eritme yapiyor olabilir.Bi ara d7000 alacaktım abd den tabi dolar falan firlayinca kursagimda kaldi. Almayi dusunuyorum gidip bi elden görüp kullanip karar verecegim
    @yus49 Verdiğiniz linkte 2. el 400 dolar, refubrished 499 dolar, sıfır makine 999 dolar görünüyor, ama sıfırı 650 dolara da bulunabiliyor yurtdışında...

@nevi şahsına münhasır O konuda haklısın, zaten X-T10'un fiyatı eskiden yeniye sıralarsak X-Pro1, X-E1, X-M1 ve X-E2'yi öldürdü, bu yüzden FujifilmTR elindeki makineleri bitirmeye oynuyor.

@PHI X-E2'ye çıkacak paran varsa düşünme bile, bence kesin X-E2, X-Trans Sensör II, yüksek kalitede elektronik vizör ve ekstra bi ton özellik var X-E2'de ki zaten onun konusunu da açtım bu konudan önce :)

Edit: He evet, @nevi şahsına münhasır yazmış altta, zaten ona sormuşsun, ben atlamışım X-M1'de hareketli ekran ekstrası var

@eyozgurluk Hocam, boşuna maceraya atılma bence, OMD-EM5 hâlâ çok kaliteli bir cihaz, yağmur korumalı, hızlı vs... söylediklerinden EM5'ten sonra seni tatmin edecek tek makine A6000, onun fiyatında X-E2 de var şu an, yine de para harcayacaksan EM5'e lens al derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloodin -- 6 Ekim 2015; 19:53:46 >

• PHI kullanıcısına yanıt
    Valla onu sen bileceksin İkisi de güzel. XE kullanmadım sen kullandın. XA1ide görmüştün bende. Gövde farklarrını tahmin edersin. Sor bakalım eşine bakaç mı önemlli yoksa hareketli lcd mi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nevi şahsına münhasır -- 6 Ekim 2015; 19:50:53 >
  • Canonon 600d ile arasındaki farklar nelerdir?

• quote:

Orijinalden alıntı: kemalwebnet

Canonon 600d ile arasındaki farklar nelerdir?

Buyrun, sizin cevabınız X-E2 konusu içerisinde:

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=110743524
  • Bloodin kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam, bir arkadaştan sıfır nex f3+ 18-55 bulmuştum 600'e apsc'yi olunca deneyeyim demiştim. Merak ettiğim nex f3 ile em5 dxomark'ta aynı puanda. imaj kaliteleri aynı mıdır, yoksa f3 apsc olduğu için daha mı iyidir, özellikle gece çekimlerinde nex f3 ile omd em5 performansı nasıl olur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nevi şahsına münhasır

Valla onu sen bileceksin İkisi de güzel. XE kullanmadım sen kullandın. XA1ide görmüştün bende. Gövde farklarrını tahmin edersin. Sor bakalım eşine bakaç mı önemlli yoksa hareketli lcd mi.

Bakalım bi görüşeyim kendisiyle. İlle de vizör diye tutturursa çaresiz XE2. Aslında ben ona X100s düşünüyordum ben de faydalanırım kullanırım sürekli diye. Şimdi değişebilir lens aldık mı benim lensleri isteyecek sürekli

@Bloodin
    Fiyat konusu da önemli aslında dediğiniz gibi. 14 mm ve 23 mm lenslerim satılık bi satılsaydı onlar rahat alırdım.

• durduk yere masrafa soktunuz...
  • storm kullanıcısına yanıt
    Cekler hic alisveris yapilmamis hesaplara gelir. Millet 40 50 hesap acip bekliyor...

• Xm-1 modeline bakıyordum ama Samsung Nx3000 modelini 799 tlye gördüm sizce aralarında çok fark var mı?
  • Hocam bu lensler hiç pratik olmuyor iki tane dslr sattım ben. Canon 550d tamam çok harika kaliteli ama her resimde ışık ayarı deli ediyor adamı ve hayvan gibi makina taşınabilirlik 0, sonra Panasonic gf3k aynasız aldım canona göre çekim kalitesi daha düşüktü ama ışık ayarı saniyeler alıyordu ve daha mobildi, onunda lensleri aşırı pahalıydı, zoomlu olayı hayal yani, sonra onuda sattım. Geçenlerde forumda konusu olan 18 zoomlu samsung compact aldım. DSR makinelerde 1000 tl zarar ettim sanırım.

Şimdi bu makineleri bir hevesle alıyoruz ama taşıması çok dert lensleri çok pahalı, ikinci elleri çok az. Bu makineyi aldım zoomlu lazım değil demeyin uzaktan portre fotosu, yüz fotosu, kuş hayvan vs fotosu, manzara fotosu için zoomlu şart oluyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: RobZombie92

Xm-1 modeline bakıyordum ama Samsung Nx3000 modelini 799 tlye gördüm sizce aralarında çok fark var mı?

Samsung NX3000 hızlı bir cihaz ve hareketli ekran gibi güzel özellikler içeriyor fakat yanında gelen lens kalitesi ve sensörün fotoğraf çekim kalitesini göz önüne alırsak Fuji çok daha önde duruyor, Fujifilm'in o lensinin (bence etmez ama) sıfırı tek başına 1100 TL'ya satılıyor... Ama fiyat tek etken değil tabi, o lenste köşelerde bozulmalar vs... olmuyor, keskinliği de oldukça iyi, tüm fotoğraf severler Fujinon 16-50'nin bir makinenin yanında verilen en iyi basic kit lens olduğu konusunda hemfikir. Fakat Fuji'nin lensleri çooook pahalı, ilerde "uzağı da çeksin, makro da çeksin" derken 3-4 bin TL'yı gözden çıkarmanız olası...

• quote:

Orijinalden alıntı: Bloodin

quote:

Orijinalden alıntı: RobZombie92

Xm-1 modeline bakıyordum ama Samsung Nx3000 modelini 799 tlye gördüm sizce aralarında çok fark var mı?

Samsung NX3000 hızlı bir cihaz ve hareketli ekran gibi güzel özellikler içeriyor fakat yanında gelen lens kalitesi ve sensörün fotoğraf çekim kalitesini göz önüne alırsak Fuji çok daha önde duruyor, Fujifilm'in o lensinin (bence etmez ama) sıfırı tek başına 1100 TL'ya satılıyor... Ama fiyat tek etken değil tabi, o lenste köşelerde bozulmalar vs... olmuyor, keskinliği de oldukça iyi, tüm fotoğraf severler Fujinon 16-50'nin bir makinenin yanında verilen en iyi basic kit lens olduğu konusunda hemfikir. Fakat Fuji'nin lensleri çooook pahalı, ilerde "uzağı da çeksin, makro da çeksin" derken 3-4 bin TL'yı gözden çıkarmanız olası...

Cevap için teşekkür ederim.Uzun süre kullanacağım bir cihaz almayacağım fotoğraf konusunda ilk adımı atmak için bir cihaz bakıyordum.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.