Şimdi Ara

Futbol Gözlüğü Bulabilir Miyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
1
Favori
27.204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar, biliyorsunuz halısahada futbol oynamak gözlüklü insanlar için tam bir eziyet. Gözlüklü oynayıp kafa topuna çıkamamak kaleye geçememek, gözlük camına ter damlası düşüp berbat bir görüntü ile oynamak, bu sebeple gözlüğü çıkartıp daha berbat bir görüş ile oynamak, başlıca sorunlarımız hehe

Hollanda'lı futbolcu Edgar Davids'i bilmeyenimiz pek yoktur

Bu futbolcunun kullandığı gözlük gibi, futbol oynarken takabileceğim gözlük alacağım. Nerde bulunur ne kadara satılır bilmiyorum. 70lira-100lira arasıdır umarım...

Evet arkadaşlar bu konuda yardımlarınızı bekliyorum

• Bu Eczanelere ya da sağlık ocağına git sor
  • Sağlık Ocaklarındakiler dalga geçer En iyisi bütün gözlükçüleri dolaşmak
  • lens kullan.
  • Lens kullanmaktan korkuyorum :S Davids'in hastalığını bilmiyorum ama aklıma böyle bir çare geldi

gittigidiyor.com/main/urun.php?id=10257292

şu tip gözlüklerden buldum, bunlara numaralı cam yaptırmak var bi de
  • Niye korkuyorsun ki kardeş Haftalık lenslerden al.1 hafta boyunca çıkarmıyorsun zaten.Birde ilk başladığında deneme lensi kullanıcaksın bedava onlar.2-3 gün zorlanabilirsin.Ama gayret edip kullanırsan rahat edersin ki zorluğu yok bu işin.Ama olmazsa da bişe kaybetmezsin
  • Bende gözlüklüyüm bende aynı dertten muzdaribim google da arıyım dedım bızım forum cıktı : )) davids'in kine baktım sanırım oakley kullanıyo da o markada pahalı..

lens tak diyen arkadaşlar sanırım bazı şeyleri unutuyorlar kafa topuna çıkarken top suratına geldiği takdirde lensin düşme ihtimali yüksek ( ki bana oldu ) uğraşmak zor oluyo gozun yanıyo yarım saat maçı bırakıpta gidemıyorsun eziyet en iyisi bu tip gözlük.

Ayrıca gözlüklü futbolcular arasında alex te var o sanrıım lens kullanıyo kafalığa çıkmadığı için bi sorun yok : )

gelişme olursa buradan devam edelım iyi olur ..
  • aynı durumdan bende şikayetçiyim lütfen bi çözüm bulun
  • lensin neresinden korkuosun ya en iisi lens
  • Aynen bende aynı durumdayım amatör kulübe başliycam yakında ama lens kullanmayı düşünüyorum gözlüksüzde oynayabiliyorum ama netlik açısından iyi olmuyo lenslerin fiyatı nedir bilgi verebilirmisiniz?
  • Selamlar. Aynı sıkıntıyı bende yaşıyorum, nette dolaşırken aşağıdaki linki buldum. Sanırım numaralı spor gözlüğü arayanların işine yarayacaktır...

http://www.gosportsspex.co.uk/AdidasSportsSpectaclesEvilEyeProExploerer.asp
  • bende gözlük kullanıyorum bu tip durumlarda gözlüğü çıkartıyorum benim gözlerim daha 1 numara birde astigmat olduğum için hafif bulanıklık dışında bir sıkıntı yaratmıyor.
  • aynı sorunu bende yaşıyorum gölükle oynuorum bir sorun olmuyor fazla

4miyop 1 astigmat
  •  Futbol Gözlüğü Bulabilir Miyim?

•  Futbol Gözlüğü Bulabilir Miyim?
  • bendede var bu sıkıntı astigmat 3

koşarken terden kayıyor
    buharlanıyor
    kafa topuna çıkmak yok
    adama sağlam giremiyorsun
    topun önünde korkak duruyorsun

vsvssv

numaralı lenseler ne kadar acaba?
  • Konuyu hortlatıyorum ama gözlüklü spor tutkunları için önemli bir konu.

