Şimdi Ara

FX 6300 OVERCLOCK Yardımınız lazım :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Sistemim şu şekilde : Gigabyte GA970 UD3P - FX 6300 - HYPER 212X Soğutucu ve R9 270x Devil. Kasa olarakda CM Storm Sniper kullanıyorum.
    Hiç bir overclock bilgim yok. Daha önce sadece çarpanla ufak oynayarak 4.2 flan denedim ancak başka bi değişiklik yapmadığım için sistem sürekli restart atıyordu. 4.4 - 4.5 ghz gibi hızlarda çalıştırmak istiyorum. Voltaj değerleri ve diğer detaylar hakkında bilgi verebilecek olursa çok sevinirim. Şimdiden yardımcı olan herkese teşekkürler :)

• Bende de aynı işlemci var.Soğutucu Cooler Master Hyper 103 .
    Voltajı 1.46250 yaptım Ghz yide 4.50 yaptım
    Prime 95 de 58 derece yi geçmedi stabil çalışıyor.Sistem kısacası şu şekilde;
    CPU : Amd Fx 6300 O.C. 4.50 Ghz
    GPU : Sapphire R9 270-X Vapor-x
    RAM : 8 Gb
    MOTHERBOARD : Gigabyte 970ud3p
    CPU COLLER: Cooler Master Hyper 103
    CASE : Cooler Master RC-K350 600w

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ready2Craft -- 31 Ağustos 2015; 9:17:25 >
  • Sizdeki işlemcinin varsayılan voltajını neydi hatırlıyor musunuz?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.3625 olabilir emin değilim hocam.
  • Çok teşekkür ederim hocam. Peki başka kapattığınız herhangi özellik var mı? Malum gigabyte anakartların bios sistemi biraz gıcık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ready2Craft

Bende de aynı işlemci var.Soğutucu Cooler Master Hyper 103 .
    Voltajı 1.46250 yaptım Ghz yide 4.50 yaptım
    Prime 95 de 58 derece yi geçmedi stabil çalışıyor.Sistem kısacası şu şekilde;
    CPU : Amd Fx 6300 O.C. 4.50 Ghz
    GPU : Sapphire R9 270-X Vapor-x
    RAM : 8 Gb
    MOTHERBOARD : Gigabyte 970ud3p
    CPU COLLER: Cooler Master Hyper 103
    CASE : Cooler Master RC-K350 600w

Hocam aynı işlemciyi bende kullanıyorum ama sizin verdiğiniz v biraz fazla geldi bana sanki. Ben 1.375 ile 4.5 e vurdum. ?
  • tam hatırlamıyorum hocam biostan neleri kapatım actıgımı bi tek cpu fanını hızlandırmıştım .
    1.375 bilemiyecem hocam :D
  • Ovver clokdaki amacınız nedir acaba gtx 970 le 4.0 de mutulu edici performans veriyor 270x le ovvercloka gerek yok bnce ömürü bittirmeyin erkenden

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: YusufKalaz00

Ovver clokdaki amacınız nedir acaba gtx 970 le 4.0 de mutulu edici performans veriyor 270x le ovvercloka gerek yok bnce ömürü bittirmeyin erkenden

o.c zararlı bir işlem değildir.

• Saate maksimum hızı 200 km olan bi araba düz bir yolda 250 olabilir ama soğutmasi dişli ler saate 200 e ayarlidir ama sen üstünde modifiye edip rahat bir şekilde 250 km de gide bilirsiniz ama gerekli soğutmaya sahipseniz nie olmasin ama sokak arasinda paket servisi yapicam adama 50 honda scooter yerine 1000rr vermenin anlami yok yyani 270x için overclok gereksiz demek istedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: YusufKalaz00

Saate maksimum hızı 200 km olan bi araba düz bir yolda 250 olabilir ama soğutmasi dişli ler saate 200 e ayarlidir ama sen üstünde modifiye edip rahat bir şekilde 250 km de gide bilirsiniz ama gerekli soğutmaya sahipseniz nie olmasin ama sokak arasinda paket servisi yapicam adama 50 honda scooter yerine 1000rr vermenin anlami yok yyani 270x için overclok gereksiz demek istedim.

hiçbirşey gereksiz değildir. soğutman adam gibi ise istediği gibi o.c yapar.

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jorrvaskr -- 9 Mart 2016; 13:19:01 >
  • Ben de oc modunu açıyorum o zaten gerekli ayarları kapatıyor,üstüne ben +0,08V veriyorum 4.5 ghz için, ekran kartını da voltaj vermeden 1198 mhz kullanıyorum (kartım 270 vapor-x). Siz de ekran kartınızı rahat oc yapabilirsiniz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.