Şimdi Ara

Fx8350 crossfire r9 290 ve intel cephesi sizce? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Sertan-57

Hayir R9 290X Catir Catir Besledigini Gordum Youtube'da Sana Mi inanayim Yoksa izledigime Mi inanayim. Siz Simdi Pentium GTX 970 Besliyor Diyorsunuz FX-8350 R9 290X'i Besleyemez Diyor Bu Olmadi Simdi . FX-9590'nin R9 295x2'in Catir Catir Besledigine Sahit Oldum Youtube izledim Cok Etkilendim. Hatta CrossFireX Yapiyoruz Ya islemci'nin Hem Tek izlek'ten Besleniyor Hem Coklu izlek'ten Besleniyor. Siz Anlamiyorsunuz FX-8350 Arkasin'da 8 Cekirdek Var Bu islemci'yi Hic Bir Sey Yikamaz Siz Bunu Anlamiyorsunuz .

Bakın.
    Ben diyorumki; amd nin su andaki hiçbir işlemcisi 290x cf ı besleyemez (yeni çıkacak işlemciler ne olur, onuda gelince gorecegiz iyi olmasını diliyorum). Hatta bunu 4770k içinde söyledim.
    Aramızdaki fark su; siz youtube daki videolara bakarak karar veriyorsunuz bende kuruyorum basınada oyun oynayacak adamı koyuyorum ona gore izlenimlerimi yazıyorum. Bunda anlaşılamayacak ne var?
    Resim attım size 3970x ve 290 cf. Bugüne kadar kurmus olduğum çoklu kartların en stabili idi diyebilirim. O an elimde 290x ten 2 tane olsaydı onuda dener oyle cevap yazardım.
    Geldigim noktada çoklu kart kullanımının hala min fps ye etkisini tartışırken geri donup hala bu tartışmayı sizinle yapmayacağım. Oyle diyorsanız, siz oyle bilin ama insanları yanlış yönlendirmeyin.

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • xdeliruzgar kullanıcısına yanıt
    Peki bir de şunu soracağım;crossfire yapmaya değer bir şeymiş eskiden 6850 ile cf tecrübem rezaletti cidden şimdiki sürücülere ve yeni kartlarla nasıl bir deneyim yaşanır teşekkür ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Grondan

Peki bir de şunu soracağım;crossfire yapmaya değer bir şeymiş eskiden 6850 ile cf tecrübem rezaletti cidden şimdiki sürücülere ve yeni kartlarla nasıl bir deneyim yaşanır teşekkür ederim

O devir degisti artık. Su an çoklu kart kurulumlarında max fps de cok güzel sonuç alınıyor. Guc istiyorsanız çoklu kart mecbur. Yok ben oc yaparım ust model kartı geçerim diye bir dünya yok. Aslında işin lokomotifi monitör bana gore.
    1 monitör butun sistemi yeniden dizayn ettiriyor insana, o yüzden herseye hazırlıklı olmak adına kasa ve poweri ileriye donuk almak deyimi var.

Digerleri zamanla güncellenmesi geren takım taklavat bana gore. Buradan sorduğunuz soruya gelecek olursam; eger elinizde 144 hz lik bir monitör varsa isteyeceği guc, devamlı güncel bir sistem olacaktır.
    Buna hazırlıklıyım ve karsılarım derseniz, hem Cf hemde sli sistemlerde güzel sonuçlar alırsınız. Kasanız,poweriniz,anakartınız,işlemciniz ve hatta ramleriniz uygunsa çoklu kart kullanımı sizin için başka bir zevk olur.
    Fakat giriş seviyesi bir anakart onun ustune de yetermi yetmezmi diye tarsılan herhangi bir işlemci alıp psu yu limitlerine kadar kullanarak çoklu kart kurulumundan verim alamazsınız.

Butun bunları yaptıktan sonra driver problemi sorusu aklınıza gelecektir. Driver konusunda her ne kadar nvidia daha iyi densede son 1 yıl içinde resmen saçmaladı diyebilirim. Amd berbat olan driver konusunu toparlamaya çalışırken nvidia 1 yıldır intihar ediyor.
    Oyleki 9xx serisini iyi diyebilmek için adamlar 7xx serisini performansını kısıtlayan driver çıkardı. 970in bendeki 780ti sli geçtiğini görünce nvidia ya güzel dileklerimi ileterek kartlarımı satışa çıkarmıştım. :))

• xdeliruzgar kullanıcısına yanıt
    Hatta Sende Haklisin Dostum Normal islemci'ler Suanda Stabil Beslemiyor Zaten Profosyonel islemci'ler Stabil Besliyor. CrossFireX Yaparken Bir Tek Beslemesi Onemli Degil Stabil Beslemesi'de Cok Onemli.

• quote:

Orijinalden alıntı: xdeliruzgar

quote:

Orijinalden alıntı: Grondan

O devir degisti artık. Su an çoklu kart kurulumlarında max fps de cok güzel sonuç alınıyor. Guc istiyorsanız çoklu kart mecbur. Yok ben oc yaparım ust model kartı geçerim diye bir dünya yok. Aslında işin lokomotifi monitör bana gore.
    1 monitör butun sistemi yeniden dizayn ettiriyor insana, o yüzden herseye hazırlıklı olmak adına kasa ve poweri ileriye donuk almak deyimi var.

