Şimdi Ara

Full HD Tv'ye 1920x1080 Çözünürlük Verebilen Laptop modelleri ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
15.698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bende hp nx 9420 var 1920*1080 desteği çözünürlük seçiliyor
  • arkadaşlar,
    birkaç ay önce bu konuda biraz araştırma yapmıştım ben de. ancak notebook dan önce yaz aylarında da değerlendiririm diye önce FULL HD kamerayı aldım. Full HD görüntülerimi nasıl olsa AVCHD formatında PS3 hard diskine direkt olarak atabiliyorum.
    her neyse aslında ben iki model üzerinde durdum. VAIO VGNAR51 ve VGNFZ31Z bu iki model blu-ray oynatıcı ve kaydediciye sahipti. ancak AR51 hem özellikleri hem de fiyatıyla uçuk bir makina. bütçem nedeniyle benim için FZ31Z nin yeterli olacağını düşünmüştüm. şimdi fiyat vermeyeyim çünkü benim aldığım fiyat 2-3 ay öncesine ait şimdi değişmiş olabilir.
    araştırma yaptığım sırada bimeks de toshiba nın hd-dvd li bir modeli de vardı. inanmayacaksınız ama AR51 den 200YTL pahalıydı. FZ31Z ise %40 filan daha ucıuza geliyordu. ben özellikle bluray kayıtlı olmasını istemiştim. çünkü çok değil bir iki sene içinde bluray kayıt da önemli olacak bence. şu an full hd kameraya çektiğim görüntüler avchd formatında dvd üstünde 20dk civarında görüntü alıyor. yani ikide bir de cd değiştirmek gerekiyor.

• genel bir toparliyim:

- tv'ye Full Hd yayin vermek icin tek gereken iyi bir ekran karti ve yuksek cozunurlugu iletecek olan arayuzdur.
    - HD icin tasarlanmis arayuzler DVI, mini-DVI ve HDMI 'dir.
    - bilgisayar ekranlarinin cozunurlugu, tv'ye aktarilacak conuzurlukle alakasizdir. 1024 cozunurluklu bir laptop da full hd aktarabilir. bunun yanindam laptop cozunurluklerinin siniri da sanildigi kadar dusuk degildir. 3 yil once aldigim Dell'in ekrani 1920x1200 idi. su anda Sony, Monster, Alienware, Dell gibi markalarda bu cozunurluk var.

Bluray olayi kisinin tercihine kalmis bir sey ama HD DVD'ye para vermeyin artik o kalmadi.
    Ben Sony Fz31M kullaniyorum, Z serisi (bluray yazici olan) icin ek 400ytl vermek icime sinmemisti.

su anda Fz31M ib'de 1723 ytl. hem Sony, hem bluray okuyuculu hem HDMI cikisli. 1300-1400 ytl verip uyduruk aletler alacaginiza bunu dusunun derim.
  • acer ın 5090 (tam emin degilim modelinden) modeli var gecen vatanda gordum 1200 ytl ..hdmi cıkışlı
  • Son noktayı koyuyorum

Arkadaşlar

EN UCUZ ve
    HDMI Girişli artı
    Ekran kartı 1920*1080 full hd'yi destekleyen laptop bulmaya çalıştım.

1596 YTL

MSI GX630

http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?categoryid=98&productid=bd72788

Daha alt fiyatlara bulan arkadaşlar olursa lütfen burada paylaşsın.
  • Arkadaşlar bu ürün için ne diyorsunuz?
    http://www.teknosa.com/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=119984096&CS_Category=_SBA_63_1662_444_914&CS_Catalog=_BILGISAYAR&T_Category=_NOTEBOOK63#

HDMI desteği var ama ekran kartı nasıl iyi mi? 1920*1080 destekler mi?
  • dostum o zaman en son noktayı ben koyayım
    packard bell mb65-061 kullandığım imzamda olan model hdmı den lcd tv imde ve full hd viewsonic imde sorunsuz hatasız kullanıyorum.
    ve lcd de hd ve blu-ray filmleri gayet güzel izliyorum tek hdmı kablosuyla..

ve bu cihazı aylar önce 1399 kdv dahile almıştım (ytl) şimdi daha ucuz bile olabilir..

quote:

Orjinalden alıntı: ogameci

Son noktayı koyuyorum

Arkadaşlar

EN UCUZ ve
    HDMI Girişli artı
    Ekran kartı 1920*1080 full hd'yi destekleyen laptop bulmaya çalıştım.

