Şimdi Ara

fx 6300 oyun için yeterli mi?! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
1.963
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kacmaz12

quote:

Orijinalden alıntı: ozua

quote:

Orijinalden alıntı: KEREM04283

Bende fx6100 den i5 e geçmeyi düşünüyorum. Ne gibi farklar yaşadınız anlatırsanız iyi olur oyunda günlük kullanımda

AC Black Flag fx 6100'de very high ayarlarda kasıyordu. Birçok özelliği kapatıp oynuyordum. Fakat i5 işlemcide ultra ayarlar dışında kasma sorunu yoktu. Ultra ayarlara NVDİA özellikleri girdiği için AMD kart kullanıcısı olarak sorun yaşamış olabilirim.

La Noire medium'da bile kasıyordu. Ama o dönem 1 gb nvdia 9600 gt 256 bit ekran kartım vardı yanıltmak istemem.

Company Of Hereoes 2 kasma sorunu yüzünden oyundan zevk alamadım. Ardennes Assault'da gram kasma sorunu yaşamadım.

Fifa 2014 çok az kasıyordu yalnız virüs kaynaklı da olabilir. Fifa 2014 ve 2015'de hiç kasma yok tabi.

Watchdogs medium ayarlarda rahatsız edecek şekilde kasıyordu. i5 4690'da high ayarlarda rahatça oynadım. Very High ve Ultra için fazla video ram gb istiyor bu yüzden sorun yaşamanız normal olacak.

En net örneği Wolfeinstein New Order oyunundan verebilirim. Oyunun giriş sahnesi var. Uçak içinde başlıyor. FX 6100'den oyun ilerlemiyordu bile.
    İ5 4690 ile hiç sorun yaşamadım. Ama oyuna sonuna kadar devam etmedim 15 dakika oynadım hiç kasma sorunu yoktu.

Far Cry 4 ile ultrada oynayamadım ama biraz da ekran kartı kaynaklıydı sorunum. Medium'da kasmadan oynadım. Ayrıca oyun bittikten sonra not defterinde bir değişiklik yaptım (Şu anda unuttum) bilmem ne "1" değeri yerine "0" yaptım ultrada hiç kasmadı. Ana Görevler bittiği için olabilir mi bilmiyorum...

Company Of Hereoes oynarken aynı zamanda internet ve tivibu programı açık. Uygulamalar arası geçiş yaparken bir sorun yok. i5 4690'a uyumlu anakart konusunda bios güncellemesi konusunda sorun yaşadım.

Anakartta işlemci çalışmadı. Bilgisayarcıya götürüp bios ayarı yaptırdım şu an çok memnunum. Tabi bios ayarı yaptırınca garanti dışında kalıyor sanırım :)
    O yüzden anakart almadan önce benim anakartın modelini tercih etmeyin. Teknik bilgisi yüksek olan bilgisayarcıdan destek alın. Eve geçince anakart modelini söylerim size. Kağıt üzerinde LGA 1155 veya 1150 anakart tipi uyumlu görünüyor. Ama aldıktan sonra bios güncellemesi yapmak istemiyorsanız ona göre uyumlu anakart almalısınız. Zaten bu sorun gigabyte anakartlarda olan birşeymiş. i5 4600 serisi ile ilgili ufak bir uyumsuzlukmuş.

aynı şekilde benim işlemciyi değiştirme sebebim ileride alabilme potansiyelimin bulunduğu kartlara r9 290 gibi darboğaz yapabileceği korkusuydu onu da halletmiş olduk çok şükür ama yine de bi şey sormak isterim şu an elimde hd 7870 mevcut r9 280x mi alsam yoksa r9 280 mi çok fark var mıdır ikisi arasında 200 liraya değecek?

O kadar donanım bilgim olmadığı için ne söylesem yalan olur. Ama Bir kullanıcı ekran kartı alırken bant genişliği hızları da önemli demişti. Adını unuttum kusura bakmasın. İngilizcesi memory bandwith oluyor sanırım..

