Şimdi Ara

Ram

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Anonim -- 15 Ağustos 2022; 14:41:35 >

• o anakartla 4.7 göreceğini pek sanmıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: feradini

Merhaba arkadaşlar direk konuya geçiyorum. Toplayacağım sistemden maksimum verim almak istiyorum özellikle G3258'yi Minimum 4.5 tercihen 4.7 ghz'te çalıştırmak istiyorum. Bunun için sizlerden Max 100TL'lik alabileceğim en iyi soğutmayı önermenizi istiyorum ve onun dışında seçtiğim parçalara bir göz atmanızı istiyorum.

Anakart:http://www.vatanbilgisayar.com/msi-h81m-p33-intel-h81-soket-1150-ddr3-1600mhz-sata-30-dvivga-anakart.html (4.5, 4.7 gibi değerler için bu anakart yeterli olur mu? Bir çok kişi bu anakartı kullanıyor)

Ram:http://www.vatanbilgisayar.com/crucial-4gb-ballistix-tactical-ddr3-1600mhz-cl8-15v-pc-ram.html (Ram'e özellikle bakmanızı istiyorum CL8 modül ve o.c kapasitesi yüksek göünen bir am sizce tercihim doğru mu)

CPU:http://www.vatanbilgisayar.com/intel-pentium-g3258-soket-1150-32ghz-3mb-onbellek-22nm-islemci.html (4.5 ila 4.7 GHz hatta direkt 4.7 GHz'te kullanmak istiyorum bunun için nasıl bir fan öneriyorsunuz?)

Yorumlarınızı bekliyorum. Dediğim gibi soğutucu için bütçem 100-140 arası

H81M P33'le 4.7'yi stabil yakaladın diyelim 2 ay sonra o boru gibi vasat mofsetler cortlayacak sıcaktan.

Ayrıca alacağın işlemcinin 4.7'ye çıkacağı ne malum ? Belki işlemci 3.6 Ghz'den sonra tıkanacak ?

Böyle her işe bodosloma "OLUR YA" diye girerseniz her zaman hayal kırıklığına uğrarsınız.

Ben de G3258 kullanıcısıyım ama elimdeki anakart B85M GAMING , üstünde hayvan kadar chipset (nb) ve mosfet soğutucusu var bu yüzden OC'u dayarken parçalar zarar görür diye korkmuyorum.

Ama H81M P33 falan olsaydı 4Ghz'in üstüne çıakrmazdım işlemciyi.

• quote:

Yav he he aynen her şeyi öğrenmişsin yav he he he aynen yav he hehe aynen yanacak olmaz he he yav he he he heh e

Kardeşim doğruları duymak zoruna gidiyorsa buraya gelip soru sorma
  • Lana-Del-Rey kullanıcısına yanıt
    ya en ufak şey bilmiyorsunuz hocam yalan yanlış bilgilendirme yapıyorsunuz. açın reddit bakın youtube bakın küçümsediğiniz motherboard ile neler yapmışlar görün. yorumunuz fikir vermekten çok hem beni küçük düşürücü ve salak olduğumu ima eden bir üslup içeriyor hem de söyledikleriniz kuru sıkı.
  • quote:

ya en ufak şey bilmiyorsunuz hocam yalan yanlış bilgilendirme yapıyorsunuz. açın reddit bakın youtube bakın küçümsediğiniz motherboard ile neler yapmışlar görün. yorumunuz fikir vermekten çok hem beni küçük düşürücü ve salak olduğumu ima eden bir üslup içeriyor hem de söyledikleriniz kuru sıkı.

İyi de ben o anakartla OC yapılmaz demedim ki , sen daha okumadan anlamaya çalışıyorsun.

Kimseyi aşşağılamam kendimi de aşağılatmam merak etme. Ben de zengin varlıklı biri değilim halinden annlıyorum kesinlikle aşağılamdım bak tekrarlıyorum başına gelecek olay bu.