Digerleri zamanla güncellenmesi geren takım taklavat bana gore. Buradan sorduğunuz soruya gelecek olursam; eger elinizde 144 hz lik bir monitör varsa isteyeceği guc, devamlı güncel bir sistem olacaktır.
    Buna hazırlıklıyım ve karsılarım derseniz, hem Cf hemde sli sistemlerde güzel sonuçlar alırsınız. Kasanız,poweriniz,anakartınız,işlemciniz ve hatta ramleriniz uygunsa çoklu kart kullanımı sizin için başka bir zevk olur.
    Fakat giriş seviyesi bir anakart onun ustune de yetermi yetmezmi diye tarsılan herhangi bir işlemci alıp psu yu limitlerine kadar kullanarak çoklu kart kurulumundan verim alamazsınız.

Butun bunları yaptıktan sonra driver problemi sorusu aklınıza gelecektir. Driver konusunda her ne kadar nvidia daha iyi densede son 1 yıl içinde resmen saçmaladı diyebilirim. Amd berbat olan driver konusunu toparlamaya çalışırken nvidia 1 yıldır intihar ediyor.
    Oyleki 9xx serisini iyi diyebilmek için adamlar 7xx serisini performansını kısıtlayan driver çıkardı. 970in bendeki 780ti sli geçtiğini görünce nvidia ya güzel dileklerimi ileterek kartlarımı satışa çıkarmıştım. :))

Fx 8350 tam besleyebilse ikinci r9 290 alıp 3440x1440 monitörde kullanma amacım var anakartım ve Psu müsait. Crossfire sorunsuz diyorsunuz zaten şimdi ikinci kartı alıp sonrada intel geçeceğim ozaman

• AMD işlemciler çoklu kartları besler de ...Kartlar yeterince beslenemeyip aç kalırlar.
    fiyatları uygun alınabilir amd işlemci modelleri var ama kimse konu çoklu kart olunca üst düzey güçlü bir işlemci olması lazım
    malesef ki amd güncel işlemcilerinde bu gücü sağlayamıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobi -- 3 Aralık 2015; 12:52:18 >
  • cobi C kullanıcısına yanıt
    AMD nin yeni çıkacak zen mimarili işlemcileri am3+ sokete uyumlu olursa anakart değiştirmeden ona da geçmek mantıklı geliyor dediğiniz gibi Çoklu kartları besleme konusunda zayıf görünüyor fx ler bile

• Grondan kullanıcısına yanıt
    O is yas dostum soketi farkli olacak yeni soket am4 olarak adlandiriliyor sanirim

Bu sokette fm ve am ayrimida kalkacak ayni anakart uzerinde hem apu hem normal islemciler kullanilabilecek

bu kadar gitti eski soketle artik bir anakart degisimini de cok gormeyin uretici ekmek yiyecek ordan yoksa arkasinda durmazlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 3 Aralık 2015; 17:46:31 >
  • Nerd Miner kullanıcısına yanıt
    Doğru söylüyorsun hocam ama bi umut işte

Ben Sunu Soyluyorum intel ile AMD'yi Hic Kiyaslama Gibi Konu'lara Girmedim Ben intel ile AMD'yi Esit Tutuyorum Bana Sorarsan Ben AMD'yi Daha Cok Begeniyorum Firma Olarak. FX-8350 Oyun Motor'larini Hic Desteklemiyor FPS Dusus'leri Cok Normal R9 390X'te Oyun Motor'larini Hic Desteklemiyor Driver'lar Cok Kotuy'du Crimson Hayat Veriyor GPU'lara Diyebiliriz insallah Zaten AMD'nin Parasi'nin Yoklugun'dan Kaynaklaniyor Cok Normal Bir Durum .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sertan-57 -- 3 Aralık 2015; 21:46:36 >
    Sen gpu cpu kullanimini birlikte atacaktin durumu gormek icin arada kaynadi galiba

• fx 8350-990fxa gaming den i7 6700k z170a gaming m7 ye geçtim allah benim belamı verdi 10 gündür sistem sorunlarıyla boguşuyorum şuan ki aklım olsa eski sistemimi tinerciler toplanıp dürtse bile satmazdım en azından akşamları geldigimde oturup agız tadıyla oyunumu oynayabiliryordum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi black modern -- 3 Aralık 2015; 22:46:27 >
    İşim sebebiyle vakit bulamıyorum ama bugün çok az Fallout 4 aynaların dedim aklıma da geldi cpu gpu kullanımlarına baktım ilginçtir ki ortalama gpu kullanımı %58 ortalama cpu kullanımı %50yi geçmedi fakat oyun ultra ya yakın ayarlarda gayet akıcı oynanıyor.

• black modern kullanıcısına yanıt
    Baya güzel bir geçiş olmuş aslında kağıt üzerinde

eger 1-2 gün daha uğraşırsam büyük ihtimalle belden sakat olucam egilip kalk onu tak bunu sök kalk kontrol et başında bekle izle ulan çocogum olsa böle ilgilenmem ya en sevdigim şeyden bilgisayardan sogudum
  • black modern kullanıcısına yanıt
    Bende ilk defa nvidia karta geçeyim dediğimde öyle olmuştu acayip sesler çıkıyordu karttan aynı gün geri verdim r9 290 almıştım ikinci el yarı fiyatına

ben eski sistemimden memnun oldugum halde güncellemek adına degiştirdim keşke hiç ellemeseydim öle kalsaydı herkeze tavsiyem sisteminizden memnunsanız performansı sizi tatmin ediyorsa hiç ellemeyin yeni sistem demek genelde yeni sorunlarda demek ne yazık ki
    E o halde elindeki sistemde en azından fallout 4 de bir sorun yok memnun kalmadığın zaman yenilersin crossfire işine de girecek bir eksiklikte yok.
    Aynen şu an memnunum zaten monitör değiştireceğim zaman güncelleyeceğim sağolun düşünceleriniz için. Önceliğim crossfire in artık sorunsuz yakın performans verebiliyorum ve fx 8350 iki r9 290 a yeter mi sorularına yanıt bulmaktı.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.