Şimdi Ara

G.Skill 2x8 ddr4 3200mhz ve Kingston HyperX 2x8 ddr4 2400mhz birlikte çalıştırma.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Sistemimde DDR4 G.Skill 2x8 3200mhz ram takılıydı ve bu ramleri 3333mhz hızında problemsiz kullanıyordum,
    kenarda duran DDR4 Kingston HyperX 2400mhz olan ramleri sisteme dahil ettim ve biosta 3000mhz üzerine alınca pc f1 hatası veriyor, biostan tekrar 3000mhz yapınca açılıyor.

Daha önceleri duymuş olduğum bilgiye göre yüksek frekanslı ram hızını düşük frekanslı olana göre ayarlıyormuş, benim anlamadığım durum böyle ise benim pc nasıl 3000mhz ile açılıyor.

Kafam biraz karıştı bu ramleri takmakla iyi mi ettim kötü mü bilemedim, fikir verirseniz sevinirim, bu arada eklediğim görsele göz atarsanız sevinirim G.Skill Ramler Single olarak gözüküyor ama Kingston ramler Dual olarak gözüküyor kırmızı ile daire içine aldım.

Son olarak Memory kısmında kırmızı ile daire içine aldığım bölüm 800mhz ile 3900mhz arasında değişiyor.

G.Skill 2x8 ddr4 3200mhz ve Kingston HyperX 2x8 ddr4 2400mhz birlikte çalıştırma.

• Mrhb.
    Söz konusu kitin yanına farklı ram takmak faydadan çok zararlıdır.

8GB YANINA 8GB mantıklı fakat 16gb yeter iken yanına 8 eklemek 2 adet uyumlu koşan atın birine ayak bağı olur..
  • 16nın yanına tekrar 16 ekledim hocam 8 değil toplamda 32gb oldu lakin kaç mhz ile çalıştığına emin olamıyorum,

2slotta 3200mhz 8gb
    2slotta 2400mhz 8gb mevcut.
  • Bios boot ekranında kaç mhz olarak çalıştığı görülür. Olmadı cpu z programını indirip oradan ramlerin kaç mhz çalıştığına bakabilirsiniz. Ama dediğim gibi 2400 mhz ram 3200 mhz de calismaz büyük ihtimal. Öncelikle 3200 leri sistemden çıkar 2400 ler max ne kadar overclock oluyor onu test et. 2500 2600 diye devam et. Ramlerin max çıktığı mhz i bul daha sonra 3200 u tak ve 2400 lerin max çıktığı hizda tüm ramlerini kullan.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevabınız için teşekkürler hocam, eklediğim görsele göz atabilirseniz cpu-z ile aldığım sonuçları paylaşmıştım.

Benim derdim 2400mhz olanları daha yüksek frekansta çalıştırmaktan ziyade 3200mhz olan ramlere ayak bağı olmasın yeter, sizce böyle 32gb yerine 3333mhz ile 16gb mı kullanayım yoksa bu şekilde 32gb mı?
  • bovte B kullanıcısına yanıt
    Kingston ramlerin 2400 MHz CL15 1.2V ,
    Biosdaki ayarlar Auto da olduğu için anakart voltajı 1.35 (veya daha fazla) verip 3000 MHz CL16 olarak Windows açıyor
    Ancak bu tam stabil olduğu anlamına gelmez.
    Sağlam bir oyun ve programla yüke soksan mavi ekran yersin.
    Kingston kit tek başına takılıyken en fazla 2800 MHz CL16 1.35V gibi çalışır. 1.40V a çıkarsan 2933 ü zorlar.O bile kesin değil.
    Nedeni HyperX Fury serisinin OC kabiliyeti HyperX Predator kadar iyi değil.
    Oyun amaçlı 2x8 G.Skill kit yetecektir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.