İşlemcinin 4.7 göreceği garantisi yok ve görsen bile o anakart o hızda ve yüksek voltaj altında dayanamayacak ve bir süre sonra cortlayacak.

Var ki tecrübemiz konuşuyoruz yapma etme.

• İşlemciyi FX 6300 yapıp

Gigabyte 970A UD3P

Cooler Master 212X alabilirsin. 4.5'e çok rahat çıkarsın zorlarsan 4.8 bile görebilirsin

Ram olarak Corsair'ı garantisi ve kalitesinden dolayı tavsiye ederim.http://www.vatanbilgisayar.com/corsair-4gb-vengeance-lowprofile-ddr3-1600mhzcl9-ram.html

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DDr3 667 mhz 4 gb ram sorunu
    12 yıl önce açıldı
    Hynix 2x4 8Gb Laptop Ram
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • g3258 + soğutucu alacağına i3 4160 alabilirsin. hatta bence acelesi yoksa 2. el i5 bulmaya bak. işlemciler kolay kolay bozulmuyor zaten pinleri sağlam bir i5 al gül gibi kullan. 4.7 ghz oc ile alacağın performanstan daha iyisini i5 ile alacaksın. bu işlemciyi kullanan biri olarak söylüyorum bunu. fiyatına göre iyi işlemci ama şimdiden bazı oyunlarda yetersiz kalıyor yeni çıkacak çoğu oyunda da öyle olacak muhtemelen.
  • İ3 işlemci h81 anakart
    Fx6100 yada 6300 970 cipsetli anakart al daha iyi. Oc ile uğraşma diyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anakart butcenize 30,40 tl daha ekleyip Gigabyte H81M-S2PV alirsanz daha rahat ve guvenli OC yapabilirsiniz, sogutucu olarak deepcool serisine bakmanizi tavsiye ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: snows

Anakart butcenize 30,40 tl daha ekleyip Gigabyte H81M-S2PV alirsanz daha rahat ve guvenli OC yapabilirsiniz, sogutucu olarak deepcool serisine bakmanizi tavsiye ederim

Hocam bende h81m s2pv gigabyte anakart ve g3258 var ancak sanirsam anakartta voltaj degistirilmiyor yani cokbilgim yok yapilabiliyorsa yardimci olurmusunuz ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bütçe varsa z97 gigabyte gaming 5 al uzun yıllar kullanırsın
  • quote:

Yav he he aynen her şeyi öğrenmişsin yav he he he aynen yav he hehe aynen yanacak olmaz he he yav he he he heh e

Gerçekler çarpınca adam kendini kaybetti
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lana-Del-Rey

quote:

Merhaba arkadaşlar direk konuya geçiyorum. Toplayacağım sistemden maksimum verim almak istiyorum özellikle G3258'yi Minimum 4.5 tercihen 4.7 ghz'te çalıştırmak istiyorum. Bunun için sizlerden Max 100TL'lik alabileceğim en iyi soğutmayı önermenizi istiyorum ve onun dışında seçtiğim parçalara bir göz atmanızı istiyorum.

Anakart:http://www.vatanbilgisayar.com/msi-h81m-p33-intel-h81-soket-1150-ddr3-1600mhz-sata-30-dvivga-anakart.html (4.5, 4.7 gibi değerler için bu anakart yeterli olur mu? Bir çok kişi bu anakartı kullanıyor)

Ram:http://www.vatanbilgisayar.com/crucial-4gb-ballistix-tactical-ddr3-1600mhz-cl8-15v-pc-ram.html (Ram'e özellikle bakmanızı istiyorum CL8 modül ve o.c kapasitesi yüksek göünen bir am sizce tercihim doğru mu)

CPU:http://www.vatanbilgisayar.com/intel-pentium-g3258-soket-1150-32ghz-3mb-onbellek-22nm-islemci.html (4.5 ila 4.7 GHz hatta direkt 4.7 GHz'te kullanmak istiyorum bunun için nasıl bir fan öneriyorsunuz?)

