Şimdi Ara

FX 6300 OC Yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Daha önce hiç OC yapmadım, bu konuda ne yazık ki hiç bilgim yok sistem bilgilerim aşağıdaki gibidir.
    Genelde CS:GO oynuyorum ve bu sistem ile fps 150-200 arasında oynamaktayım.

Açıkcası çok fazla OC yapma gereği duymadım ama sistemim sanırım el verişli hiç sorunsuz yapabilirsem yapmak isterim. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

İşlemci: AMD FX 6300
    İşlemci Soğutucu: XIGMATEK RED SCORPION II
    Ekran Kartı: ASUS RADEON R9 280X
    Anakart: GIGABYTE 970A-DS3P AMD 970/SB950 AM3+ DDR3 2000MHz (O.C.)

Ek bilgi vermem gerekiyorsa sormanızı rica ederim.
    Teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Justsaymyname

Selamlar Arkadaşlar,

Daha önce hiç OC yapmadım, bu konuda ne yazık ki hiç bilgim yok sistem bilgilerim aşağıdaki gibidir.
    Genelde CS:GO oynuyorum ve bu sistem ile fps 150-200 arasında oynamaktayım.

Açıkcası çok fazla OC yapma gereği duymadım ama sistemim sanırım el verişli hiç sorunsuz yapabilirsem yapmak isterim. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

İşlemci: AMD FX 6300
    İşlemci Soğutucu: XIGMATEK RED SCORPION II
    Ekran Kartı: ASUS RADEON R9 280X
    Anakart: GIGABYTE 970A-DS3P AMD 970/SB950 AM3+ DDR3 2000MHz (O.C.)

Ek bilgi vermem gerekiyorsa sormanızı rica ederim.
    Teşekkürler.

Bios ekraninda yapabilirsin ben 4.6 ghz de kullaniyorum :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • O işlemci en performanslı 3.8 ghz de kullanılır çok zorlamana gerek yok , haven benchmark indir , min ve max değerlere bak , yaptığın overclock 3.8 ve 4.0 da yakın puan alıyorsa demekki sen boş yere 4.0 ghz de çalıştırıyosun demektir. anakart biosunda işlemci frekansı özel ayarlanabiliyorsa 220 çok iyi performans veriyor , şu an ben amd 8350 ye geçtim anakartım asrock 970 performans , işelmci 4 ghz ben 4.4 de kullanıyorum ama çarpana müdahele etmedim anakart otomatik işlemci frekansına müdahele ediyor ve çarpandan daha iyi sonuç verdiği kesin , sadece işlemci frekansına müdahele edebilcek bi anakrtın varsa işlemci frekansıyla oynuycan yoksa eğer çarpan la yapcan , + sistemin çok ısınıyorsa masa üstüne koy kasanı.
  • overclock yapcak arkadaşlar bilnnçsizce ve ve başkalarının yaptığı overclocklara aldanıp aynısını denemeyiniz , stabil çalışmayan değerler iyi değer değildir. ayrıca aşırıya giden değerler işlemci ömrünü kısaltır unutmayın , overclockta amaç hız değil preformans olmalıdır.
  • feris F kullanıcısına yanıt
    Dostum yorumların için teşekkürler, anladığım kadarıyla ben önce bir overlock guide bulup 4,3 ghz seviyesini ayarlıyım. Overclock işlemi tamamlandıktan sonra haven benchmark indirip alabildiğim değerlere istinaden tekrar düşük kalırsa 4,0 seviyesine çekerim.
    Ayrıca belirtmek isterim ki dün yaklaşık 2-3 saat cs:go oyununda işlemci sıcaklığı ölçtüm ve değerler min. 19' C ve max. 31' C çıktı.

Sanırım her anakartın kendine ait farklı bios ayarları var bende kendi anakartım için bios ayarlarını öncelik olarak bulmam gerekiyor.
    Tabi bu değerlerde her işlemci için farklı oluyor biraz daha araştırma yapmam gerekecek :)
  • Cs GO bildiğim kadarıyla işlemci performansının önemli olduğu bir oyun. Overclock yapacaksanız internetten bulduğunuz ayarları deneyebilirsiniz çünkü aynı model işlemcilerin hepsi kararlılık konusunda aynı olmasa da aynı değerlerde çalışıyor. Prime 95 ile işlemci izin ne kadar kararlı çalıştığını test edebilirsiniz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • myalperen kullanıcısına yanıt
    dostum teşekkürler, bu arada sadece bilgi amaçlı söylüyorum boşta ve yükte işlemci sıcaklığı 30 C yi geçmediği için overlock yaptım. En son stabil çalışan ayarlardan 4.1 e çıkarttım işlemci yükte 50 C' e kadar çıktı 1 saatlik prime 95 test sonucunda. Oyun performansı daha iyileşti daha stabil akıcı çalışmaya başladı fakat 1-2 saatlık oyun sırasında res atma problemi başladı. Demek ki soğutucum yeterli gelmedi bu sebepten dolayı tekrar optimum ayarlara çektim 3.8 ghz e aldı kendini şuanda bu şekilde devam ediyorum :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.