Ben de futbol oynuyorum ve 5 numara miyopum, yani gözlüğü çıkardığımda ayağımın dibindeki topu bile göremiyorum.

Bu gözlüklerden çok aradım ama pahalı olduğunu duydum, profesyonel futbol oynayanların düşünebileceği türden şeyler.

Ama halısaha maçları için çözümüm şu: Basketbolcuların kullandığı bandanalar (başka bir ismi var mı bilmiyorum).

Bandanayı kulağımın üst kısmını tamamen kapatacak şekilde takıyorum, böylece koşarken, deparda falan gözlük yerinden kımıldamıyor.

Ve bandana alın bölgenizden de geçtiği için, alnınızdaki terin gözlüğe akmasını engelliyor. Diğer bir yararı da kafa topuna çıktığınızda topa ilk alnınızdaki bandana değiyor, hem kafanız acımıyor, hem gözlüğünüz korunuyor. Ayrıca alıştığınızda çıplak kafayla vurmanın daha zor olduğunu farkedeceksiniz, öyle çünkü çıplak kafayla alın bölgeniz terlediğinden top kayıyor ve istediğiniz gibi vuramıyorsunuz.

Ve bu bandanaların en kalitelisi maks. 20 TL. Benimkinin markası Wilson (genelde tenisçiler kullanır) ama markanın önemi yok, siz et kalınlığı en yüksek olan bandanayı tercih edin.

Ama suratınıza top çarpmasına veya dirsek darbelerine karşı kendinizi savunmayı öğrenmelisiniz, bu da tecrübeyle halledilecek bir durum. Hiç dirsek yemedim, gelen toplar içinse elimi yüzüme kaldırıyorum :D

Gözlük araştırmalarım da devam ediyor, futbola profesyonel bir takımda devam etmeyi düşündüğümden normal gözlük tehlike yaratabilir.

Umarım yararlı olur.

• Tekrar konuyu hortlatiyorum googleda ust siralarda cikmasi nedeniyle. Lens gercekten en uygumu ama riskli bir yontem. Sekiz aydir lens kullaniyordum ve sorun olmuyodu gelgelelim iki gun once acima ve sisme sikayetiyle goz doktoruna gittim. Yanlis lens kullanimindan mahfetmissin gozunu dedi. Kullanimada dikkat ederdim. Sag gozumu kaybetmekten son anda kurtulmusum. İki gundur tedavi yuzunden acidan kivraniyorum ama asil derdim sporlara nasil devam edicegimdi. Traceur oldugumdan mesafeyi ayarlamak benim icin cok onemli. 15dklik arastirmam sonucunda spor icin uretilmis gozlukler oldugunu ogrendim. Gercekten bu beni rahatlatti. Gozlugun yuzunuze gelen kismi yumusak oldugundan darbeler sorun olmuyor ve yuzunu kaplamasi ve bandi sayesinde yuzunuzden dusmesi gibi bir sorun olmuyor. Tedavim biter bitmez optikleri gezip fiyat ogrenicem. Mesajimi guncellerim hepinize iyi aksamlar.
    Edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EyesOnYou-TR -- 15 Haziran 2012; 0:39:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://www.efeoptik.com.tr/sporcu-gozlugu/sporcu-gözlükleri-futbol.html

bende bugün bu linki buldum. fiyat yazmıyor. bende kalecilik yapıyorum. uzaktan gelen topların hızını farkedemiyorum bozukluk yüzünden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pilottus

Selamlar. Aynı sıkıntıyı bende yaşıyorum, nette dolaşırken aşağıdaki linki buldum. Sanırım numaralı spor gözlüğü arayanların işine yarayacaktır...

http://www.gosportsspex.co.uk/AdidasSportsSpectaclesEvilEyeProExploerer.asp

aynı sorun bendede var
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.