Şimdi Ara

fx 8370 olan sisteme rx 580'mi yoksa gtx 1060 almalıyım ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Linki gördüğüm anda bu kanalın test videosunu atacağınızı tahmin etmiştim. Çünkü daha önce izledim bu videoyu her test videosu aksini gösterirken bu kanal farklı değerler veriyor. İkinci olarak her işlemcinin oc a eşit derecede tepki vermiyeceğini anlamanız lazım. Fx 8350 nin soğutması için isterseniz 8700 k parası kadar masraf yapın. Yapıcağınız oc 1200 kadar verimli olmıyacaktır. Attığınız videonun altındaki bazı videolarıda okumanızı tavsiye ederim ayrıca.

https://www.youtube.com/watch?v=azX4Qs7n2_Q

https://www.youtube.com/watch?v=2WL49XYylGU

Bu testlerin net olarak söylediği şey fx 8350, 1200 e cpu yu az kullanan oyunlarda yaklaşabiliyor. Fazla kullanan oyunlarda ise iyice gerisine düşüyor. Ryzen 1200 oc li veya oc siz 8350 ye karşı her zaman net bir şekilde üstünlük kuruyor.

• ikisinin aynı fiyat olduğu senaryoda 6gb 1060 yerine 8gb 580 alabilirsin. Onun dışında hangi model daha ucuza bulursan onu almanda fayda var. Aşağı yukarı benzer performansı olan kartlar.
  • Düşük IPC'den dolayı ufak bir darboğaz olur. Mümkün mertebe overclok edersiniz, zaten bedava performans demek. Bundan sonra kimseye Nvidia önermem. Nvidia performans için kaliteden çok ödün veriyor. Bütün renkler yıkanmış gibi. 380'i soğutan kasa 580'i de soğutur. Kesinlikle 580.
  • Dangerwrestling D kullanıcısına yanıt
    3.8-4.0 ghz ye overclock edilmiş işlemciyi getirip anlatıyorsunuz. 1200 ile 1400 arası fark ne zaten biliyor musun ? Threads farkı..
    Karşılaştırdığımız oyunlar bak hep tek çekirdek üzerinden yüklenilmiş. Bir ara intel single da iyiyiz derken gülüyorduk.

Attığın ilk video da overclock olmasına rağmen geçemediği yerler var. Beni kanıtlamışsın teşekkür ederim. Sıngle puanı sayesinde threads farkını kapatıyor.

pfx 8370 4.0 ghz
    ryzen 1200 4.0 ghz

attığın ikinci video da ki komikliklere girmeyeceğim bir yerde ekran kartı mhz farkı var falan var adam oturmuş uğraşmış ryzen daha fazla fps alıyormuş gibi gözüksün diye..

fx 8370 olan sisteme rx 580'mi yoksa gtx 1060 almalıyım ?

Uğraşmaya üşendiği yerlerde de aynı ghz de bu kadar nesil farkı olan işlemciler , thread değil single üzerinden değerlendirelecek oyunlar arasında 5 fps fark var.

Bu arada konu sahibibden de özür diliyorum sanki ekran kartı değilde işlemci konuşuyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Inflect -- 15 Kasım 2017; 18:54:48 >

• Sizin ne yazık ki gözünüz kararmış gördüklerinize inanmaz olmuşsunuz 10 dk lık bir videodaki bir anın değerini paylaşıcak kadar kendinizi kaybetmişsiniz. Bütün videoyu 10 kez filan izlemişsiniz sanırım. İlk videoda fx 8370 in oc li olarak ryzen 1200 ü geçtiği hiç bir oyun sonucu yok tekrar izleyin farketmediyseniz videolar benchmark testi değil bu arada farklı anlarda farklı şekillerde oynuyorlar. Sanırım siz yine videoyu tekrar tekrar izliyip bir şey bulmaya çalışmışsınız ama hata yapmışsınız videolar aynı değil önemli olan ortalama sonuçları. Bütün sonuçlar bu kadar net ve açıkken hala diretmeyin. Hep tek çekirdeke yüklenmiş intele gülüyorduk gibi komik yorumlar çıkıyor çünkü sonunda.
  • Dangerwrestling D kullanıcısına yanıt
    Evet benim gözüm kararmış videonun bir süresini gösteriyomuşumda bilmem neymişte bu attığın adam 6 saat video çekse bile inanmam çünkü yakaladım ne olduğunu ne yapmaya çalıştığını bu ara da hakikaten gözüm kararmış :)
    Yakaladığım kesitte saniyelik falan değil otur attığın videoyu izle öyle at uçak sahnesinde baştan sona mhz farkı var. Bu uçak sahnesine neden bu kadar takıldım biliyor musun? Fx in %100 olarak kullanıldığı tek yer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Inflect -- 15 Kasım 2017; 19:17:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.