Şimdi Ara

Fx8300 mü yoksa i3 4160 mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Oyun PC si için hangisini tavsiye edersiniz? Bir kaç hafta içerisinde alacağım bursluluk parası yattiginda.

Video çekmeyi düşünüyorum, dayz gibi iyi işlemci isteyen oyunlari da oynayacağım.(ağırlıklı olarak degil)

Sebepleriyle ile de yazarsaniz sevinirim, işlemciler hakkında bir şeyler öğrenmiş olurum hem.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• gpu nedir ?
  • 8300 daha iyidir. Birazda o/c yaparsan daha iyi olur. Zaten genelde amd işlemcileri o/c merakı olanlar alıyo. Ama sen o/c yapmasan bilr 8300 daha iyidir. 4460 da olabilir.

• Sapphire R9 285 Dual-X 2GB yada Sapphire R9 380 Nitro

yada daha aşağı ekran kartlarından duruma göre.

@desperados_532

sanırım 8300 alacağım hem sistemi düşürebilirim param yetmezse.
  • Bence de 8300'ü tercih etmeniz daha mantıklı hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: YALFA

Bence de 8300'ü tercih etmeniz daha mantıklı hocam.

peki. o zaman fx8300 ve 8gb ram i mi alıyorum ilk olarak.
  • Ucuz bir h81 chipsetle i5 4460 almanız daha mantıklı olur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    i7 4770k hala yeterli mi ?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Güle güle kullanın hocam.
  • FX 8300

• kmlhyt kullanıcısına yanıt
    kusura bakmayın ama çok sığ düşünüyorsunuz. bunu kanıtlayabilir misiniz . bi kere en başta o/c işin içine girdiği zaman tdp değerinden bile fx 8300 kaybeder
  • I3 alman mantikli olacaktir.

• Fx sistem şu an önerilmemeli çünkü gelecegi yok tamamen alternatifsiz kalırsınız yetmediginde.

İkinci olarak i3 4160 genellersek fx 6300'ün üstünde fx 8320'nin altındadır. Oyunun single mi yoksa multi thread agırlıklı olup olmadıgına göre degisir. Ama burada i3den i5'e veya i7ye terfi etme gibi olanaklar söz konusu. Bu yüzden intel tercih etmeniz faydanıza olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: serkanerşen

kusura bakmayın ama çok sığ düşünüyorsunuz. bunu kanıtlayabilir misiniz . bi kere en başta o/c işin içine girdiği zaman tdp değerinden bile fx 8300 kaybeder

Evet biliyorum. O yüzden amd kullanmadım kimseninde kullanmasını tavsiye etmiyorum. Ama arkadaş amd alıcam diyo. Nr yapayım zorlamı aldırmayayım.

• i3 22nm teknolojisi ile üretilmiş bir işlemci FX ise 32 nm teknoloji
    Ayrıca FX in geleceği artık belli değil buna dayanarak benim tercihim i3 den yana olucaktır.
    mimari ve kalite açısından
  • 8300 tavsiye ederim.
  • Bu saatten sonra 32nm işlemci alınmaz. Birazcık bekleyin 14nm pentium g4500 alırsınız, daha ucuza daha fazla performans elde edersiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dovahkiin_16

Fx sistem şu an önerilmemeli çünkü gelecegi yok tamamen alternatifsiz kalırsınız yetmediginde.

İkinci olarak i3 4160 genellersek fx 6300'ün üstünde fx 8320'nin altındadır. Oyunun single mi yoksa multi thread agırlıklı olup olmadıgına göre degisir. Ama burada i3den i5'e veya i7ye terfi etme gibi olanaklar söz konusu. Bu yüzden intel tercih etmeniz faydanıza olur.

Peki hangisi multi thread konusunda daha performanslı?

• Al1mert A kullanıcısına yanıt
    FX 8300

• Al1mert A kullanıcısına yanıt
    Multi thread:

i3 4130<fx 6300<fx 8320/50 (stok) <i5 4670<fx 9590<i7 4xxx

Ama hala bu multi-thread olayını benimsemiş oyun sayısı az bu yüzden i3 4130 çoğu oyunda fx 6300'ü geride bırakıyor, hatta gta 5'de fx 9590 ayarında performansı var. Yıllardır herkesin beklentisinin aksine single thread'in önemi hiç azalmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dovahkiin_16 -- 23 Ekim 2015; 7:41:21 >
  • AMD'i gerçekten severim. Şuan da Nvidia kullansam da geçmiş yıllarda sürekli AMD ekran kartları kullandım ve hiç üzmedi. Fakat işlemciye gelince şu saatten sonra kesinlikle sıfır FX serisi alınmamalı
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.