Şimdi Ara

FX-8300 GTX 960 WoW Düşük FPS Problemi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Tripping

Makinayı toplarken wow oynayacağımı belirttim önce i5 önerdiler sonrasında ise amd önerdiler ve oyunun çokta fazla işlemciye yüklenmediğini ekran kartının daha önemli olduğunu söylediler.
    Bana ilettikleri bilgiler senin paylaştıklarının tam tersi :(
    İnsanı zorla şiddete yönlendiriyorlar ben de buna üzülüyorum işte.

Buraya konu açtıysan öyle cevaplar gelmesi imkansız.Wow fx8350nin sandy/ivy bridge i3lerin bile gerisine düştüğü nadir oyunlardan.16 ram de gereksiz.Wow için en kötü tercihi yapmışsınız kısaca.
  • klement kullanıcısına yanıt
    Telefon bekliyorum şuan firmadan.
    Komple kasayı iade etmek istiyorum dedim, kasadan çıt çıt ses geliyor sanırım sıcaklıktan kaynaklı.
    Tüplü televizyonlar gibi bi anda ÇAAT ediyor.
    İade talebimi kabul etmezlerse eğer 200 lira fark verip İ5 6600 almayı planlıyorum.
    Araştırdığım kadarıyla i5 stok fan ile hiçbir sorun çıkartmadan sıcaklığını koruyabiliyormuş.
  • Hocam sorun anakartınızdan da kaynaklanıyor olabilir. Bende de Fx8300 ve 970A-G45 var. Mosfetler aşırı ısınırsa Msi'in 970 serisinde (gaming hariç) işlemciyi otomatik olarak 800mhz'e çekiyor anakart. Bios'dan bu özelliği kapatabiliyorsunuz. Yukarıdada dediğim gibi biosunuzu kurcalayın. Fx8300 yavaştır, hantaldır ama ölecek kadar da değildir.
  • oyunu test imkanım oldu ve kaldırdım arayüz oynanış bana hitap etmedi açıkça sistem kaynak kullanımı istenilenin altında kalıyor bunun için extra optimize şart gibi grafik kalitesi ultra da bile çok berbat fx8350-r9 380x testi oldu oyun içi köylri vs gezdim kayıplar varmı diye yokk ancak sistem kullanımı orta-düşük seviyede kalıyor...fps düşüşü vs gözlemlemedim ancak level atlayıp farklı bölüm testi yapmadım maalesef 100fps nin üzerine çıkmadı sistem ayarlardan erişim sağlamama rağmen kullanımlar cpu-3.6ghz-gpu %10-15 gpu işlemci hızı 800-850mhz aralığı gibi oldu oyun için optimize istediği kanaatindeyim bu arada yada vsync aktif ediniz...
  • klement kullanıcısına yanıt
    Çözdüm sorunu. Anti-Aliasing bende "Custom" seçiliymiş. (Öyle bir seçenek olmamasına rağmen..)
    Onu kapattığım an FPS 400'ün üzerine fırladı.
    CPU sıcaklığı ise 65 dereceye sabitlendi. (Yine de CM marka güzel bir fan alacağım.)
     FX-8300 GTX 960 WoW Düşük FPS Problemi
    Herkese göstermiş olduğu ilgi ve yardım için çok teşekkür ederim.

• ek olarak tessellationu ve anisotropic filteri kapat yerleri kötü gösterir.Anti aliasing i kapatma bence x2-x4 olarak kalsın yoksa keskin kenarlar gözünü belli bir süre sonra rahatsız ediyor :)
  • WOW islemciye yuklenir. Hatta cogu multiplayer oyundan daha fazla yuklenir. Isin kotu yani, WOW cok cekirdekli calisan bir motora sahip degil, yani islemcinin cekirdek performansinin iyi olmasi gerekiyor.
    Draenor ile birlikte GPU nun da guclu olmasi gerek ultra oynaman icin. Ben gtx 760 ile ultra oynuyorum, sadece 40 man raidlerde 30 fps ye dustugu oluyor. Islemcim i7 3820.
    Senin problemin islemci darbogazi, cekirdek darbogazi daha dogrusu.
    amd fx serisi zayif cekirdeklerden olustugu icin muhtemelen islemci kullanimini da dusuk goreceksin. Cunku toplam cekirdeklerin orani ile kullanilanlarin oranini hesaplar sana islemci kullanimini gosteren uygulamalar genelde. Ama problemini ben biliyorum, AMD nin yarattığı "tırt çekirdekler".
    Eğer wow için bilgisayar toplarsan aklında bulunsun, güçlü bir Single Thread işlemci kullanmalısın. Örnek liste:
    https://www.cpubenchmark.net/singleThread.html

Bu listeden AMD nin perişan halini görmek mümkün. Malesef problemin budur. Ayrıca WOW için CPU daha önemli, eğer normal çözünürlüklerde oynayacaksan.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Sorununuz çözülmüş hayırlı olsun...single cort'çulara kapak olur.işinizi goruyorsa devam eder veya değiştirirsiniz...anakart voltaj ayarlarını uygulamayı unutmayınız mesaj atan arkadaşımız belirtmış değişik oyunlarda farkı hissedersiniz.kalın sağlıcakla...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.