Sadece çekirdek saaati veya bellek saatlerine bakarak karar vermeyin diyebilecek kadar bilgiliyim. Bellek bant genişliklerine de bakın. NVDİA internet sitesinde ürünleri ile ilgili bu bilgiyi veriyor. Ama amd'nin internet sitesinde ekran kartlarında bellek bant genişliği değeri bulamadım. Bir de siz bakın.

Sizin ekran kartınız benim ekran kartından daha iyi.. Ben sadece çekirdek hızı ve bellek saati hızlarına aldandım biraz yanıldım diye düşünüyorum. Ultra ayarlarda fazla oyun oynayamadım.

Ama ekran kartı konusunda direkt tavsiye verecek kadar bilgili değilim. Birileri hd 7800 serisinden r9 serisine geçmiş olmalı. Aradaki farkı size daha net verebilirler.

Benim bir sonraki seçimim nvdia serisi olacak. Hiç hoşuma gitmese de nvida daha fazla oyunla anlaşma yapıyor. gt9600'ü 4 yıl kullanmıştım. Şimdiki ekran kartımı değiştirmeyi düşünüyorum.

Bir de şu anda takılan oyunlarınız varsa kesin çözüm olmasa da ram miktarınızı arttırın. Watchdogs oyununda ram miktarımı 6'ya yükselttim verim aldım.

• quote:

hepinize iyi günler arkadaşlar ebn sistem yenilemek istiyodum ama karar veremedim biraz yardımcı olur musunuz?
    şu anki sistemim;
    i5 2310 2.90 ghz işlemci
    asus p8h61 anakart
    hd 7870 ghz ed oc ekran kartı
    6 gb kingston 1333 mhz ddr3 ram
    750+80 wt thermaltake psu

almak istediğim ;
    amd fx 6300 işlemci
    ekran kartı almıyacam aynı hd 7870
    msı 970 gaming amd 970+sb950 am3+ 2133 mhz oc anakart
    8*2 1600 hmz ddr3 vengeance ram

bu arada 750+80 sertifikalı psu bunlara yeter mi? ya da şoyle sorayım değiştireyim mi hepsi yanılmıyosam 100 1100 civarı tutuyor ne dersininz?

kardeş senin işlemcin zaten iyi bence sen o ekran kartını saat 300 tl civarına üstünede para koy r9 290 yada r9 280x alın.
    eğer illa işlemcimi değiştirmek istiyorum diyorsanız sistemi kopmle satıp üstüne koyun çünkü bu işlemciyi değiştirmek size oyunda performans sağlamaz zaten yeterince performanslı asıl performansı ekran kartı güncelleyerek yakalarsınız

• ozua O kullanıcısına yanıt
    Benim kart Asus gtx660 o.c version zaten bendeki sikinti 30 fps oynarken bi anda 10a kadar dusmesi buda islemci darbogazi oldugundan heralde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaan_1907

quote:

hepinize iyi günler arkadaşlar ebn sistem yenilemek istiyodum ama karar veremedim biraz yardımcı olur musunuz?
    şu anki sistemim;
    i5 2310 2.90 ghz işlemci
    asus p8h61 anakart

almak istediğim ;
    amd fx 6300 işlemci

bu arada 750+80 sertifikalı psu bunlara yeter mi? ya da şoyle sorayım değiştireyim mi hepsi yanılmıyosam 100 1100 civarı tutuyor ne dersininz?

kardeş senin işlemcin zaten iyi bence sen o ekran kartını saat 300 tl civarına üstünede para koy r9 290 yada r9 280x alın.
    eğer illa işlemcimi değiştirmek istiyorum diyorsanız sistemi kopmle satıp üstüne koyun çünkü bu işlemciyi değiştirmek size oyunda performans sağlamaz zaten yeterince performanslı asıl performansı ekran kartı güncelleyerek yakalarsınız

Öncelikle amacım sadece öğrenmek.

GTA 5 için minimum sistem gereksinimleri için bahsi geçen işlemci yeterli fakat önerilen intel işlemcisi hızı ve modeli Intel Core i5 3470 @ 3.2GHZ... Bu durumda ortalama değerlerde oynamak için işlemcinin değiştirilmesi gerekmiyor mu ? GTA 4'ün optimizasyonunu hesaba katarsak soruyorum..

