Şimdi Ara

FX-AUDIO TUBE-01 lambalı preamp (video eklendi) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
4.872
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: the_cantan

selam,
    ses sisteminin yekpare sesi ne yalan söyleyeyim hoşuma gitti. tabi vidyoya göre. FX Audio tube'den çok Jamo 606'ın performansı tekrar dikkatimi çekti. güle güle kullan. güzeldi.

Beğendiğinize sevindim. Bende s606 almadan önce birçok hoparlör dinledim mutlaka çok daha kaliteli hoparlörler vardır ama benim müzik zevkime göre istediğim herşeyi bir arada yeterli seviyede barındıran bir hopalör olduğu için bunları tercih ettim. Nedense sonrasında birçok defa kaşıntı dediğimiz durumu yaşayıp yeni arayışlara girsemde aynı tadı veren bir hoparlöre bu fiyat bandında rastlayamadım. Tek şikayetim alt frekanslarda dinlenen parçaya göre uğuldama olmasıydı , bu küçük arkadaşımızda kablo değişimiyle beraber bu sorunumuza da büyük ölçüde çözdü . Şuan gerçekten çok keyifli bir sistem haline geldi. Pc üzerinden müzik dinlemek için bir dac eklemeği düşünüyorum sadece. O işlemi şuan philips aea2000 ile gerçekleştiriyorum , ses kalitesi muazzam ama yinede orta halli bir ubs dac etmez diye düşünüyorum.

• İnceleme ve video için teşekkürler.

Tube buffer ile bir ara bayağı ilgilenmiştim ama sonra bazı olumsuz yorumlar vazgeçmeme sebep olmuştu. ifi'nin itube modelini ve Yaqin'in bir ürünü denk gelmişti genelde.

Yalnız bu ürün diğerlerine göre "alıp bir denesen ne olacak en fazla 30 $ kaybedersin" hissi uyandırıyor. Ki yapılan yorumlar pek öyle de olmayacağına işaret ediyor.

Rega Brio-R amfi, Pioneer N50 network player ve Monitor Audio BX2 ile epeydir kendi yağımda kavruluyorum. Ama şu lambalı sıcaklığını ucundan kıyısından da olsa deneyimlemek istiyorum. Nasıl olur sizce denemeye değer mi? Nihai hedefim lambalı bir amfi almak tabii ki ama ona da daha çok zaman var.
  • dkelleci kullanıcısına yanıt
    ucuz olmasını geçtim bence değer.
    Bende aynı şekilde en fazla 30$ kaybederim 3 tane cd parası diye düşünerek aldım. Bu cihazı araştırmamdaki en büyük sebep bir süre magnat ma600 hibrit ampli ile ilgilenmem olmuştu. Ama bir türlü s606'lar ile aralarındaki uyumdan memnun olduğumdan cesaret edip ampliyi değiştiremedim. Amplinin yapısı tek tuş ile preampı aktif-deaktif etmeye uygun olduğundan neden olmasın dedim ve aldım. Tekrar tekrar altını çizdiğim gibi cihazın benim sisteme katkısı vokallere oldu. Kabaca ''insan sesi'' olarak tabir ettiğimiz sesler öyle acaba mı? falan denmeyecek kadar belirgin bir şekilde artış gösterdi. Üst frekanslarda ise detaylar daha belirgin hale geldi. Bu paraya fazlasıyla değer diye düşünüyorum
  • pikap ile denediniz mi? var sanırım sizde..
  • nuwanda87 kullanıcısına yanıt
    Pikap şuan için salonda lepai lp2020 + pio cs5070 ikilisi ile çalışıyor. Deneme fırsatım olmadı. Plak arşivimin büyük bir kısmı eski 45liklerden oluştuğu için deneme yapacak düzeydeki pek plağım yok ,çoğu hışırtılı. Birkaç tane yeni basım lp var ama onlarda yine Türkçe nostalji ağırlıklı. Yakın zamanda şöyle analog baskı 180 gr bol enstrüman içerikli birkaç plak alıp deneme yapacağım tabi.
  • Bu arada benim cs5070'lerin sıfır fiyatları ne olmuş öyle. Resmen durdukça değerlenmiş. Bende üvey evlat muamelesi yapıyordum zavallılara :)

http://www.proav.com.tr/CS-5070-CIFT,PR-195.html
  • Bu başlıktaki yorumlardan sonra ben de gaza gelip bir tane sipariş verdim. Gerçi benimkinin gelmesi tam 1 ay sürdü. Bugün elime ulaştı cihaz, hemen taktım sisteme N50 ile Rega Brio-R arasına.
    Yalnız ben cihaz geldikten sonra anladım ki bu aslında bir tube buffer değil preamp imiş. Ben tube buffer olarak kullanmak için aldım. Gerçi tube buffer ile preamp arasındaki farkı da bilmiyorum maalesef.

