Şimdi Ara

Full Stack Developer Olmak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
858
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Uzundur Full Stack Developer olmak için HTML, CSS, Bootstrap, SASS, JS, JQuery, Typescript, React, NodeJS, Express, MySQL, MongoDB, RESTful ve Docker çalışıyorum. Çünkü ilanlarında bunlar isteniyordu. Şu an hepsinde 2/5 seviyesinde ilerledim. Bir sene boyunca çalışmayı düşünüyordum ancak yukarıdaki tweette gördüğünüz üzere tiye alınmış. Bir geliştiricinin bu kadar şey bilmesi gerçek dışı mı? Kafam karıştı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Daten -- 20 Ağustos 2019; 22:13:6 >

• Tweet aslında abartılı yazılan iş ilanlarına atıf frontend, backend ve devops işlerini yapacak 1 eleman aranmış bu arkadaşta dalgasını geçmiş.

Asıl konu olan full stack developera gelirsek, senin düşündüğün gibi full stack developer her işi yapan adam değildir. Projenin ihtiyaçlarına göre konumlandırabileceğin personel anlamına gelir.

Şöyle düşün, günümüzde web uygulamalarının servis kısmı genelde basit oluyor. Eğer iş veren olarak backend developer istihdam etsen, backend işleri azaldığında bu adam boşa çıkmış olacak. Esnek bir ekip istiyorsan full stack developer firmaya baya katkı sağlar.
  • GrAy kullanıcısına yanıt
    Öncelikle cevap için teşekkürler. Netleştirmek adına çalıştığım konuları öğrenmek abartı değil o zaman?
  • Oradaki konuların bir kısmı gereksiz bir kısmı da digerlerinin uzantısı. Örneğin jQuery gereksiz cunku onun yaptığı şeyi plain old JS zaten yapabiliyor. JS 'yi iyi biliyorsan TS'nin %90'ını biliyorsun demektir.React, Ajax'ın modern hali. MySQL'i zaten her geliştirici biliyor. NodeJS temelinde bir JS VM, Express ise web router. SASS biraz overkill ve bence sakınılması gereken birşey. MongoDB DB'den cok pratik bir ORM, o yüzden heryerde kullanılabiliyor.REST, API ve Ajax için gerekli. Docker cok bel bağlanacak birşey değil.
  • Daten kullanıcısına yanıt
    Çalıştığınız konularda abartı birşey yok. Zaten çoğu birbiri ile ilişkili javascript / jquery / nodejs / typescript gibi.

Biraz daha fikir vermesi açısından. Full stack developer backend ve front end devloperlar arasındaki boşluğu doldurmak için alınır.
    Ben hep full stack developer çalıştırayım her işi yapsın mantığı ile ekip kurulmaz. Bu mantıkla kurulan ekiplerden çıkan ürünler genelde vasat olur.

Atıyorum 5 kişilik bir ekibe 2 full stack 1 backend 1 frontend 1 tester gibi.
  • Aslında 4 iş. End2End testing de developerin görevi değil. Unit test, integration test ok. End2end test uzmanın görevi.

Aslında bunların hepsini bilen developer bulmak mümkün ama dediği gibi bu özverili arkadaşa da 3 maaş veremecekler 1.1x bile vermeyecekler. Merak ederseniz öğrenin listedeki tüm teknolojiler ile boş zamanımda uğraştım. öğrendim. Lakin böyle bir işe girmek ister miyim bilmem.

Son olarak iş ilanı hepsini ister ama tüm istekler kırmızı çizgi değildir. benim girdiğim son 3 işlanımda da ilanın tüm gereksinimlerini sağlamıyordum. (Hatta birinde ben başvurmadım almzlar diye onlar aradı (sans) ) Kısaca ilanlara takılma derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahoni_38 -- 25 Ağustos 2019; 11:6:49 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.