Şimdi Ara

fx8320, giga 970a-ud3p 4.2 ghz oc hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir süre önce şu ayarlarda belli bi stabilite yakalamıştım ancak son 1 ayda 2 defa durup dururken pc kapandı. Açılışta biosu default ayarlarda aç seçeneği geldi.Esc ile çıkıp yine oc lu halde açtım.Görünürde bi sorun yok ama acaba neden boyle oluyo sıcaklıklar yaz günü olmasına karsın ıyı gibi maksımum 45 50 dereceyi gördüm. Acaba voltaj falan mı düşürmeli yada ne yapmalı sizce?

fx8320 4,2ghz , gigabyte 970a-ud3p ayarlar:

4.2 ghz için voltaj 1,43125 cpu clok ratio : 21
    Memory frequency 1600mhz
    Core peformance boost disable
    Cooln quiet SWM C1E APM MODE disabled
    HPC mode enabled
    Rank interleaving ve Channel interleaving enabled.
    Vcore load line calibrationa medium

• hocam o voltaj ne? ben 4.2'ye 1.225 voltajla çıktım. 1.380 ile 4.8 yaptım :D 1.300'den yukarıya çıkmayın işlemciyi ısıtmak istemiyorsanız. 4.2 ghz sizin için yeterliyse voltaji 1.225 yapın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam oc işinden anlamam sadece yardımlar sonucu bu değerlerde oc yaptım.Sıcaklıkları daima takip ettim 40 45 üstüne hiç çıkmadı pc o yuzden sorun da etmedim ama sen şimdi yazınca dediğin üzere 1,22500 v yaptım diğer ayarlar sabit şekilde.20 dk lık test ediyordum ancak kitlendi kaldı pc , daha sonra resetledim tekrar edeyim dedim testi başta mavi ekran hatası verdi.Bende voltajı bir tık yükseltip 1,23125 v yaptım 20 dk yükte test ettim 30 dereceyi aşmadı.Şu an için iyi gibi.Ayrıca nb core ise 1,20000 voltta.Bu dogru mudur diğer ayarlar yukarda.
  • boras06 kullanıcısına yanıt
    benimki black edition belki ondan biraz farkli olabilir bir de anakart ve power farkı var. bende cooler master 750w 80+ power ile asus sabertooth fx990 r2.0 analart var. dostum cool'n quiet, c1e'yi enable, apm mode'u auto yapabilirsin overclock'un stabil hale geldikten sonra. o ayarlar islemcin boştayken daha az frekansta calistirarak daha dusuk guc tuketmesini sagliyor. islemcin yuk altindayken yine yukariya cikiyorlar. cogu kisi disable disable der onlarin bir halt bildigi yok. sadece overclock testleri yapilirken daha iyi stabiliteyi gormek icin kapatilir onlar. stabiliteyi sağlarsab tekrar acabilirsin. hem islemci omrun uzar, hem guc tuketimin azalır, hem de fanın daha sessiz calısır. onlari kapadıgında islemcin sürekli yüksek frekansta calısır. yıl 2015 yani 2005 değil boşuna üretilmiyor bu teknolojiler kafamıza gore disable edelim diye değil.

bu arada digi+ power ayarlarini ne yaptın? eğer iyi bir powerin varsa soyle yap

cpu llc ultra high
    cpu nb llc high
    cpu capability %130
    cpu nb capability %130

bende cpu nb voltajı 1.175 sanırım. black edition oldugundan olabilir belki. onu da aşağı çekebilirsin biraz. nb voltaji digerinden daha cok isinmaya sebep oluyor.

birkac gun sonra 65 dereceyi gecmeyen bi overclock denemesi yapıcam nb ile. daha once 200'den 239'a kadar cikarmistim voltaji otomatik yaparak. baya isiniyordu cunku otomatik voltaj baya yuksek veriyordu. carpabla 4.2'ye cikip voltaji otomatikte biraksan 1.380 falan verir heralde. aslinda 1.250 bile fazla :D

edit: anakart power ve cpu sogutucuna göre 1.300 voltaj ile 4.4 veya 4.6'ya ısınma sorunu olmadan çıkabilirsin.

bu arada sen testleri neyle yapiyosun? prime, aida?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Semih Güzey -- 7 Aralık 2015; 1:14:20 >
  • aida 'da test ediyorum.1,23125 v da yetmedi galiba yine kitlendi. 1,23750volta aldım 30 dk test ettim sorun yok gibi.Stabil bi değer yakaladıktan sonra 4,4ghz denemesi yapacagım.Dediğin gibi diğer ayarlarıda (cool'n quiet, c1e'yi enable, apm mode) düzenliyorum.O kısımların ne işe yaradıgını öğrenmek iyi oldu teşekkürler
    ben prime ile yapiyordum. sanirim prime aida kadar kastirmiyor. voltajı 1.300'un uzerine cikarma eğer işlemcinin ısınmasını istemiyorsan. 1.300 de cıkabilecegin maksimum stabil değere çık işte.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.