Yani arkadaşımız mevcut işlemciyle devam ederse, low ayarlarda GTA 5 oynarsa pişman olmasın diye soruyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: ozua

quote:

Orijinalden alıntı: kaan_1907

quote:

şu anki sistemim;
    i5 2310 2.90 ghz işlemci
    asus p8h61 anakart

almak istediğim ;
    amd fx 6300 işlemci

Öncelikle amacım sadece öğrenmek.

GTA 5 için minimum sistem gereksinimleri için bahsi geçen işlemci yeterli fakat önerilen intel işlemcisi hızı ve modeli Intel Core i5 3470 @ 3.2GHZ... Bu durumda ortalama değerlerde oynamak için işlemcinin değiştirilmesi gerekmiyor mu ? GTA 4'ün optimizasyonunu hesaba katarsak soruyorum..

Yani arkadaşımız mevcut işlemciyle devam ederse, low ayarlarda GTA 5 oynarsa pişman olmasın diye soruyorum.

Eğer oyun optimize sorunlu olursa çoğu işlemcide bu durum değişmez peki sadece işlemci degistirse o ekran kartı ne kadar performans verecek önemli olan ekran kartı

• 1280x1024 çözünürlükte r9 290 da alsan değişen bir şey olmayacak. Boşuna harcama yapmayın derim işlemci değişimine de hiç gerek yok. Yok illa değiştireceğim diyorsan 1155 soket bir i7 düşünün derim.

bu çözünürlük için ekran kartı ve işlemci değiştirsen de çok bir şey elde edemezsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ResVR -- 3 Şubat 2015; 18:27:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ResVR

1280x1024 çözünürlükte r9 290 da alsan değişen bir şey olmayacak. Boşuna harcama yapmayın derim işlemci değişimine de hiç gerek yok. Yok illa değiştireceğim diyorsan 1155 soket bir i7 düşünün derim.

bu çözünürlük için ekran kartı ve işlemci değiştirsen de çok bir şey elde edemezsin.

fikriniz için çok teşekkür ederim ancak bf4 ve far cry 4 gibi oyunları full hd de oynamayı düşünüyorum monitorü değiştirip peki bir de 700 vatt thermaltake toughpower psu war r9 280x alırsam ki kart 750 watt min istiyomuş sıkıntı olur mu dersiniz?
  • kacmaz12 K kullanıcısına yanıt
    Allahım deli olmamak elde değil.Ya benim işlemci uzaydan geldi yada ben çok şanslıyım.Herhalde benim işlemci fabrikadan çıkan her 10 fx'in içinde en iyi fx.O da bana denk geldi demek.Evet bu daha mantıklı.Bakın söyledikleriniz doğru olabilir belki kasıyordur evet ama başka bir sebepten dolayı olamaz mı.Ya da bu AMD gerçekten boktan bir firma sattıkları işlemcilerin çoğu tarif ettiğiniz gibi.Buraya yazdığınız tüm oyunları ve fazlasını ultrada oynadım Sapphire R9 270x dualx ve AMD FX6350 ile.Anakartımda ASUS M5A97 EVO R 2.0 . Reset donma kasma hiçbişey olmadı tam 3,5 saat prime95 testinde bıraktım başına geldiğimde hala devam ediyordu :)Ben burda intelle falan kıyaslama yapmıyorum he hemen saçma sapan cevaplar gelmesin.Ben şu an AMD'nin kendisini konuşuyorum.
  • Ben kullanıyorum bazı oyunlar hariç yeterli
    Ya beyler yapmayin gozunuzu seveyim yanlis bilgi vermeyin insanlara piyasadan kalkan 2. Nesil bi işlemciyi adama r9 280x ile kullan diyosunuz 4.nesil i5 al yanın r9 280x al diğer turlu darbogaz yapıcak butcem yok diyosan 6300 al

