Şimdi Ara

Fx 4100 ile 200 derece sıcaklık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
1
Favori
1.663
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayarda oyun oynarken mesela Gta V işlemci sıcaklığı MSI Afterburnerda 206 derece gözüküyor.Ve ekran kartı kullanımı çok azalıyor.İşlemci soğutucusuna el ile dokunduğumda çokta sıcak değil.Zaten gerçekten bu sıcaklığa çıkmadan bilgisayarın kendini resetlemesi lazım.Bilgisayarı kapatıp açtığımda ise sıcaklık normale dönüyor.En son yazılımsal sıkıntı olabileceğini düşünürek temiz kurulum yaptım fakat değişen birşey olmadı.Başka neden kaynaklanabilir bu durum ? Fikri olanlar yazabilirse sevinirim.

Sistemim:
    Amd FX-4100 3.6Ghz
    8 Gb 1333Mhz DDR3 Ram
    Asus R7 250 2GB 128Bit
    Msi 760GM-P23 (FX)
    Asus Vento 400Watt Psu

• fahrenheittır o celcius değildir
  • O kadar da değil :D Tabiki kontrol ettim.Celcius olarak gösteriyor.Normal oynarken 55 60 derece filan zaten.Sonradan 206 dereceye çıkıyor ve fps düşüyor.Bazen 1 saat oynadıktan sonra bazen yarım saat sonra yükselme gerçekleşiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mbombo00 -- 7 Mart 2017; 15:48:6 >
  • başka programlarla denesen, realtemp gibi
  • Bazen sensörler hatalı okuyabiliyor.Çok kafaya takmamak lazım.Benimde başıma gelmişti 55'e kadar normal 55'ten sonra 170 küsürlere fırlıyordu sıcaklık.Kendi kendine geçti ama geçmeyedebilirdi de Desiğin gibi çok yükseldiğinde pc reset atar zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yanlış gösteriyor zaten sıcaklığı.Zaten sadece sıcaklık yanlış olsa kafama takmam.Ama fps de 45 50 den 15 20 ye düşüyor bu sırada.Benim asıl sıkıntım fps düşmesi yani.
    Edit : Testi yaptım tekrar.Real Temp çalışmadı.Benim işlemci desteklenmiyor uyarısı aldım.Bence Coretemp programıyla yaptım testi.Sonuç 255 derece oldu.Ekran görüntüsünde fps çıkmamış.23 Fps alıyordum o anda.Sağ alttan renkli olarakda işlemci sıcaklığı yazmakta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mbombo00 -- 7 Mart 2017; 17:7:49 >

• Farketmemişim işlemci hızıda 1.3Ghz olarak çıkmış.İşlemci hızını nereden sabitleyebiliyoduk acaba ? Biosdan baya uğraştım bulamadım.Daha önceden yapmıştım fakat biosu sıfırlamam gerkmişti.Tekrar yapamadım bir türlü.

edit:Benchmark testini tekrar yaptım.Başta işlemci hızı 3.6Ghz.Fakat işlemci sıcaklığı benchmark sırasında 255'e çıktığı anda işlemci hızıda fotoğrafta olduğu gibi düşmekte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mbombo00 -- 7 Mart 2017; 17:31:3 >
  • 1.3Ghz değil, aksine Turbo ile 3.8Ghz,e çıkması gerekiyordu.

Bildiğim kadarı ile BIOS içinden Adjust CPU Ratio ayarını Auto,dan Manuel olarak ayarlaman gerekiyor.

Forumun O.C. bölümünde Amd Overclock ustaları bu konuda daha iyi yardımcı olabilirler.
  • stok soğutucu mu kullanıyorsun eğer öyleyse ondan hiç medet ummayıp güzel bi soğutucu al egzos fanına dikkat et hava sirkülasyonunu iyi ayarla ayrıca macunuda değiştir
  • bblokee B kullanıcısına yanıt
    Stok soğutucu kullanıyorum.Fakat fiziksel olarak herhangi bir ısınmada yok zaten.200 üzerine çıktığında sıcaklık elimle kontrol ediyorum soğutucuya dokunarak 50 60 derece belki vardır sıcaklık.Gerçekten yüksek bir değere çıksa zaten bilgisayar kendini resetler.Sıkıntım işlemcinin kendi kendine hızını 1.3Ghz'e çekmesi.Zaten sıcaklık değerleride burda yükseliyor.
  • Tamam hocam sıcaklık fazla olduğu için işlemci hız düşürüyor dolayısı ile voltajda düşüyor bu şekilde sıcaklığı dengelemeye çalışıyor yani hızı voltaj düşürmek için düşürüyor ki sıcaklık düşsün soğutma bu görevi yerine getiremiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bblokee B kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz doğru olabilir.Ama değerleri sürekli olarak takip ettim.50-55 derece iken bi anda 200'e çıkması normal değil bence.Dediğiniz gibi bir soğutma sıkıntısı olsa test sırasında 70 80 dereceleri görmem lazımdı.Veya fiziksel olarak kontrol ettiğimde işlemcinin hız düşürmesine sebep olabilecek yükseklikteki sıcaklığıda farkedebilirdim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.