Artik stok fan omrunu doldurdugu icin yavastan, yeni bir sogutucu almaya karar verdim. Ancak hala karar veremiyorum. Once kasamdaki bos yeri gostereyim:
Simdi dusundugum iki sogutucu var, birisi Noctua NH-D14, digeri ise Hyper 212 EVO.
-Ilk sorum, bu ikisi de buraya sigar mi? RAM'i en sagdaki slota koyacagim zaten tek kanal. (Kac cm oldugunu goremezseniz olcup yazabilirim.) -Ikinci olarak, sizin bir sogutucu oneriniz var mi? Noctua'yi hic kullanmadim, kaliteli mi? Veya yalnizca Hyper 212 EVO isimi gorecek midir? (Islemcim stok fan ile 80-85'i gordu 2-3 kere, yukte pek iyi sonuc vermiyor artik.) -Butcem en fazla 260 lira, ona gore bir tavsiye yapabilirsiniz veya soylediklerimden birini soyleyebilirsiniz. Aslinda Amazon'dan alacaktim ancak ayni fiyata geliyor (en azindan Noctua) bu yuzden ondan vazgectim. Turkiye fiyati ile Amazon fiyati arasinda adam akilli bir fark varsa (30+) o zaman Amazon'dan tavsiye edebilirsiniz.
Sorularima cevap verirseniz gercekten cok mutesekkir olacagim.
Bunun da cevabini verebilirsen cok sevinecegim cunku hic bilmiyorum sigar mi sigmaz mi :D
Noctua d14 daha iyidir.
Ck1905C
kullanıcısına yanıt
165 mm uzunluğu var, kasa bilinen bir markaysa sitesinden bakabilirsin yada işlemciden kasanın yan kapağına kadar arada kaç mm var ölçebilirsin. eğer uzunluk 165 mm den azsa ya ucuz soğutuculara bak ya da yaklaşık aynı fiyata 120 mm radyatörlü bir sıvı soğutma al