H81M P33'le 4.7'yi stabil yakaladın diyelim 2 ay sonra o boru gibi vasat mofsetler cortlayacak sıcaktan.

Ayrıca alacağın işlemcinin 4.7'ye çıkacağı ne malum ? Belki işlemci 3.6 Ghz'den sonra tıkanacak ?

Böyle her işe bodosloma "OLUR YA" diye girerseniz her zaman hayal kırıklığına uğrarsınız.

Ben de G3258 kullanıcısıyım ama elimdeki anakart B85M GAMING , üstünde hayvan kadar chipset (nb) ve mosfet soğutucusu var bu yüzden OC'u dayarken parçalar zarar görür diye korkmuyorum.

rem frekansına dokunmadan sadece cpu çarpanını arttıramıyormuyuz ?

• quote:

Orijinalden alıntı: MDK

quote:

Orijinalden alıntı: Lana-Del-Rey

quote:

rem frekansına dokunmadan sadece cpu çarpanını arttıramıyormuyuz ?

Hocam artık eskisi gibi ram frekansı etkilenmiyor zaten.

Mesela G3258'de 1333'e lock ediyorsunuz ram frekanslarını sonra CPU Ratio yani çarpanı arttırıyorsunuz.

BLCK etkilenmiyor yani.

• anakartı msi z97 pc mate alın. işlemciyi vatana gidip özellikle costa rica üretimi isteyin.

ram olarak 1333 de olsa 1600 de olsa fark etmeyecek bu size kalmış.

soğutucu xigmatek loki II işini çok iyi yapan bir soğutucu.

bütçenizi bilmiyorum ama 4.5 ghz ve yukarısı için z97 anakart şart.

h81 board özellikle tavsiye etmiyorum. ben g3258 ile msi z97 pc mate 4,7 ghz lerde stabil kalmıştım. yalnız tek sebep hızda değil.ben kendi deneyimimi söyleyeyim.

h81 board ile 4,5 ghz aldığım değerler (ram okuma-yazma,salt işlemci gücü v.s.) msi z97 ile 4,3 ghz ile aldığım değerlerden daha düşüktü. notlarımı ve ekran görüntülerimi bulamadım ama bu konuda fikrime inanın.

özellikle h81m-s2pv ile yapılan testlerde aynı işlemci ve ram hızında yaptığım denemelerde sistem stabilde olsa alınan verim hep değişkendi. cinebench olsun, aida64 testleri olsun rakamsal olarak hep farklı değerler veriyordu ve bu değerler küçük farklarda değildi. görüşüm her ne kadar bios ile destek versede h81 board bu işlerin adamı değil.

• sene 2015 dual core isterse 10ghz olsun alınmaz bence

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaş doğru demiş 4.7 ghz göreceğinin garantisi yok fakat biraz tepki görmüş.

Benim elimde msi gaming 5 ve g3258 var işlemciyi daha sonra değitşireceğim için iyi bir anakart almaya çalıştım.H100i de sıvı soğutma var.Anakartım iyi olmasına rağmen 1.4v da anca 4.4 ghz gördüm.Aslında 1.385 v da stabilityi yakaladığımı sanmıştım her türlü testten geçti prime 95 , msi kendi stress testleri occt ama 1 kere mavi ekran yedim oyun oynarken bende 1.4v a çıkartmak zorunda kaldım.Daha ileri gidebilirmiyim evet giderim fakat işlemci kelek çıktı.Anca 1.5v vermem gerekiyor ki 4.7 görebileyim buda işlemcime hatta belkide anakarta uzun vadede zarar verebilirim.İşlemciyi ilerde satma niyetinde olduğum içinde çok zorlamamak adına 4.4 ghz da bıraktım arkamdan laf işitmek istemem Ha bu demek değildir ki sizinde işlemciniz kelek çıkacak belkide 1.380v gibi değerlerle 4.6 ghz göreceksiniz belkide daha düşük voltajla.Bunu işlemciyi almadan bilemeyiz kısmet bu işler .

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.