Şimdi Ara

Futbolda daha hızlı koşmak için ne yapmalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
8.066
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Futbolda daha hızlı koşmak için ne yapmalıyım şu videoyu buldum adamın dedikleri doğrumudur.
    http://www.uzmantv.com/daha-hizli-kosmak-icin-nasil-calismaliyiz

• Yapay Zekanın Yanıtı

Futbolda Daha Hızlı Koşmak İçin Ne Yapmalısınız?

Futbolda hızlı koşmak, hem hücum hem de savunma oyunlarında başarı için hayati önem taşır. İşte futbolda daha hızlı koşmanıza yardımcı olacak bazı kanıtlanmış yöntemler:

1. SPRINT EGZERSİZLİĞİ

Sprint egzersizleri, vücudunuzun hızlı koşmak için gerekli kasları geliştirmesine yardımcı olan en etkili yöntemlerden biridir. Kısa mesafeleri mümkün olduğunca hızlı koşmayı içeren aralıklı egzersizler yapmayı deneyin.

2. PLYOMETRİK EGZERSİZLİĞİ

Plyometrik egzersizler, patlayıcı güç ve hız geliştirmek için tasarlanmıştır. Zıplama, kutlamalar ve sıçrama gibi egzersizler bu kategoriye girer.

3. KARŞILIKLI HIZ EGZERSİZLERİ

Karşılıklı hız egzersizleri, bir partnerle yapılan ve bir kişinin diğerine direnç gösterdiği egzersizlerdir. Bu egzersizler, hızlanma ve ivme geliştirmenize yardımcı olabilir.

4. AĞIRLIK ÇALIŞMASI

Ağırlık çalışması, genel güç ve kas kütlesini artırabilir, bu da daha hızlı koşmanıza yardımcı olabilir. Ağırlık kaldırma egzersizlerine örnek olarak squat, deadlift ve bench press gösterilebilir.

5. YETERLİ BESLENME

Futbolda hızlı koşmak için yeterli beslenmek esastır. Vücudunuza doğru besinleri vermezseniz, gerekli güce ve enerjiye sahip olamayabilirsiniz. Sağlıklı bir beslenme planı, meyve, sebze, tam tahıllar ve yağsız proteinleri içermelidir.

6. HİDRASYON

Hidrasyon, genel sağlık ve performans için hayati önem taşır. Özellikle egzersiz yaparken bol miktarda su içtiğinizden emin olun. Dehidrasyon, yorgunluğa ve performans düşüklüğüne neden olabilir.

7. UYKU

Uyku, kasların iyileşmesi ve vücudun kendini onarması için gereklidir. Her gece 7-9 saat kaliteli uyku almaya çalışın.

8. ESNEME

Esneme, kaslarınızı esnek tutar ve yaralanma riskini azaltır. Egzersizlerden önce ve sonra esnemenizi unutmayın.

Bu ipuçlarını uygulayarak, futbolda daha hızlı koşabilir ve performansınızı artırabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • It says on internet so it must be true

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Koşmak genetikle alakalı birşeydir. Ama geliştirebilirsin.

• Altınordu u-20 takımında oynayan biri olarak söylüyorum..
    Öncelikle Kondisyon çok önemlidir. Kondisyonun varsa hızlıda olursun yorulmazsında..
    maçlara yada antremanlara ısınmadan çıkma mutlaka 15-20 dakika ısınma hareketleri yap..
    Hızlı koşabilmek için hergün kendini dene mesela %100 koşu ile 50 metrelik koşu yap ve bunu ölç kaç saniyede koştugunu sürekli bu dereceyi geçmeye çaliş.
    Daha sonra bunu 100 metreye çıkar ilk başta gene ölç sonra o dereceyi geçmeye çaliş böyle böyle hız sorununa çare bulabilirsin..
    Ve Hafif ayakkabılar kullan. Örneğin ; Nike Vapor 9 Öneriyorum ben kendim kullanıyorum kuş gibi ayakkabı..
    Beslenmene dikkat et ; Kilon ile boyun orantılı uyumlu olsun. Yani 1,80 boyunda olupta 80 kilo olma max 75 Minimum 65-70 ol.

Ve internetten bulabileceğin birsürü yazı vardır hızlı olmak için araştır ve uygula

Başarılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BingolluKenan -- 16 Nisan 2015; 22:20:38 >

• Koşarken R1e basılı tut.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fenerliso -- 16 Nisan 2015; 22:22:42 >
  • Patlayıcı güç var ben de 2–3 depar atıyom baya hızlı sonra nefessiz kalıyom bi 5 dk

• Bilek ağırlığı kullanarak kondisyon yapıyorum. Hem daha hızlıyım hem de daha fazla zıplıyorum.

• Bacak kaslarını geliştir.Kilonu azalt.Patlayıcı güç antrenmanları yap.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wizard Gezici

It says on internet so it must be true

It's said

• Atletik vücuda sahip olursan çok iyi koşarsın ama Usain Bolt olamazsın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Depar atarken topukların yere değmesin ayak uçlarında koş mümkün olduğu kadar

• quote:

Orijinalden alıntı: fenerliso

Koşarken R1e basılı tut.

Bas-çek yapınca daha hızlı koşar, hatta aynı zamanda R2'ye basıp hafif yön değiştirirse son hıza ulaşır.

• quote:

Orijinalden alıntı: fatihhilal

quote:

Orijinalden alıntı: fenerliso

Koşarken R1e basılı tut.

Bas-çek yapınca daha hızlı koşar, hatta aynı zamanda R2'ye basıp hafif yön değiştirirse son hıza ulaşır.

sen bokunu çıkarmışsın esprinin
  • quote:

Orijinalden alıntı: porsche911gt2

Depar atarken topukların yere değmesin ayak uçlarında koş mümkün olduğu kadar

ronaldo böyle koşuyor sanırım :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wizard Gezici

It says on internet so it must be true

once some dude's tellin me if i put my pants in my head. it will make me faster and stronger
    and also i can run for 4 hours. yeah he was right, the people and cops chase me for hours and i don't know why.
    good old times.
  • Daha hızlı koşmalısın

• quote:

Orijinalden alıntı: william thomsen

quote:

Orijinalden alıntı: porsche911gt2

Depar atarken topukların yere değmesin ayak uçlarında koş mümkün olduğu kadar

ronaldo böyle koşuyor sanırım :)

ben öyle koşuyorum ve fena olmuyor gerçekten ama bunun dezavantajı yanında rakip oyuncu varsa ve aynı topa koşuyorsanız oyuncu ile temas halinde dengen çabuk kaybolur. bu teknikle bir an önce rakibi geçip topa yakın olman lazım.

• sigarayı bırak
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.