1596 YTL

MSI GX630

http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?categoryid=98&productid=bd72788

Daha alt fiyatlara bulan arkadaşlar olursa lütfen burada paylaşsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thai-Fun -- 16 Ağustos 2008; 16:48:02 >

• quote:

Orjinalden alıntı: taner11

gf go 7400 vga lı packard bell marka laptopla dvı çıkışından 1920x1080 çözünürlüğü lcd ye aktarıyorum takılma yok cpu c2d t 7200 . ucuz laptop bakan arkadaşlar metro dan dell marka bi laptop vardı hdmi çıkışlı fiyat ta 999 ytl idi ama bu laptoptan kaldımı bilmiyom. laptopta 2 gb ddr2 667 mhz ram 160 gb hdd x 3100 intel vga var.

Bu x 3100 onboard değil mi?
    On board ekran kartında sorun olmasın sonra? Laptop'ı yakmayalım
  • Arkadaşlar siz mkv formatında riplenmiş hd videoları oynatacaksanız 720p olanlar için yukarıda yazdıgınız modeller sorun çıkarmaz.Fakat 1080p olanlar için işlemci çok öenmli.Enaz t7200-t7300 işlemci olması lazım.Ekran kartının pek bir önemi yok.Niye derseniz mkv formtatındaki videoları açmmak için donanmsal hızlandırma destegi yok şuanda.Buda demek oluyorki video işlemci üzerinde çözülecek.Bu yüzden işlemcileri yüksek seçmeniz lazım.Ramde 2gb olursa iyi olur...
  • Fiyatta son nokta demişken, BENQ Joybook R56 T7300, 1GB, 160MB, 8400GS, HDMI, e-sata ve 899 YTL (Son elektrolux kampanyası). Daha ucuzuna henüz rastlamadım.
  • Arkadaşım tüm laptoplar 1920x1080 çözünürlüğü destekler.Senin bakman gereken sendeki tv (eğer vga'dan bağlıcaksan) VGA'dan 1920x1080p'lik sinyal alabiliyor mu?Eğer alabiliyorsa sorun yok,eğer alamıyorsa HDMI'dan bağlamak zorundasın(tabi bunun içinde tv'nin 1080p'lik sinyal alması gerekli).

Edit : Verdiğin linkteki laptopta HDMI çıkış var.Eğer tv'in 1080p'yi destekliyorsa rahatlıkla kullanabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n1ghtfall -- 21 Eylül 2008; 15:30:54 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: n1ghtfall

Arkadaşım tüm laptoplar 1920x1080 çözünürlüğü destekler.Senin bakman gereken sendeki tv (eğer vga'dan bağlıcaksan) VGA'dan 1920x1080p'lik sinyal alabiliyor mu?Eğer alabiliyorsa sorun yok,eğer alamıyorsa HDMI'dan bağlamak zorundasın(tabi bunun içinde tv'nin 1080p'lik sinyal alması gerekli).

Edit : Verdiğin linkteki laptopta HDMI çıkış var.Eğer tv'in 1080p'yi destekliyorsa rahatlıkla kullanabilirsin.

Yanıtına teşekkürler ama tv de HDMI giriş, laptop da HDMI çıkışı olunca yeterlimi.Mutlaka hiç sorunsuz HD medya seyredilebilir mi?
    O zaman niye herkes 1080p medyaların oynatımı esnasında donmalardan,yavaşlamalardan,ses ve görüntü senkron bozukluğundan şikayet ediyor ki?

Tv de HDMI giriş var.Kullandığım masa üstü üstü pcde de HDMI çıkış var.Onuda rahatlıkla kullanıyorum ama kesintisiz seyredemiyorum.Mesajlarımda dikkat edersen sorunsuz aktarımdan bahsediyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: ogameci

