Şimdi Ara

FX 8350 performans ve ısı sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
302
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar yaklaşık 1 ay önce AMD FX X8 8350 marka işlemci aldım. Stok fan çok ses çıkarıyordu yetersiz geldiğini düşünerek Xigmatek marka soğutucu aldım. Oyun oynarken 15 veya 20 dakika sonra FPS 20 FPS'nin altına düşüyor 15-20 saniye sonra düzeliyor tekrar 60 FPS oluyor. Bu sorun neden kaynaklı olabilir stok fan ile oynarken böyle olduğunu hatırlamıyorum.
    20 FPS olduğunda işlemci derecesi 40'a düşüyor tekrar 60 FPS olduğunda derece 55 oluyor.

Bir kaç araştırma yaptım işlemcim 55 dereceyi çok yüksek görüp dereceyi düşürdüğünü haliyle FPS'nin de düştüğünü anladım(?). Bios'tan bu ayar yapılıyormuş fakat bilgi vermemişler yardımcı olur musunuz?

Sistemim;
    -RAM 8 GB
    -AMD Radeon HD 7790
    -Power 600w

• dereceyi düşürmez hız düşürür anakart.anakartın modelini yazmamışsın ama APM HPC coolnQuiet gibi ayarlarlar var biosta hızla ilgili.yeni soğutucunun montajını iyi yapamamış olabilirsin tam modeli nedir?
  • Montajını güzel yaptım kontrol ettim sağlam. Anakartım ASUS M5A97 LE R2.0
  • Bios dan performans moduna aldım halen fps düşüşü oluyor fakat öncekine kısmen daha az.
  • dediğim ayarları görebildiniz mi APM HPC CnQ olanları?
  • Hocam muhtemelen sizin sıkıntınız anakart. Anakartınızın vrm yapısı ve soğutucusu olmaması işlemcinizden verim almanızı engelliyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Malesef göremedim
  • Bios'u açtığımda bununla karşılaştım.
    https://www.youtube.com/watch?v=NEO4Fdv7vRk
  • anakart işlemci fanını düzgün çalıştırmıyor ısındığı için mi hız düşürüyor acaba?anakartının sitesine bakar mısınız yeni biosu varsa yapın mutlaka.bu olmazsa stok fan duruyorsa onu geri takın.yeni soğutucu anakartla uyuşmamış fanları iyi çeviremiyor olabilir.denemek için sorunu anlayabilmemiz için stok fanı takın geçici olarak.
  • Yeni bios sürümünü yükledim. Stok fanda termal macun olmadığı için takmak istemedim yarın aldığım yere kasayı götüreceğim her türlü yolu denedim malesef olmuyor.
  • Hocam bios ta cool and queitle diye bi mubabbet var işlemci hizini kesip enerji veririmliligi saglayan bir muhabbet

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lütfen alakasız yorum yapmayın performans nasıl artırılır gibi bir şey sormuyorum donanımsal bir hatayı soruyorum.
  • Sizin sorununuz işlemci ile doğrudan alakası olduğunu zannetmiyorum. FPS düştüğü zaman işlemci kullanımı da düşer, dolayısıyla işlemci daha az ısınır. Yükseldiği zaman da tam tersi işlemci daha çok kullanılır ve ısı artar. İşlemci ısındığı için FPS'niz düşmüyor sizin. FPS'niz düştüğü için işlemci daha az ısınıyor.
    Sorunun kaynağı FPS düşüşlerine neden olan şey, ekran kartı, yazılım, anakart hatta PSU bile olabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.