1-2 saattir açık sistem, dinliyorum. Genel olarak vokal ve enstrüman ağırlıklı yavaş müzikler dinleyen biriyim. mustyblack arkadaşın da bahsettiği gibi vokallardeki değişimi takar takmaz hissettim. Vokal bir adım öne çıktı kesinlikle. Yalnız ben bunun güzel ve olumlu olduğunu hemen söyleyemeyeceğim, olumsuz olduğunu da söylemeyeceğim tabii ki. Şimdilik memnunum ama biraz daha karşılaştırma ve testler yapmak lazım.

İlk başta cihazın ses tuşunu sonda dinledim biraz, bu seste biraz boğazı rahatsız biri gibi hırıltılı gibi bir olumsuzluk yarattı. Sonra sesi ortaya aldım o hırıltı kayboldu.
    Biraz daha dinleme yaptıktan sonra görüşlerimi yine paylaşırım.

Son olarak cihazın üzerindeki lambaları daha iyi bir şeyle değiştirmeye değer mi sorusunu da düşünmeye başladım. Tabii ürünün ederine göre EF95, 6AK5 veya 5654 lambaların biriyle de deneme düşüncem var bakalım. Biraz zaman geçirelim önce.

Hayırlı olsun, umarım beklediğinize değer ve azda olsa lambalı keyfi yaşatır size. Bu arada sistem bileşenlerinizin bendekilere nazaran daha üst seviye cihazlar olması nedeniyle tube01'in upgrade etkisi daha düşük olacaktır diye düşünüyorum. Özellikle rega brio zaten oldukça sıcak çalan bir ampli. ar600 'ün kişisel fikrim olarak fiyatının üzerinde çaldığığını düşünsemde bazı eksileri vardı tabi ki , tube01'in etkisini bu nedenle daha fazla hissettim.
  • bu kadar ucuz görünce bende aldım ve beğendim yalnız gördüğüm kadarıyla sadece vokal artmıyor genel bir yükselme söz konusu.bana mı öyle geldi acaba da diyorum tabi.2 günlük izlenimime göre cazcıların hoşuna gider.en kötü bahsettiğim class a amfiye bağlarım gibi geliyor.sonrasına bakarız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 15 Şubat 2017; 20:38:45 >
  • mustyblack kullanıcısına yanıt
    Selamlar.gecenlerde teac mb20 vumeter vardı satılık.sizmi aldınız.satan kişi mustafa isminde birine verdigini soyledi.kacirdigim icin uykularim kacti ;)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba ben bu cihazı A5+ aktif hoparlörüme nasıl baglarım ifi dac ımı devreden çıkartmadan etkisi olacak mı merak ettim denemek istiyorum output girişleri boş hoparlörün arkada buradan olur mu cahilliğimi mazur görmeniz ümidiyle bu ilk sistemim
  • Carmelo23 kullanıcısına yanıt
    dactan buna bundan da hoparlore rca kablo ile bağlaman gerek.2 çift rca kablo gerekli kısacası.
  • 26-28 usd civarı fiyatlardan aliexpresste aylarca hatta yıllarca gördüm almadım geçen akşam bir tane de ben alayım dedim baktım aliexpresste ürünü bulamadım. Bilgisi olan var mı?

• Hum problemi muhtemelen vardır diye düşünüyorum yani bu cihazdan sesi yarıdan fazla açıp bağlanılan amplifierdan da yükseltince belli bir ses seviyesinden sonra sıkıntı çıkarabilir. Böyle bir problem yaşayan oldu mu?
  • ben direkt power ampliye bağladığım için sona kadar açamadım ama öyle aman aman bir hum hissetmedim.
  • ha unutmadan atalayalper hocam şunu da ekleyeyim, dediğini avr üzerinden bağlayıp denedim herhangi bir problem duyamadım ama avr olduğu için de karşılaştırma içine sokmayı manasız gördüm açıkçası.
  • Teşekkürler ilkerinanç
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.