keşke 1300'e kadar bir laptop bulabilsek

2000 gerçekten fazla bir tane daha full hd lcd alınır o paraya

ben buldum ve aldim bak

http://forum.donanimhaber.com/m_24412163/mpage_1/key_//tm.htm#24412163
  • benim bi sorum olcak leptobun monitörüyle ekran kartımı farkediyo nası yani ekran kartı 1080p desteklese leptobun ekranının 1080p olması gerkmiyomu eğer öyleyse ne tür bi ürün almalıyız bluray önemli bi özellikmidir yoksa parçaları değişiyosa öle bi ürün varmıdır diyelim bluray rw takcaz ayrıca belki ben 1080p filmleri leptopta seretmek istiyom upshaling bu işi bozmuş oluyo 1080 p destekleyen lg getircekti ama buraya gelene kadar yıllar geçer trde 1080 p monitör varmı gerçekten özellikleri ne olmalı trde bide 1gb ekran kartlı leptop varmı 1,500 gb yapıyo nvidia x serisinden görüşlerinizi bekliyom bide t9300 işlemciler çıkmış 7300 mü 9300 mü tavsiye edersiniz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: emre675

benim bi sorum olcak leptobun monitörüyle ekran kartımı farkediyo nası yani ekran kartı 1080p desteklese leptobun ekranının 1080p olması gerkmiyomu eğer öyleyse ne tür bi ürün almalıyız bluray önemli bi özellikmidir yoksa parçaları değişiyosa öle bi ürün varmıdır diyelim bluray rw takcaz ayrıca belki ben 1080p filmleri leptopta seretmek istiyom upshaling bu işi bozmuş oluyo 1080 p destekleyen lg getircekti ama buraya gelene kadar yıllar geçer trde 1080 p monitör varmı gerçekten özellikleri ne olmalı trde bide 1gb ekran kartlı leptop varmı 1,500 gb yapıyo nvidia x serisinden görüşlerinizi bekliyom bide t9300 işlemciler çıkmış 7300 mü 9300 mü tavsiye edersiniz.

Bir paragrafa o kadar çok soru sığdırmışsın ki...

Laptop'un ekran kartının çıkabileceği maksimum çözünürlük ile ekranının çıkabileceği farklı olabilir ve çoğu zaman farklıdırda. Çok pahalı modeller hariç genelde laptop ekranlarının çözünürlüğü 1024*768 veya 1280*800 olur.

Bir örnek ile açıklayayım. Ben de bir tane HP notebook var. Ekranı 1280*800 çözünürlüğünde. Fakat ekran kartı 1920*1080 çözünürlüğüne çıkabiliyor ve ben ekran kartı üzerindeki hdmi çıkışına LCD TV bağlayıp 1920*1080 görüntü alabiliyorum.

Blu-ray sürücüsünün olması eğer amacın blu-ray film seyretmekse elbet önemli. Nasılki DVD-ROM'u olmayan bir PC'De DVD seyredemezsen blu-ray driverı olmayan bir PC'de de blu-ray film seyredemezsin.

Fakat internette bulunabilen blu-ray rip ve HD-DVD rip filmler için blu-ray sürücüsü şart değildir.

Notebook'a sonradan blu-ray taktırmak olabilir belki ama maaliyeti çok fazla olur. Bu yüzden amaç blu-ray filmleri seyretmekse alım sırasında blu-ray sürücüsünün olmasına dikkat etmekte fayda var.

Ayrıca karıştırılmasın; Blu-ray sürücüsünün olması bir notebook'ta onun 1920*1080 çözünürlük verebileceğini gösterse de tek ve kesin şart değildir. Bu sürücü olmasa bile genelde HDMI vey DVI çıkışa sahip notebooklar 1920*1080 çözünürlüğüne ulaşabilir.

• 256 mb geforce 5500 ekran kartı 1.7 tek çekirdek işlemci 512 mb ramden full hd çözünürüldüğünde görüntü alıyorum adamlar ne diyor yaw
  • quote:

Orijinalden alıntı: Being McCandless

256 mb geforce 5500 ekran kartı 1.7 tek çekirdek işlemci 512 mb ramden full hd çözünürüldüğünde görüntü alıyorum adamlar ne diyor yaw

buda iyiymiş Çöpte bulsam almam ben bunları
  • haydi hortlatalim yazik onca yil kalmis toprak altinda
  • Hortlatıyorsun da bu konuda baştan fail olmuş, çok çok eski bir ekran kartı olmadığı sürece görüntüyü sadece TV ye verdiğin zaman 1920x1080 ya da daha üst çözünürlüklere ayarlayabilirsin zaten TV yi.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.