Şimdi Ara

FX 6100 @ 3.6ghz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

hardwareinfo ile sistemimi kontrol ederken birşey gözüme çarptı.. cpu'm 3.6mhz'de çalışıyor. Normali 3.3 diye biliyorum fx6100 lerin. Herhangi bir uygulamada açık değil yalnızca masaüstündeyim, neden 3.6 oluyor? çarpanlarına baktım 18x201.. normali 16,5x200 olması gerek bildiğim kadarıyla. biostanmı yanlış ayarlanmış, yoksa turboya felanmı geçiyo kendi kendine gereksiz yere?

• hiç kullanan yok heralde?
  • anakartın asusmu?
  • asus m5a99x evo var bende tpu tusunu acınca sistem kendi kendini otomatik oc yapıyor o tus kapalıken sistem 3.3 hızında çalışıyor turbo core ile 4.1 kadar cıkardım ama hata 4.5 bile gördü bende anakartaki tpu tusunuaçtım duruma göre hızı 3.6-3.9 otomatik çıkarıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gacvokem -- 13 Mart 2012; 16:34:10 >
  • Benim fx6100 de boşta 1400 az yükte 3300 oluyor biraz zorlandımı 3600 mhz çalışıyor.
    Fakat turbo core ile 3900 olması gerekmiyor mu?ben hiç bu hızı göremedim.
    Cpu ıd ile taip ettim oyunlarda ve uygulamalarda.
  • manuel ayarla bios ayarlarini. ilk geldiginde bios ayarlari ve otomatik ayarlar cok salakca oluyor.
  • Manuel ayarlayinca oluyor tabi.Fakat tum cekirdekler 3900 calisiyor turbonun ozelligi 3 cekirdegi kapatip digerlerini 3.9 a cikarmak.Cok ilginc acaba tam olarak yuklenemedim mi? bf3,bc2,prime 95 ile denedim.Anakartim m5a78lm lx.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oTToMaNeK -- 14 Mart 2012; 7:31:05 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • biosu beta olmayan bi surume cek ya da yukselt sonra manuel olarka ayarla. manuel ayarla derken cekirdegin hizini arttirdemiyorum ramlerin herzlerini falan cart curt manuel ayarla herseyi.
  • Bios en son versiyonu 0901 en son 28.02 tarihli beta degil.Bellek hizini manuel yapiyorum zaten xms3 1600 mhz ama digerlerini hep auto yapiyordum birde senin dedigini deneyecegim..bellekleri 1866 yapsam nasil olur xsm3 stabil calisirmi acaba?gecikme zamanlari da artiyor performans getirisi ne olur?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Madsky

Merhabalar,

hardwareinfo ile sistemimi kontrol ederken birşey gözüme çarptı.. cpu'm 3.6mhz'de çalışıyor. Normali 3.3 diye biliyorum fx6100 lerin. Herhangi bir uygulamada açık değil yalnızca masaüstündeyim, neden 3.6 oluyor? çarpanlarına baktım 18x201.. normali 16,5x200 olması gerek bildiğim kadarıyla. biostanmı yanlış ayarlanmış, yoksa turboya felanmı geçiyo kendi kendine gereksiz yere?

Masaustunde ve yukte kac derece isisi baktin mi? Sen turbo core 3.9 mgh gorebildinmi hic?
  • quote:

Orijinalden alıntı: osmankamara

Bios en son versiyonu 0901 en son 28.02 tarihli beta degil.Bellek hizini manuel yapiyorum zaten xms3 1600 mhz ama digerlerini hep auto yapiyordum birde senin dedigini deneyecegim..bellekleri 1866 yapsam nasil olur xsm3 stabil calisirmi acaba?gecikme zamanlari da artiyor performans getirisi ne olur?

bellekler neyse oyle kalsin. sen en iyisi anakartin neyse ona gore yaz bir bilindik siteye oradan yardim al biosu manuel olarak en iyi sekile getir,
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.