• valla abi dogru soyledin amd yi resmen desip bicti bu fanboylar piyasada olmayan bi islemciyi 6300den iyi diyorlar adamn bosuna aklina giriyorlar iki gun sonra yine konu accak yetmiyor diye ozmanda 4690 al dicekler ozaman duzelir dicekler para havadan gelior onlara gore

baştan alacak olsan 6300 al derdim 6300 çok daha iyi bir işlemcidir ama şu an senin durumda gereksiz olur
    eğer ekran çözünürlüğün 1080pnin altında değilse gtx 760 r9 270x r9 280 seviyesinde bi karta geçebilirsin ramlerinde değişse iyi olur bence 8gb 4x2 2133mhz cl9 bi ram görmüştüm ddr3ün gözbebeği ona bi bak istersen sonra geriye ssd kalıyor onuda alırsan sistemini maximize etmiş olursun gittiği yere kadar gider sonra yeni sistem gerekir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Enes P.

baştan alacak olsan 6300 al derdim 6300 çok daha iyi bir işlemcidir ama şu an senin durumda gereksiz olur
    eğer ekran çözünürlüğün 1080pnin altında değilse gtx 760 r9 270x r9 280 seviyesinde bi karta geçebilirsin ramlerinde değişse iyi olur bence 8gb 4x2 2133mhz cl9 bi ram görmüştüm ddr3ün gözbebeği ona bi bak istersen sonra geriye ssd kalıyor onuda alırsan sistemini maximize etmiş olursun gittiği yere kadar gider sonra yeni sistem gerekir

Aynen bu şekil mantıklı bir açıklama olsa öpüp başıma koyarım.
  • amdnin parası yok fan tutamıyor kendisine meydan intele kalıyor hocam
    ee ağanın eli dar bu aralar
  • İşlemciniz gayet iyi fx6300 almanıza gerek yok onun yerine ekran kartı ve ram alabilirsiniz.Bu arada bu amdyi kötüleyince ne anlıyorsunuz anlamadım fx6300 kullanıyorum ve oyunlarda tek sorunum total war rome 2nin campagin haritası oldu .
  • quote:

Orijinalden alıntı: muratcimen98

İşlemciniz gayet iyi fx6300 almanıza gerek yok onun yerine ekran kartı ve ram alabilirsiniz.Bu arada bu amdyi kötüleyince ne anlıyorsunuz anlamadım fx6300 kullanıyorum ve oyunlarda tek sorunum total war rome 2nin campagin haritası oldu .

hocam ben dediğim gibi hd 7870 i çok şükür tam potansiyelinde kullanabiliyorum ancak eğer daha yüksek bir karta geçersem mesela r9 280x gibi darboğazdan çok korkuyodum elimde çok değişik 2 video var yapar ile yapmaz arasında kaldım bi bakın benim tahminim yapmayacağı yonunde ama bi bakınhttps://www.google.com.tr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=4&cad=rja&uact=8&ved=0CDgQtwIwAw&url=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DqQ3StqANco8&ei=SR7SVMHOH-jhywOBx4GYCA&usg=AFQjCNFeM9U_DJkuwf_kYw0g9R207BxODQ

https://www.google.com.tr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=video&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0CBoQtwIwAA&url=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3D4rVLdoHgDxU&ei=hx7SVN2-KefiywPp1oGIBg&usg=AFQjCNGwfW-Md02esQ4brE27deFQE1F1mA

https://www.google.com.tr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=video&cd=5&cad=rja&uact=8&ved=0CCYQtwIwBA&url=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DMsAW95hMlEs&ei=hx7SVN2-KefiywPp1oGIBg&usg=AFQjCNFC7gr_uEkh1zIH0N2mdPcaaaazmA

• Bütçeniz nedir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: muratcimen98

Bütçeniz nedir ?

600 800 arası 800 zorlar
  • Hocam Gtx 760 alabilirsiniz 4 gb ram almanızı önerirdim ama anakartınızın ram slotları dolu galiba ssd alabilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratcimen98 -- 4 Şubat 2015; 16:55:09 >
    760 alma 960'ı bekle piyasadaki 760lar bitince fiyatı düşecek 600-650'ye bulursan alırsın yok ille acelem var dersen 280x'e bakabilirsin
    bütçene göre
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.